16 / 05 / 2024

Damatrys Sarayı restore

Damatrys Sarayı restore

İstanbul Sancaktepe'de bulunan Damatrys Sarayı için restorasyon çalışmaları başladı.

Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Sarayı restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Saraylarının restore edileceğini açıkladı. 

Beylerbeyi Sarayı özel tekniklerle restore ediliyor! 

Boğaz'ın kıyısında bulunan 156 yıllık tarihe sahip Beylerbeyi Sarayı özel tekniklerle restore ediliyor. 

Damatrys Sarayı restore ediliyor!

İstanbul Sancaktepe'de bulunan Damatrys Sarayı için restorasyon çalışmaları başladı.

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Boukoleon Sarayı restore edilecek!

İBB, 1610 yaşındaki Boukoleon Sarayı'nı restore edecek. Yroje, belediyenin Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek...

Boukoleon Sahil Sarayı açık hava müzesi olacak!

Bizans dönemine ait tarihi Boukoleon Sahil Sarayı restore ediliyor. İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne sunulan Restorasyon Projesi’ne göre Boukoleon Sarayı, Açık Hava Müzesi olacak.

Topkapı Sarayı'nın surları restore ediliyor!

Topkapı Sarayı’nın etrafındaki surlar restore ediliyor. Metruk haldeki surların restorasyonun 650 günde tamamlanması bekleniyor.

İskenderun eski adliye sarayı restore ediliyor!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil yaptığı açıklamada, eski adliye sarayında restorasyon çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Buckingham Sarayı'nın restorasyon bütçesi 369 milyon sterlin!

Buckingham Sarayı'nın 369 milyon sterlinlik bir bütçeyle 10 yıl boyunca restore edileceği açıklandı.

Gürsoy Grup Feriye Sarayı'nı restore edecek!

3.5 yıl önce çıkan yangında enkaza dönen Galatasaray Üniversitesi yerleşkesindeki tarihi Feriye Sarayı binasının restorasyonu, Hasan Gürsoy’un yönetim kurulu başkanı olduğu ve adı şaibeli restorasyonlara karışan Gürsoy Grup’a verildi.

Yıldız Sarayı restore edilecek!

II. Abdülhamid döneminde Osmanlı devletinin idare merkezi olan Yıldız Sarayı, Cumhurbaşkanlığı'na tahsis ediliyor. Saray, kapsamlı bir restorasyonun ardından "Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi" olacak.

2003 yılında Beylerbeyi Sarayı çürüyormuş!

2003 yılında Beylerbeyi Sarayı ilgisizlikten çürüyormuş. Restore edilmeyi bekleyen Üsküdar'daki tarihi sarayın içindeki tarihi eserler de bakımsızlıktan çürüyormuş. Sarayın arka bahçesindeki köşklerde aynı kaderi paylaşıyormuş.

Buckingham Sarayı 630 milyon TL'ye restore edilecek!

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, ikamet ettiği Buckingham Sarayı 630 milyon liralık maliyetle restore edilecek. Sarayda çok sayıda taş blok yerinden kaldırılacak ve sarayın eskimiş su ve elektrik tesisatları da tümüyle yenilenecek.

Damatrys Sarayı restore Haberi

Damatrys Sarayı restore

İstanbul Sancaktepe Meydanı'nda, 12 yıl önce bir müteahhidin bina yapmak üzere temel kazma çalışmaları sonucunda ortaya çıkan Roma dönemine ait Damatrys Sarayı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Anıtlar Kurulu ve Sancaktepe Belediyesi tarafından restore ediliyor. 

Sabah'tan Şerif Can'ın haberine Bizans imparatorlarından 2'nci Tiberius ile Maurikios tarafından, o dönemdeki adı "Demeter" olan Samandıra'ya inşa ettirilen "Damatrys Sarayı", 14 yüzyılın yorgunluğuna rağmen hâlâ tarihe meydan okuyor. Sarayın boyutları ve nitelikleri göz önüne alındığında, Bizans'tan günümüze ulaşan en önemli yapılardan biri olarak görülüyor.

'ÜÇ AY BAŞKENTLİK YAPTI' 


Sarayla ilgili açıklama yapan tarihçi ve yazar Mehmet Dilbaz, 1296'da İstanbul'da gerçekleşen deprem sonucu Sancaktepe'nin imparatorluğa 3 ay başkentlik yaptığını söyleyerek "Damatrys Sarayı, 1296'da büyük İstanbul depreminden sonra sur içinde bulunan kamu binalarının yanı sıra...