29 / 04 / 2024

dağ evi özellikleri

dağ evi özellikleri

Kış sporları veya çim sporları yapmak ve doğa güzelliklerinden faydalanmak amacıyla çevresel açıdan sorumlu bir anlayışla işletilen asgari bir yıldızlı otel niteliklerini taşıyan dağ evi nedir? Dağ evi nasıl olmalı?

Ünlü gazeteciye ev sahibinden kira darbesi! Kirayı 3 katına çıkarttı, yetmedi 6 ay sonra da evi boşalt dedi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in dün konut arzının arttığını ve özellikle büyükşehirlerde kira fiyatlarının düştüğünü açıklamasının ardından Ünlü gazeteci Ozan Öztürk ev sahibinin, kirasını 3 katına çıkarttığını söyledi. İşte ünlü gazetecinin o paylaşımı...

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, bir hanenin yeni bir ev alması için aylık gelirinin ne kadar olması gerektiği üzerine bir araştırma yaptı. Buna göre, ilan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni evi satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin TL-373 bin TL arasında olması gerektiği sonucu ortaya çıktı

Depremzede öğrencilere burs desteği! Depremzede öğrencilere ne kadar burs verilecek, başvurular başladı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde yakınlarını kaybeden ya da evi, iş yeri hasarlı olan depremzede öğrencilerin tamamına burs verileceğini açıkladı. Peki, Depremzede öğrencilere ne kadar burs verilecek, başvurular başladı mı?

Depremzede öğrencilere son dakika burs müjdesi geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde yakınlarını kaybeden ya da evi, iş yeri orta veya üstü hasarlı olan depremzede öğrencilerin tamamına burs verileceğini söyledi.

İstanbul’da evi olmayanlar ev sahibi olacak! Üstelik 7,500 TL taksit imkanıyla! İşte detaylar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’da evi olmayanları ev sahibi olmak isteyenlere müjdeli haber verdi. İşte detaylar!

Hyundai Elantra'da dev kampanya! Şimdi al, 2023 Kasım’da öde! Özellikleri neler, fiyatı ne kadar?

Hyundai Elantra'nın 2023 yılı nisan fiyat listesi paylaşıldı. Elantra'nın yeni fiyatını görenler çok şaşırdı. Peki Hyundai Elantra'ya ne kadar zam geldi, özellikleri neler? İşte detaylar...

Yüksek kira almak isteyen ev sahipleri bunu da yaptı: Ya evi boşalt ya da farkı öde!

Yüksek kira almak isteyen ev sahipleri yeni bir yol buldu. Kiracılardan geçmiş dönem enflasyon farkını isteyip alacaklı davası açan ev sahibi  ''ya geçmiş farklı öde ya da evi boşalt' diyerek kiracılarından yüksek kira talep ediyor.

Ev sahipleri dikkat! Boşuna ödemiş olabilirsiniz! 5 senelik geri ödeme yapılıyor!

İstanbul'da evi olanlar için önemli bir haber: Bakırköy, Maltepe, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Bağcılar, Esenler, Avcılar veya diğer ilçelerde ikamet edenler 5 yıl boyunca ödeme alabilirler.

Bakan Kirişci açıkladı! Adana'da 1900 konut, 7 köy evi inşa edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yaptığı açıklamada Adana'da hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, Adana'da 1900 konut, 7 köy evi yapılacağını söyledi.

Regal Bulaşık Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Özellikleri neler? 18 Şubat 2023 fiyat listesi

Hanımların vazgeçilmezi bulaşık makineleri bir evi en büyük yardım sağlayan beyaz eşyası. Regal markası da fiyat performans olarak ön planda tutuluyor. Regal Bulaşık Makinesi hayat kolaylaştırmak için tasarlanmış. Peki en uygun fiyata nerede satılıyor? Özellikleri neler? 18 Şubat 2023 fiyat listesi

Ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir? İşte detaylar!

Kiracılar ve ev sahipleri arasında bazı süregelen tatsız konular vardır. Bu konularda çoğunlukla kira ödeme noktasında ya da evi tahliye noktasında baş gösterir. İşte bu konularda merak edilenler!

Evi olan evde bakım parası alabilir mi? Evde bakım maaşı alan emekli olabilir mi?

Evde bakım maaşına dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları da “Evi olan evde bakım parası alabilir mi? Evde bakım maaşı alan emekli olabilir mi?” soruları olmaktadır. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Ev satarken tapu masrafı kime ait?

Ev satışı yapan da evi alan kişilerin de bazı soruları bulunmaktadır. Sorulan sorulardan biri de “Ev satarken tapu masrafı kime ait?” şeklinde sorulan sorudur. İşte merak edilenler!

dağ evi özellikleri Haberi

dağ evi özellikleri

Dağ evi nedir?

Dağ evi, kış sporları veya çim sporları yapmak ve doğa güzelliklerinden faydalanmak amacıyla çevresel açıdan sorumlu bir anlayışla işletilen asgari bir yıldızlı otel nitelikleri ile birlikte Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik belirtilen niteliklere sahip konaklama tesisleri olarak nitelendiriliyor.


Dağ evinin nasıl olması gerektiği ve dağ evi özellikleri 21 Haziran 2005 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik kapsamında yer alıyor. Peki dağ evinin özellikleri nelerdir?


Dağ evinde olması gerekenler..

a) Girişte saçak düzenlemesi gibi doğa koşullarının getirdiği fiziksel güçlüklere karşı gerekli tedbirlerin alınması,


b) Kış veya çim sporlarına yönelik gerekli malzeme ve teçhizatın kiralanabilmesi imkanı ve bunların muhafazasına için depo ile bu sporların öğretilmesine yönelik en az bir adet sertifikalı eğitici personel,


c) Spor yaralanmalarına da...