03 / 05 / 2024

Cushman-Wakefiled 2014 Türkiye gayrimenkul pazarı raporu

Cushman-Wakefiled 2014 Türkiye gayrimenkul pazarı raporu

A sınıfı ofis pazarında, Avrupa’da en yüksek artışı yüzde 30 ile Türkiye gösterdi. İstanbul’un 3 önemli caddesi; Avrupa’da en yüksek kira artışlarının yaşandığı 10 pazar içinde yer aldı.

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

Euromoney Gayrimenkul Ödülleri’nin galibi: Cushman & Wakefield Türkiye!

Cushman & Wakefield Türkiye, Euromoney Gayrimenkul Ödülleri’nde "Aracılık ve Danışmanlık" kategorisindeki birinciliğini korurken, Cushman & Wakefield Türkiye, "Değerleme" ve "Araştırma" kategorilerinde birinci sıraya yükseldi...

KPMG Türkiye, Levent İş Kule 3'e taşındı!

Cushman & Wakefield, KPMG Türkiye’nin İstanbul’daki yeni ofis projesi için ‘Kiracı Danışmanlığı’ ve ‘Proje Yönetimi’ hizmetlerini sundu.

Cushman and Wakefield Türkiye’ye birincilik ödülü!

Dünyanın önde gelen bankacılık ve finans dergilerinden biri olan Euromoney, her yıl düzenlediği gayrimenkul anketinin 2016 kazananlarını açıkladı. Cushman & Wakefield Türkiye “Aracılık/ Kiralama” kategorisinde birinci olurken, üç farklı dalda derece alarak büyük bir başarıya imza attı.

Tuğra Gönden: Ortadoğulu yatırımcının Türkiye ilgisi devam ediyor!

AMERİKAN gayrimenkul şirketi Cushman & Wakefield'ın Türkiye Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, Ortadoğulu yatırımcının Türkiye ilgisinin devam ettiğini vurguladı.

Türkiye Ortadoğulu yatırımcıların ilk durağı!

Amerikan gayrimenkul şirketi Cushman & Wakefield'ın Türkiye Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, Ortadoğulu yatırımcının Türkiye ilgisinin devam ettiğini vurguladı.

Türkiye 2014'te 39,8 milyon turist ağırladı!

Türkiye, 2014'te ağırladığı 39,8 milyon turistle yabancı ziyaretçi sayısında dünya 6'ncılığını korudu. Turizm sektörü, dünyada en hızlı büyüyen alanlardan biri oldu.

İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2014 araştırması açıklandı!

2013’te ‘kur ve faize’ yenik düşen İSO 500, 2014’te bu kez ‘kurdan’ kârlı çıktı. Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin faaliyet dışı gelirleri 7.5 milyar liradan 13.6 milyara yükselirken bu rakamın kârdaki payı % 50’ye ulaştı

Türkiye'yi 2014 yılında 41,4 milyon turist ziyaret etti!

Dünya Bankası verilerine göre, 2002 yılında Türkiye’ye giren turist sayısı yıllık 12,8 milyon düzeyindeyken, 2013 itibariyle bu rakam, 37,8 milyona erişti. TÜİK’in açıkladığı verilere göre ise, 2014 yılında ziyaretçi sayısı 41,4 milyon oldu.

İPKB'nin okulları 2014 Türkiye Mimarlık Yıllığı’na seçildi!

İstanbul Valiliği İstanbul Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yıkılıp yeniden yaptırılan Yeni Levent Lisesi, Güngören EML, Güngören Tozkoparan İÖO ve Zeytinburnu 100. Yıl TML, Arkitera Mimarlık Merkezi’nin Türkiye Mimarlık Yıllığı’na seçildi.

Türkiye ekonomisi 2014 yılında yüzde 2,9 büyüdü!

Türkiye ekonomisi, geçen yıl yüzde 2,9 büyüdü. Kişi başına GSYH değeri, 2014'te cari fiyatlarla 22 bin 753 lira (10 bin 404 dolar) olarak hesaplandı.

Türkiye’nin 2014 emlak haritası yayınlandı!

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com, 2014 yılı Türkiye emlak haritasını yayımladı. Türkiye’nin yedi bölgesinde oluşan emlak satış ve kiralama fiyatları, kiralama dönemleri için de ipucu veriyor.

Cushman-Wakefiled 2014 Türkiye gayrimenkul pazarı raporunu açıkladı!

A sınıfı ofis pazarında, Avrupa’da en yüksek artışı yüzde 30 ile Türkiye gösterdi. İstanbul’un 3 önemli caddesi; Avrupa’da en yüksek kira artışlarının yaşandığı 10 pazar içinde yer aldı.

Cushman-Wakefiled 2014 Türkiye gayrimenkul pazarı raporu Haberi

Cushman-Wakefiled 2014 Türkiye gayrimenkul pazarı raporu

Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlığı şirketi Cushman & Wakefiled, 2014 yılı Türkiye gayrimenkul pazarı raporunu açıkladı. Gayrimenkul sektörüne ilişkin dünya çapında hazırladığı analiz ve raporlarla sektöre katma değer yaratan Cushman & Wakefield yıllık raporunda; ofis, perakende, otel, lojistik ve konut sektörünün nabzını karşılaştırmalı olarak ortaya koydu. Rapora göre, A sınıfı ofis arzı yüzde 30, kişi başına düşen AVM alanı yüzde 7, konut satışı ise geçen yıla kıyasla yüzde 2 artarken, İstanbul’da otellerin doluluk oranı azaldı.


OFİS PAZARI YİNE BİR REKOR KIRDI

2013’te işlem hacmi bakımından rekor kıran ofis pazarı 2014’te yine bir rekor kırarak 300 bin metrekareye ulaştı. En fazla talep gören bölgeler yine MİA ve Ataşehir oldu. Pazara toplamda 900 bin metrekare yeni arz eklendi.

Toplam A sınıfı ofis arzı yılsonu...