03 / 05 / 2024

Dağlık Frigya unesco

Dağlık Frigya unesco

Akdamar Kilisesi, Yıldız Sarayı, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya, Uzun Köprü ve İsmail Fakirullah Türbesi'nin de içinde bulunduğu 10 kültürel ve doğal varlığımız daha UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine girdi.

Rusya’dan götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 bina restore edildi!

Rusya’dan insani yardım olarak götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 binanın restorasyonu tamamlandı.

Türk müteahhitleri, Dağlık Karabağ'ın imarına destek vermek istiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Dağlık Karabağ'ın yeniden imar çalışmalarında destekte bulunmak istediklerini dile getirdi. 

Türkiye'deki UNESCO Listesi'ne giren tarihi yerler!

Akdamar Kilisesi, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya Bölgesi, İsmail Fakirullah Türbesi ve diğerleri... İşte bu yıl UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne alınan, Anadolu'nun kültür ve doğal mirasından günümüze gelen 10 kültürel ve doğal varlık...

Türkiye'den 10 varlık Dünya Mirası Geçici Listesi'nde!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, aralarında Akdamar Kilisesi, Yıldız Sarayı, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya, Uzun Köprü ve ismail Fakirullah Türbesi'nin de bulunduğu 10 kültürel ve doğal varlığın, Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdiğini söyledi.

Türkiye'nin UNESCO listesindeki varlık sayısı 62’ye yükseldi!

Akdamar Kilisesi, Yıldız Sarayı, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya, Uzun Köprü ve İsmail Fakirullah Türbesi'nin de içinde bulunduğu 10 kültürel ve doğal varlığımız daha UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine girdi.

Türkiye'den 10 varlık, Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, aralarında Akdamar Kilisesi, Yıldız Sarayı, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya, Uzun Köprü ve İsmail Fakirullah Türbesi'nin de bulunduğu 10 kültürel ve doğal varlığın, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdiğini sö

1957 yılında İstanbul'da sağlık sitesi kurulacakmış!

1957 yılında İstanbul'da sağlık sitesi kurulacakmış. Haseki - Cerrahpaşa - Etyemez - İşçi Sigortaları - Guraba Hastaneleri birbirine bağlanacakmış. Haseki, Cerrahpaşa ve İşçi Sigortaları hastaneleri arasında büyük bir park yapılacakmış.

Küçükçekmece Kanarya'da bilgi evi ve sağlık ocağı yapılacak!

Küçükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü; Kanarya Mahallesi'ne sağlık ocağı, muhtarlık ve bilgi evi yapım işini 17 Kasım'da ihaleye çıkarıyor. Söz konusu iş 500 günde tamamlanacak.

Antalya'da sağlık turizmini geliştirme çalışmaları devam ediyor!

Antalya'da sağlık turizmini geliştirme çalışmaları devam ediyor. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Antalya'da sağlık turizmini geliştirmek amacıyla yürüttüğü proje kapsamında Rusya'dan sağlık alanındaki sektör temsilcilerini kente getirdi.

Erzurum'da dağcılık kamp eğitim merkezi yapılıyor!

Türkiye'de buz tırmanışıyla kaya tırmanışlarının aynı anda yapıldığı Erzurum'un Uzundere ilçesinde, dağcılık ve doğa sporlarının geliştirilmesi amacıyla kamp eğitim merkezi yapılıyor.Dünya Dağcılar Birliği ile ortak gençlik kampları gerçekleştirilecek.

DAÜ Mimarlık Bölümü öğrencileri Venedik Mimarlık Bienali’ni ziyaret etti!

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü, ARCH300 stajının ikinci bölümü kapsamında İtalya’ya teknik gezi organize ederek 2014 Venedik Mimarlık Bienali ’ni ziyaret etti.

Şanlıurfa 1.700 yataklı Sağlık Yerleşkesi Yapım İşi ihalesi 13 Kasım'da!

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel İşbirliği Daire Başkanlığı, Şanlıurfa'da yapılacak olan 1.700 yataklı Sağlık Yerleşkesi yapım işi ihalesini 13 Kasım 2014 tarihinde yapıyor...

Vadi İnşaat Malzemeleri Nakliyat Gıda Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vadi İnşaat Malzemeleri Nakliyat Gıda Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hakkı Keskin, Mehmet Keleş tarafından 60 bin TL'lik sermaye bedeli ile 8 Ekim'de kuruldu.

Dağlık Frigya unesco Haberi

Dağlık Frigya unesco

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, son eklenenlerle birlikte ülkemizin Dünya Miras Geçici Listesindeki varlık sayısının 62’ye yükseldiğini belirtti.


Bakan Çelik, şu açıklamalarda bulundu: “Geçici listedeki eserlerden her sene biri 'doğal sit' biri 'kültürel' alan olmak üzere 2 alanı asıl liste için önerebiliyoruz. Bunun dışında geçici listeden ana miras listesine geçmek için başka dosya veremiyorsunuz bir yılda. Akdamar biliyorsunuz hükümetimizin izniyle Ermenilerin ayinine açılmıştı. Hatta dün de bir ayin izni verdik orada. Dünya barışı için dua eden bir topluluğa.


Özellikle Akdamar'ın geçici listeye alınması bugünlerde başlatılan Ermeni diasporasının kampanyasının etkisinde kalan yabancı parlamentolara örnek ve mesaj olması gereken bir şey. Yabancı parlamentolar bizim tarihi ve ortak geçmişimiz olan bir kadim halkla aramızda yaşanmış birtakım üzücü olayları siyasi malzeme konusu yapıyorlar.


Geçici listeye...