26 / 07 / 2024

dalaman havalimanına yeşil kuruluş sertifikası

dalaman havalimanına yeşil kuruluş sertifikası

Tüm kapalı alanlarda enerji üretimini güneş enerjisi ile yapacaklarını açıklayan Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, Dalaman Havalimanı'nın Yeşil Kuruluş sertifikası alamaya haz kazandığını da belirtti

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Başkanlara yeşil pasaport müjdesi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 365 oda ve borsa başkanına yeşil pasaport müjdesi verdi. 

İhracatçılardan AB Yeşil Mutabakatı uyarısı! İklim diplomasisi ticaret savaşına mı dönüşüyor?

İhracatçılar AB Yeşil Mutabakatının ticaret savaşına dönüşmesinden endişeli. Konuya ilişkin endişelerini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği’nin Serbest Ticaret Anlaşmasına çevrilmesini istiyor.

Yeşil Deniz Life Kooperatifi ve Çatkaya Gayrimenkul'ün Ankara'daki arsasına 1021 konutluk yeni proje geliyor!

Yeşil Deniz Life Kooperatifi ve Çatkaya Gayrimenkul'ün Ankara'daki arsasına 1021 konutluk yeni proje inşa edilecek. Proje 770 milyon TL'ye mal olacak.

Yeşil altın kasabasına taşınanlara ev ve üste para veriliyor

İtalya'da bir zamanlar yer altı şehirlerinde üretilen zeytinyağlarıyla ünlü "yeşil altın" kasabasına yerleşenlere 30 bin euro ödeniyor. Kasabada satılan evlerin metrekaresi 500 euro civarında.

Asgari ücretle ilgili flaş açıklama! İşveren yeşil ışık yaktı

Son dakika haberi: Türkiye İşveren Sendikası, asgari ücret zammı için açıklama yaptı. TİSK'ten yapılan açıklamada, işveren tarafı da asgari ücret zammına yeşil ışık yaktı.

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ! 

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

İspanyol şirket Dalaman havalimanına 140 milyon Euro'ya ortak oldu!

Ferrovial isimli İspanyol şirket Dalaman havalimanı için YDA Grubu'na ortak oldu.

Şehir Dışına Taşınacak Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi!

Kapatılan Askeri Harp Akademileri, Askeri Liseler ve Astsubay Hazırlama Okullarının Taşınmazları ve Arazileri ile Kapatılacak veya Şehir Dışına Taşınacak Olan Askeri Kışlaların Arazilerinin Yeşil Alan İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Elektrik faturalarına yeşil işaret!

Yeşil Tarife kapsamında enerji temin eden tüketicilerin faturalarında, kullanılan enerjinin temiz kaynaklardan üretildiğini gösteren özel bir işarete yer verilecek.

Kişi başına düşen yeşil alan miktarı 15 metrekareye çıkacak!

Yaya ulaşımına katkı sunmak amacıyla da 2023 yılına kadar 3 bin kilometre yeşil yürüyüş yolu yapacaklarını dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tüm bu çalışmalarla, kişi başına düşen yeşil alan miktarını 8’den 15 metrekareye,

Sabiha Gökçen Havalimanı'na Yeşil Bina Sertifikası! 

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (U.S. Green Building Council - USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasını Gold (Altın) seviyesinde almaya hak kazandı...

Gaziantep Büyükşehir Belediye binasına yeşil bina sertifikası!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Binası, Yeşil Bina sertifikasını en iyi (Excellent) seviyede aldı.

dalaman havalimanına yeşil kuruluş sertifikası Haberi

dalaman havalimanına yeşil kuruluş sertifikası



Dalaman Havalimanı’da Yeşil Kuruluş sertifikası almaya hak kazandı. Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel konu ile ilgili şunları söyledi:


Önümüzdeki bir iki yıl içinde Antalya, Bodrum ve Dalaman’dan başlamak üzere enerji teminine yönelik projelerin hayata geçmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Tüm kapalı alanlarda enerji üretimimizi güneş enerjisi ile yerine getireceğiz.


Yücel, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından başlatılan Yeşil Havaalanı Projesi kapsamında, istenilen koşulları yerine getirmesi dolayısıyla Bodrum ve Antalya’nın ardından, Dalaman Havalimanı’nın da “Yeşil Kuruluş” sertifikası almaya hak kazandı. Bu sertifikaya üç noktada sahip tek yer hizmetleri şirketi olduklarını vurgulayan Yücel, şöyle devam etti: 


Bakanlığın üzerinde hassasiyetle durduğu bir konu bu. Sertifikayı alarak aslında, kuruluşların teşviki anlamında bazı ruhsat bedellerinde de özendirici olması anlamında indirimler de yapıyor bakanlık. İndirimler de bize ciddi...