12 / 05 / 2024

çürük müteahhitlerden depozito alınacak

çürük müteahhitlerden depozito alınacak

İnşaatçı, konutu tamamlamadan kaçan, çürük bina yapan müteahhitlere karşı 'depozito modeli' talep etti. Buna göre; her müteahhitten inşaat maliyetinin yüzde 30-40'ı kadar 'iş yapım teminatı' alınacak, inşaat bittiğide iade edilecek.

2023 Kömür yardımı nasıl alınır? 2023 kömür yardımı ne kadar?

kömür verilmesi veya maddi destek sağlanmasıdır. Genellikle soğuk ve zorlu hava koşulları nedeniyle ısınma masraflarının arttığı durumlarda, özellikle düşük gelirli veya yardıma muhtaç insanlar için sağlanır. Kömür yardımı başvuruları için vatandaşlar araştırmalar yapıyor. Peki kömür yardımı nasıl a

Deprem bölgesindeki müteahhitlerden hükümete çağrı!

Deprem bölgesinde yeni yapılacak konutlarla ilgili hükümet ilk adımları atarken, müteahhitlerden de önemli bir çağrı geldi. Kamu müteahhitleri, konutların bir senede bitirilmesi için ilginç bir talepte bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye binasının kazıkları kırık mı?

İzmir Büyükşehir Belediye binasının depreme dayanıklı olmadığını ortaya koyan raporda yapıyı taşıyan kazıkların kırık olduğu da yer alıyor. 2 bin çalışanın can güvenliği risk altında

Mersin eski Gülnar Oteli, Yörük Müzesi olacak!

MERSİN’in merkez Akdeniz İlçesi’nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Güzel Sanatlar Galerisi olarak kullanılan Eski Gülnar Oteli, Büyükşehir Belediyesi tarafından Yörük Müzesi’ne dönüştürülüyor.

Manavgat'a yörük müzesi geliyor!

Manavgat’ta 4 bin metrekarelik alana kurulacak Yörük Müzesi, yörük kültürünü gelecek nesillere aktaracak. Müzenin yapımında yörük derneklerinin temsilcilerinin fikirleri dikkate alınacak.

Mersin Erdemli Yörük müzesi inşaatı son aşamada!

Erdemli Belediyesi tarafından sahil bandında yapımı süren Yörük müzesi inşaatında son yaklaşılıyor.Mükerrem Tollu Yörük müzesi çalışmalarını yerinde denetledi.

Mersin Yörük Müzesi’nde son aşamaya gelindi!

Mersin’in Erdemli Belediyesi tarafından yaptırılan ilçenin ilk Yörük Müzesi’nde son aşamaya gelindi. Yörük kültürünün sergileneceği müzenin yakın zamanda hizmete açılaşacağı bildirildi.

Kentsel dönüşümde bina yıkımı için nasıl anlaşma sağlanır?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Kentsel dönüşümde bina yıkımı için nasıl anlaşma sağlanır sorusuna cevap verdi..

Kentsel dönüşüm yıkım ruhsatı nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde uygulamaya başlanmadan önce, riskli yapıların yıktırılması için, bu yapıların maliklerine altmış günden az olmamak üzere süre veriliyor. Peki, bu süreçte kentsel dönüşüm yıkım ruhsatı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm yıkım kararı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm ile riskli alanlarda yer alan yapılar ile riskli binalar yıkılarak yerine yeni yönetmeliklere uygun yeni binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşüm yıkım kararı nasıl alınır? Yıkım süreci nasıl işler?

Amasra A-2 Taşkömürü Sahası'nın 35 yıl işletme ihalesi 4 Nisan'da!

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından Amasra Taşkömürü sahası'nın rödövans karşılığı 35 süreyle işletilmesi işi 4 Nisan 2015 tarihinde ihale edilecek.

Karaman Akçaşehir kömür ocağının yürütmesi durduruldu!

Konya Birinci İdare Mahkemesi, Türkiye'nin tahıl ambarı Konya Karapınar havzasında kurulması planlanan 5 bin 400 megavatlık(Mw)termik santraline linyit sağlayacak olan Karaman Akçaşehir kömür ocağı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu özelleştirilecek mi?

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde TTK'nın özelleştirileceğini iddia eden maden işçileri, imza kampanyası başlattı. Peki Türkiye Taşkömürü Kurumu özelleştirilecek mi?

çürük müteahhitlerden depozito alınacak Haberi

çürük müteahhitlerden depozito alınacak

Maliyetin yüzde 40'ı İnşaatçılar, hükümetten bir daireyi iki kişiye satan, konutu tamamlamadan kaçan, çürük bina yapan müteahhitlere karşı 'depozito modeli' uygulaması talep etti. Yapı Denetim Derneği'nin önerisine göre; her müteahhitten inşaat maliyetinin yüzde 30-40'ı kadar 'iş yapım teminatı' alınacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nm sıcak baktığı modele göre; inşaat bittiğinde özel hesapta tutulan para müteahhite iade edilecek. 


Kusurluya ceza yok Odalar ve Borsalar Birliği İnşaat Sektörü Meclis Üyesi ve Yapı Denetim Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Türkiye'de müteahhitleri denetleyen bir yapı olmadığını belirterek, "Elini kolunu sallayan müteahhit oluyor. 


Müteahhitliğe hem giriş hem çıkış kolay olduğundan çok kaza yaşanıyor" Nazmi Şahin Türkiye'de kusurlu müteahhitlere ceza verilmediğini kaydeden Şahin, hükümete 'depozito modeli' önerdiklerini kaydetti. 

Düzenlemeyle müteahhitlerin inşaatı yarım bırakıp kaçmasının önüne geçileceği belirtildi. 


Nazmi Şahin şunları söyledi:...