08 / 07 / 2024

çürümüş binalar

çürümüş binalar

Siz de terk edilmiş yapılara dair karşı konulmaz bir merak içindeyseniz bu haberimiz tam da sizin için. Alman fotoğrafçı Matthias Haker'da eski, terk edilmiş binaları fotoğraflıyor.

Bakırköy'de '+1 kat artışı' yolda! Kentsel dönüşüm hızlanacak, çürük binalar yenilenecek!

Bakırköy'de kentsel dönüşümün hızlandırılması ve çürük binaların yenilenmesi için '+1 kat artışı' yolda. İşte ayrıntılar...

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

İskenderun'da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hızlandırıldı.

1400 büyük bina, neredeyse sıfır enerjili binalar konseptine geçti!

1400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçiş yaparak, 1 Ocak'tan itibaren 5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji kullanımını zorunlu hale getiren düzenlemeye uydu. Bu düzenleme, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirildi.

Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı?

Kat mülkiyetli tapu; inşaatı tamamlanmış ve iskana açılmış binalar için veriliyor. Peki, Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı? Kat mülkiyeti tapuda yazar mı? İşte tüm detaylar...

Van'daki ağır hasarlı binalar acilen yıkılmalı!

YYÜ Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Van'daki depremle ilgili konuştu. Selçuk, "Van’daki yapı stokunun acilen belirlenmesi lazım. Ağır hasarlı binalar var, bunların acilen yıkılması gerekiyor" dedi.

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar proje çevresindeki çürük binalar yıkılıyor!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni çevreleyen çürük binalar teker teker ortadan kaldırılıyor. Projede bir binanın yıkımı daha tamamladı. 

Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi ZeroBuild Summit 23 Mart 2022'de! 

Sıfır enerji binalara dönüşümü desteklemek için bu yıl ikincisi düzenlenen ZeroBuild Türkiye’21 Sıfır Enerji Binalar Forumu 22-26 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Sektör paydaşları 23-26 Mart 2022’de ZeroBuild Summit etkinliğinde bir araya gelecek.

Bursa Yıldırım'da riskli binalar yıkılıyor!

Bursa Yıldırım Belediyesi, Mollaarap Mahallesi'nde yer alan toprak kayması riski olan bölgelerde binaların yıkımıı gerçekleştirmeye devam ediyor.

Depremin baş suçlusu yine 'çürük binalar' oldu!

Her deprem olduğu gibi İzmir'deki felakette baş suçlu 'çürük binalar, kesilen taşıyıcı kolonlar' oldu. Zemin katında lağım borusunun geçebilmesi için kesilmiş bir taşıyıcı kolon bir felekate yol açabiliyor.

Sıfır enerji binalar, ZeroBuild Forum’20 de ele alınacak!

Çevre, ülke ekonomisi ve bireysel kazanım özelinde büyük bir öneme sahip olan ‘Sıfır Enerji Binalar’, Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Sanal Forumu ZeroBuild Forum’20’de uluslararası konuşmacılar ve tüm ilgili paydaşların katılımı ile ele alınacak.

Elazığ Rüstempaşa Mahallesi'nde ağır hasarlı binalar yıkılıyor!

Elazığ'da Sivrice'de 24 Ocak'ta yaşanan depremde en fazla hasar gören mahallelerden biri olan Rüstempaşa'da ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Mahalle sakinleri, süreç hakkında yetkililerin bilgilendirme yapmadıklarını ileri sürdü...

çürümüş binalar Haberi

çürümüş binalar

Siz de terk edilmiş yapılara dair karşı konulmaz bir merak içindeyseniz Alman fotoğrafçı Matthias Haker'la benzer hisler içindesiniz demektir.






Haker her şeye rağmen güzel kalmayı başaran ve bu şekilde bir garip "haksızlığa uğramış" hissi yaratan eski, terk edilmiş binaları fotoğraflıyor.






Böylece işte o güzelliği ve heybeti tekrar hatırlamamızı sağlıyor.






Otel lobileri, merpenler, bahçeler, avlular, balo salonları onun objektifinde, birer...