10 / 10 / 2024

Atatürk Havalimanı'na komşu 64 bin metrekarelik araziyi yapılaşmaya açan plana itiraz geldi! 

Atatürk Havalimanı'na komşu 64 bin metrekarelik araziyi yapılaşmaya açan plana itiraz geldi! 

İstanbul Bakırköy’de kapatılan Atatürk Havalimanı’nın yanı başında yer alan ve büyük çoğunluğu yeşil alan olan 64 bin metrekarelik araziyi yapılaşmaya açan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı planlarına itiraz geldi. İŞte ayrıntılar...




Bakırköy’de Yeşilköy Caddesinde yer alan 64 bin metrekare büyüklükteki razi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yapılaşmaya açıldı. Kapatılarak millet bahçesi yapılan Atatürk Havalimanı’nın yanı başındaki arazi, eski planlarda yeşil alan, laboratuvar alanı ve yol alanı şeklinde düzenlenmişti.

Bakanlık tarafından yeni yapılan plan ile park alanı 50 bin metrekareden 3 bin 714 metrekareye düşürüldü ve tamamına yakını inşaata açıldı.

39 bin 289 metrekare konut alanı, 10 bin 828 metrekare ticaret ve konut alanı, 9 bin 637 metrekare özel yurt alanı şeklinde yapıldı. 

Atatürk Havalimanı na komşu 64 bin metrekarelik araziyi yapılaşmaya açan plana itiraz geldi! 

PLANLAMANIN EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; Bakırköy Belediyesi tarafından, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde askıya çıkarılan bu plana itirazda bulundu. 

İtiraz dilekçesinde donatı alanlarını azaltıcı ve yoğunluk arttırıcı nitelikte olan planın kamu yararı niteliğine sahip olmadığı aktarıldı ve "Öngörülen yapılaşma şartları çevre yapılaşma koşularının üzerindedir. Bahse konu durum, aynı bölgede birbirinden farklı yerleşim alanlarının oluşmasına neden olacağından, planlamanın eşitlik ilkesine aykırıdır" şeklinde ifadelere yer verildi. 

Atatürk Havalimanı na komşu 64 bin metrekarelik araziyi yapılaşmaya açan plana itiraz geldi! 

BAKIRKÖY BELEDİYE BAŞKANI: BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ovalıoğlu,  konu ile ilgili açıklamalarda bulundu ve alanın daha önce de defalarca benzer şekilde gündeme geldiğinin altını çizdi. 

"Yüzde 90'lık yeşil alan oranı, bakanlığın planı ile neredeyse yüzde 5'eindiriliyor. Hem yeşil alan hem de afet durumlarında toplanma alanı olarak kullanılabilecekken imara açılarak nüfusu artıracak, trafik akışına da olumsuz etki edecek" diye konuşan Doç. Dr. Ovalıoğlu, şunları söyledi:

"Kişi başına düşen yeşil alanımızdan feragat etmeden; huzurla, güvenle ve yeşilimizle yaşamayı istiyorruz. Bakırköy Belediye Başkanı olarak komşularımla beraber bu işin peşini bırakmayacağız."

İslam Memiş'ten altın almak isteyenlere çağrı: Gram altın şu anda 3 bin 15 TL! Geç kaldım, unuttum demeyin!

Emlak Konut GYO Komşu Finans Evleri'nde 60 ay taksitle 23 adet konut ve 10 ticari ünite satılıyor! Emlak Konut ihale! 

Wells Fargo'dan dolar tahmini! Dolar yıl sonunda ne kadar olacak? 


Geri Dön