27 / 04 / 2024

daire tapusunu üzerine almak

daire tapusunu üzerine almak

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu devri için ilgili kişi gerekli belgelerle birlikte Tapu Sicil Müdürlüğü’ne müracaat ediyor. Peki, tapuyu üzerine almak ne kadar?

Kat irtifakı tapulu daire alınır mı?

Kat irtifakı, binanın bodrum katının yapılmasının ardından daire sahiplerinin arsa üzerine gerçekleştirilecek olan konutlardaki paylarını gösteren bir tapu şekli olarak biliniyor. Peki, Kat irtifakı tapulu daire alınır mı? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Tapusunu henüz almamış olanlar dikkat!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, 'Bir sitede oturanlar arasında kat malikleri var. Bir de daire satın almış ama tapusunu almamışlar bulunuyor. Borcu bitince dairesinin tapusunu alacak. Bir ihtilafta, örneğin aidat ödemelerinde bu kişilere takip yapılır mı? Siteye dava açabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Uğur Akkuş milyon dolarlık villasının tapusunu Ebru Şallı'ya verdi!

Ebru Şallı'ya düğün hediyesi olarak 200 bin liralık pırlanta yüzük alan Uğur Akkuş, şimdi de İstanbul Bebek'teki lüks villasının tapusunu Şallı'nın üzerine yaptırdı.

Konya Park Mahal'da son 80 daire!

90 bin metrekarelik bir arsa alanı üzerine inşa edilen Konya Parkmahal Konutları'nda son 80 daire kaldı. Projede konut teslimleri hemen yapılıyor.

İstanbul'da raylı sistemler 400 kilometre üzerine çıkacak!

10.Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı'nda konuşan İBB Ulaşım Daire Başkanı Ayözen, "Raylı sistem projelerinin 2019 yılı sonunda 400 kilometrenin üzerine çıkarılması hedefleniyor." dedi.

3S Firuze Konakları Firuzköy satılık daire fiyatları!

3S Firuze Konakları projesi 40 bin 853 metrekare alan üzerine 3S Kale Holding tarafından inşa ediliyor. 3S Firuze Konakları Firuzköy satılık daire fiyatları 399 bin TL'den başlıyor.

Bulvar Atakent Evleri daire fiyatları!

Bulvar Atakent Evleri daire fiyatları 670 bin TL'den başlıyor. Proje Maksem Oğuzkağan Ortaklığı tarafından 22 bin 274 metrekare alan üzerine inşa ediliyor...

Piyalepaşa İstanbul Evleri daire satış fiyatları!

Piyalepaşa İstanbul Evleri daire satış fiyatları minimum 755 bin TL'den başlıyor. Proje 82 bin metrekare alan üzerine Piyalepaşa Gayrimenkul tarafından inşa ediliyor...

Emlakçılardan stüdyo daire uyarısı!

Reina’da 39 kişiyi katleden DEAŞ’lı terörist Abdulgadir Masharipov’un, stüdyo daire olarak nitelendirilen evlerde kaldığının ortaya çıkması üzerine Sedat Altınay, stüdyo tipi dairelerin kiralanmasında önlem alınması gerektiğini söyledi.

Kanlıca’daki ikiz yalılar Rıza Sarraf'ın üzerine!

Kanlıca’daki ikiz yalıdan Ebru Gündeş’in üzerine olanı, Rıza Sarraf 8 Ocak 2016’da kendi üzerine almış. Sarraf, Cemalettin Happani’ye de Esenyurt’ta bir daire vermiş.

Güneşli Home Aves’te son 30 daire! 221 bin TL'ye!

Basın Ekspres yolu güzergahındaki projeler arasında yer alan Home Aves’te ,yüklenici firma Kavi Yapı kendi elindeki daire satışlarını bitirmesi üzerine arsa sahibi ile yaptığı anlaşma ile arsa sahibinin dairelerinin satışlarını da bitirmek üzere.

TOKİ Bursalı emekliler için ilk etapta bin 800 daire inşa edecek!

TÜED Nilüfer Şube Başkanı Kenan Pars, 7 Haziran seçimlerinden önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun TOKİ emeklilere 240 ay vade ile peşinatsız daire yapacak' açıklaması yaptığını hatırlatarak, bunun üzerine binlerce başvuru aldıklarını söyledi.

DKY On Residence daire fiyatları!

Toplam 38 bin metrekare inşaat alanı üzerine yayılacak olan proje Eski Beşler Fabrikası arazisinde yükseliyor. DKY On Residence daire fiyatları 451 bin TL'den başlıyor.

daire tapusunu üzerine almak Haberi

daire tapusunu üzerine almak

Tapuyu üzerine almak ne kadar?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu devri için ilgili kişi gerekli belgelerle birlikte Tapu Sicil Müdürlüğü’ne müracaat ediyor. 


Akitsiz işlemlerde tescil veya terkin istem belgesi, akitli işlemlerde resmi senet tanzim edilir, ilgililere okutulmak veya yetkililerce okunmak suretiyle imzalanır. 


Düzenlenen belgeler (tapu senedi, ipotek belgesi vb.) tasdik edilerek ilgiliye verilir.


Gerekli belgeler:

1.Tapu Aslı veya Fotokopisi

2.Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı, Pasaport, Avukat Kimliği

3.4203/5211 Sayılı Yasalara tabii gerçek kişiler için Türk Vatandaşlığından çıkma belgesi(pembe kart/mavi kart) ile uyruğuna geçtiği ülke resmi makamlarınca verilmiş kimlik belgesi zorunludur. Bu belgelerin dışında ki ehliyet, memur, sigorta v.s. kimlikleri geçerli sayılmaz.

4.Ayrıca belgesinde bulunmasa dahi tüm tapu işlemlerinde gerçek kişilerin TC Kimlik numaralarının, Tüzel kişilerde vergi kimlik numarasının ibrazı zorunludur.

5.İşlem yasal temsilci aracılığıyla yapılacaksa alıcı...