25 / 07 / 2024

D Planı güvence paketi

D Planı güvence paketi

Dumankaya İnşaat, rekabetin arttığı sektörde bir adım öne geçmek için D Planını devreye soktu. Planda geri iade, mevduat faizi ve ödeme zorluğunda krediye destek gibi farklı seçenekler yer alıyor.

Bu kişilere sosyal güvence geliyor! Resmen açıklandı! Hayaller gerçek oluyor!

Kamuda ve özel sektörde çalışan milyonlarca vatandaşa yarı zamanlı (part-time) çalışma fırsatı sunulurken; sosyal güvenlik, izin ve aynı zamanda tazminat gibi haklar da yasalarla güvence altına alınıyor. Yarı zamanlı çalışmaya ilişkin yeni düzenlemeler de gelecek. İşte detaylar...

TOKİ Düzce Gölyaka Yazıpınar 2019 başvuru tarihleri!

TOKİ Düzce Gölyaka Yazıpınar 2019 başvuru tarihleri haberimizde yer alıyor. Projeden yüzde 12, yüzde 15 ve yüzde 20 peşinatla konut sahibi olmak mümkün.

Düzce Gölyaka TOKİ 2019 başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Düzce Gölyaka Yazıpınar Mahallesi projesi kapsamındaki konutlar bugün satışa çıktı.

TOKİ Düzce Gölyaka başvuruları yarın başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Düzce Gölyaka Yazıpınar Mahallesinde yer alan konutlar için başvurular yarın itibariyle başlıyor.

Dünya Gülü Gayrimenkul İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dünya Gülü Gayrimenkul İnşaat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Mohammad tarafından kuruldu. 

Tapuda satış bedelini düşük gösteren mükelleflere davet!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, satılan konutların tapudaki satış kaydı ile alınan banka kredilerini karşılaştırdı. Bakanlık, satış bedelini düşük gösteren mükellefleri vergi dairelerine çağırdı.

Evin değerini düşük gösterme devri bitiyor!

Evin değerini düşük gösterme devri bitiyor. Kurulacak ‘Taşınmaz Değerleme Sistemi’ ile her şehir ve ilçeye hatta mahalleye özel değer haritaları çıkarılacak.

Çin dünya gökdelen sayısında rekor kırdı!

Çin 2018 yılında 88 gökdelen inşaasıyla dünya gökdelen sayısında Avrupa ve Amerikayı geride bıraktı. Çin dünya gökdelen sayısında rekor kırdı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Müdürlüğü görev ve yetkileri 2018!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün de görev ve yetkileri aynı kararname kapsamında sıralandı. İşte Çevresel Etki Değerlendirmesi Müdürlüğü görev ve yetkileri...

Yeni gayrimenkul yasasıyla yatırımcı güvence altına alınacak!

Türkiye’den konut alan bazı yabancılar fahiş fiyat ve yanlış lokasyon kurbanı oluyor. Yeni gayrimenkul yasasıyla yatırımcı güvence altına alınacak. Realty Co. Dünya Başkanı Fatih Elibol, bu sayede yabancıya satışların yüzde 30 artacağını belirtti.

Adıyaman'da yeni imar planı görüşüldü!

Adıyaman'da kentsel yenileme kapsamında yeni imar planları geliştirilecek. Bu kapsamda Adıyaman'da yeni imar planı görüşüldü.

Başakşehir-Kayaşehir metrosu güvence altına alındı!

İstanbul Başakşehir-Kayaşehir metrosu Mapfre Sigorta tarafından güvence altına alındı. 970 milyon lira teminat ile güvence altına alınan metro projesinde inşaat süreci devam ediyor. 

Obaıd Emlak Gıda İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Obaıd Emlak Gıda İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ahmad Obaıd ve Neyes Saıf Eddin ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

D Planı güvence paketi Haberi

D Planı güvence paketi

 İnşaat sektörünün en önemli aktörlerinden Dumankaya İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, projelerinden bahsetti. 

¦ Dumankaya Inşaat'ın doğuşu nasıl oldu? 

Dumankaya İnşaat, 1953 senesinde babam ve amcam tarafından kurulmuş bir firma. 51 yılı aşkın süredir bir çok proje yaptık, asıl atağa geçişimizde toplu konut site konseptinden sonra başladı. 

¦ Yeni projelerinizden bahseder misiniz? 

Gebze çok fazla gelişen bir bölge. 

İstanbul'da yaşamak zorlaştı. Hayatın pahalılaşmasıyla birlikte mavi yakalı dediğimiz insanlar, şehrin çeperlerinde oturarak hızlı tren ya da metro ile iş yerlerine ulaşacak. Avrupa ve Amerika'da bu şekilde. C ve D segmenti dediğimiz kesim buraya doğru gidiyor. Orta gelir vatandaşına arsa maliyetinden dolayı proje yapamıyoruz. Fiyatların B segmentine hitap eden şekilde olmasının nedeni de bu. Bunun çaresi de bu çeperlere doğru gidip orta gelir grubuna...