15 / 05 / 2024

Dalaman Havalimanı kredi sözleşmesi imza töreni

Dalaman Havalimanı kredi sözleşmesi imza töreni

YDA Group ile EBRD ve Unicredit Bank, Dalaman Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminal Binası'nın yapımında kullanılacak 175 milyon euroluk krediye ilişkin sözleşme imzaladı..

İspanyol şirket Dalaman havalimanına 140 milyon Euro'ya ortak oldu!

Ferrovial isimli İspanyol şirket Dalaman havalimanı için YDA Grubu'na ortak oldu.

THY'ye 1 milyar dolar yeni havalimanı kredisi!

Türk Hava Yolları (THY), Üçüncü Havalimanı'na taşınması kapsamında yapacağı yatırımlarda kullanmak için 800 milyon dolar ile 1 milyar dolar arası kredi için bankalarla anlaşma sağladı.

THY, 3. havalimanı için 1 milyar dolar kredi alıyor!

3. havalimanına taşınmaya hazırlanan THY, 5 yerli banka ve ICBC’nin de dahil olduğu Çinli bankalardan kredi kullanacak...

Hamdi Güvenç: Türkiye'nin en büyük 2'inci havalimanı olacağız!

YDA Dalaman Havalimanı'nı yeni terminalini devreye almaya hazırlanıyor. YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür A.Hamdi Güvenç "Yeni terminalimizi açtıktan sonra kapalı alan bakımından Türkiye'nin en büyük 2'inci havalimanı olacağız" diyor.

YDA Dalaman Havalimanı'nın yeni terminali 2018'de açılacak!

YDA Dalaman Havalimanı’nın yatırım planları aksamadı.250 milyon liralık yatırım yapılan havalimanı yeni terminal binası 2018'de tamamen açılacak.

Muğla Dalaman Havalimanı'nın inşaatı geciktirildi mi?

Muğla Dalaman Havalimanı işletici firması YDA'nın avukatı Turan Aras, havalimanında yapımına başlanacak olan 200 milyon avro değerindeki yeni iç hatlar terminali inşaatının, eski kiracılar tarafından geciktirildiğini bildirdi.

Dalaman Weekend Projesi kamuoyuna tanıtıldı!

YDA Dalaman Havalimanı öncülüğünde AnadoluJet, Pegasus ve Muğla Valiliği işbirliğinde başlatılan proje, ülkemizin en önemli turizm değerlerinden Dalaman Bölgesi'nin Dalyan, Marmaris, Fethiye, Akyaka tatil merkezlerinde hayata geçecek.

3. havalimanının finansman protokolü imzalandı!

İstanbul Yeni Havalimanı projesinin ilk etabına ilişkin altı bankadan sağlanan 4,6 milyar avro kredi için DHMİ Genel Müdürlüğü, IGA ve ilgili bankalar arasında teyit protokolü imzalandı.

3. Havalimanı'na 600 yeni şoför alınacak!

Geçtiğimiz günlerde, bankalarla 4.5 milyar Euro’luk kredi anlaşmaları imzalanan 3. Havalimanı inşaatı için çalışmalar hızlandı. Taşeron olarak hafriyat işi yapan şirketlerden Orkun Group verdiği ilanla 600 yeni şoför alınacağını duyurdu.

3. havalimanı inşaat çalışmaları hızlandı!

GEÇTİĞİMİZ günlerde, bankalarla 4.5 milyar Euro’luk kredi anlaşmaları imzalanan 3. Havalimanı inşaatı için çalışmalar hızlandı. Taşeron olarak hafriyat işi yapan şirketlerden Orkun Group verdiği ilanla 600 yeni şoför alınacağını duyurdu.

3. Havalimanı için en büyük büyük krediye imza atılıyor!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, bugün imzalanacak 3. Havalimanı kredi sözleşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

3. Havalimanı'nın ilk etabında kullanılacak kredi için imzalar atıldı!

3. havalimanının ilk etabında kullanılacak 4.5 milyar Euro'luk kredi için imzalar atıldı. Kredinin yüzde 77'si kamu bankalarından sağlandı. Arazinin yanı sıra yolcu garantisinin de verildiği havalimanını hükümete yakın Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon 25 yı

Güntay Şimşek: 3. Havalimanı'nı 2 yıl nasıl bekleyeceğiz?

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla, kamu ve özel bankalarımızdan sağlanan finansman ile 3. havalimanı için kredi meselesi de çözüldü.

Dalaman Havalimanı kredi sözleşmesi imza töreni Haberi

Dalaman Havalimanı kredi sözleşmesi imza töreni

YDA Group ile EBRD ve Unicredit Bank, Dalaman Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminal Binası'nın yapımında kullanılacak 175 milyon euroluk krediye ilişkin sözleşme imzaladı. 


İmza töreninde konuşan Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yahya Baş, hükümetlerin ve özellikle bakanlıklarının serbestleşme politikasıyla birçok yatırımın kamuya yük yüklemeden vatandaşa hizmet sağlayacak şekilde yap-işlet-devlet modeliyle hayata geçirildiğini söyledi. İzlenen politika sayesinde Türkiye'deki hava taşımacılığının özel sektörün ilgisini çektiğini belirten Baş, "Bugün bu gelişmelerin sebebi hükümetimizin takip ettiği serbestleşme politikasıdır" dedi. Baş, serbestleşme politikasıyla birçok özel firmanın hava taşımacılığına girdiğini, THY'nin kapasite ve gücünün dünya çapında arttığını söyledi. Baş, "Demek ki serbestleşme hiçbir zaman bu gücü zayıflatmayacak" ifadesini kullandı. 


Kamu-özel işbirliğinden 15 milyar dolarlık yatırım Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Genel Müdür Vekili Funda Ocak da DHMİ tarafından 18...