30 / 04 / 2024

Dakar camileri

Dakar camileri

Senegal’in başkenti Dakar, Afrika kıtasının en batı ucunda olması nedeniyle önemli bir ticari merkez ve Afrika’nın modern yüzü olduğu kadar, mimari ve sanat eserlerinde de dikkati çekiyor.

İstanbul'un hangi camilerinde teravih namazı hatim ile kılınacak? Hatimle kılınacak 111 camı açıklandı!

İstanbul'da yaşayanlar Ramazan ayı yaklaşırken en çok merak edilen konulardan biri, hangi camilerde hatim ile teravih namazı kılınacağı oldu. Ramazan boyunca hatimle birlikte teravih namazı kılınacak İstanbul camileri belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Elazığ deprem konutları açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'daki deprem konutlarıyla ilgili olarak "Okulları, camileri ve parklarıyla vatandaşlarımıza mutlu bir yaşam alanı hazırlamak nasip oldu." değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TOKİ vasıtasıyla Gaziantep'e 50 bin konut kazandırdık!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugüne kadar TOKİ vasıtasıyla şehrimize dükkanları, camileri, okulları, sağlık ocaklarıyla yaklaşık 20 bin konut kazandırdık" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu Dakar Büyükelçiliğinin yeni binasının temelini attı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dakar Büyükelçiliğinin yeni binasının temelini attı.

Ünlü rapçi Akon'un fütüristik şehrinin detayları belli oldu!

Senegal asıllı dünyaca ünlü şarkıcı Akon'ın fütüristik şehir projesi "Akon City" Senegal'in başkenti Dakar'da tanıtıldı. Yaklaşık 850 hektar arazide inşa edilecek 6 milyar dolarlık projenin yapımına gelecek yıl başlanacak.

Dakar'ın tarihi çarşısı Sandaga yenilenecek!

Senegal'in başkenti Dakar'ın en eski çarşısı kabul edilen Sandaga Çarşısı yenilenecek...

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

Senegal Olimpiyat Stadyumu’nun tasarımı Tabanlıoğlu Mimarlık’tan!

Dakar’ın spor altyapısında bir amiral gemisi olacak Senegal Olimpiyat Stadyumu’nun tasarımı Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından yapılacak. 

Senegal'in en büyük stadyumunu Türk şirketi inşa edecek!

Türk şirketi Summa, Dakar'a 50 kilometre mesafedeki Diamniadiao'da, UEFA standartlarında, 50 bin seyirci kapasiteli ve ülkenin en büyük spor kompleksi olacak Senegal Stadyumu'nu inşa ediyor... 

Türk Kızılay Afrika'da ilk ofisini Senegal'de açıyor!

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Türk Kızılay'ın Afrika'daki ilk bölgesel ofisini Senegal'in başkenti Dakar'da açılacağını duyurdu...

Kerkük bir an önce imar edilsin!

Irak'ın Kerkük kentinde, bayram namazı için camileri dolduran vatandaşlar, ülkenin barış ve huzuru için dua etti. Vatandaşlar bir an önce evlerinin yeniden inşa edilmesini istediklerini dile getirdi.

Dakar Tren Garı bu ay açılıyor!

Senegal’de toplamda 21 farklı noktada hayata geçirilecek olan tip tren garı projelerinin ilki niteliğindeki Dakar Tren Garı bu ay içinde açılış yapacak. Tren garının danışmanlığını Iglo Architects üstlenmişti. 

Senegal'in tek aktif demir yolu hattı Dakar-Diamniadio açıldı!

Senegal'in başkenti Dakar'da, Türk firmalarının imzasını taşıyan ülkenin tek aktif tren hattı olan Dakar-Diamniadio'nun resmi açılışı yapıldı...

Dakar camileri Haberi

Dakar camileri

Senegal’in başkenti Dakar, Afrika kıtasının en batı ucunda olması nedeniyle önemli bir ticari merkez ve Afrika’nın modern yüzü olduğu kadar, mimari ve sanat eserlerinde de dikkati çekiyor.


Dakar’daki birbirinden farklı ve ilginç mimari özellikler taşıyan camiler, ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor.


Yeşil kubbeli 4 minaresiyle Grande Mosquee Elhadji Omar Al Foutiyou, şehir merkezinde en fazla dikkati çeken yapılar arasında yer alıyor.


Şehir merkezinde yer alan bir başka önemli cami de Grande Mosquee de Dakar, en uzun ve tamamen camiden bağımsız bir minareye sahip olmasıyla öne çıkıyor. Devlet büyüklerinin Cuma ve bayram namazları için çoğunlukla tercih ettiği Grande Mosquee de Dakar ayrıca, birbirinden güzel taş oyma işçiliği ve kapı süslemeleriyle görenleri hayran bırakıyor.


Halen inşaatı devam eden ve 2015’in sonunda bitirilmesi planlanan Grande Mosquee...