29 / 04 / 2024

damga vergisi 2016

damga vergisi 2016

Damga vergisi, Damga Vergisi Kanununa ekli (1) sayılı tabloda yazılı kağıtlar için ödeniyor. 2016 yılında uygulanacak damga vergisi oranları Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile açıklandı...

Kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2017!

Kimi taraflar kira sözleşmesini noterde imzalamayı tercih ediyor. Noterde imzalanan bu sözleşme için belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşe kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2017 kuralı..

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi damga vergisi 2017!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, henüz tapusu olmayan dairelerin satışı için imzalanıyor. Sözleşme noterde düzenleniyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi damga vergisi 2017 ne kadar?

İptal edilen ihalenin damga vergisi iade edilir mi?

Güncel Grup Yönetim Kurulu Başkanı olan Yılmaz Sezer, ''İptal edilen ihale için ödenen damga vergisi iade edilir mi?'' sorunu cevapladı. İşte o haber...

Damga Vergisi inşaat sektörüne teşviği artırır!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Nurettin Bilici, bugünkü yazısında Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu değerlendirdi. Bilici, inşaat sektörünü ilgilendiren Damga Vergisi'ni anlattı.

Yeni damga vergisi oranları!

Meclis tarafından damga vergilerinin alınması için harekete geçildi. İşte Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen yeni damga vergisi oranları..

Damga Vergisi’nin kaldırılması devrim niteliğinde bir karar!

Dünyanın en köklü gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker’ın Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş "Gayrimenkul danışmanlığı için Damga Vergisi’nin kaldırılması devrim niteliğinde bir karar" dedi.

Kira kontratı damga vergisi oranı 2017!

Kira sözleşmesi isteğe bağlı noterde de düzenlenebiliyor. Noterde imzalanan kira kontratı için de damga vergisi ödeniyor. Peki, kira kontratı damga vergisi oranı 2017 ne kadar?

Kira kontratı damga vergisi 2017!

Gayrimenkul kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte kira kontratı damga vergisi 2017 oranları..

Damga Vergisi oranları 2017!

61 seri nolu Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Damga Vergisi oranları 2017..

Damga Vergisi Kanunu'nda değişiklik tasarısı TBMM'de!

Yatırım, istihdam ve üretimin artırılması çalışmaları kapsamında, birçok sektöre vergi ve harç istisnası tanıyan Damga Vergisi Kanunu'nda değişiklik içeren yasa tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu.

Damga Vergisi'nde indirime gidildi!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen bugünkü yazısında Damga Vergisi Kanunu'nda yapılan değişiklikleri ve ayrıntıları anlattı.

İndirimli çöp vergisi 2016!

Çöp vergisi, mesken ve işyerleri için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Bu vergi için ödenecek bedel, taşınmazın türüne ve grubuna göre hesaplanıyor. Peki, indirimli çöp vergisi 2016 nedir, ne kadardır?

Veraset ve intikal vergisi 2016 istisna tutarları!

7338 sayılı kanun gereğince ödenen veraset ve intikal vergisi, ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikal edilen taşınmaz mal için ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi 2016 istisna tutarları..

damga vergisi 2016 Haberi

damga vergisi 2016

Damga vergisi oranları 2016!

Damga vergisi, 488 sayılı Damga Vergisi Kanununa ekli (1) sayılı tabloda yazılı kağıtlar için ödeniyor. 2016 yılında uygulanacak damga vergisi oranları 25 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile açıklandı.


DAMGA VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ

(SERİ NO: 59)


1/7/1964 tarihli ve 488 sayılı Damga Vergisi Kanununun mükerrer 30 uncu maddesinin birinci fıkrasında, “...Her takvim yılı başından geçerli olmak üzere önceki yılda uygulanan maktu vergiler (Maktu ve nispi vergilerin asgari ve azami miktarlarını belirleyen hadler dahil) o yıl için tespit ve ilan olunan yeniden değerleme oranında artırılır. Bu suretle hesaplanan vergi tutarlarının 10 Yeni Kuruşa kadarki kesirleri dikkate alınmaz.”, 14 üncü maddesinin birinci fıkrasında ise, “Kağıtların Damga Vergisi bu Kanuna ekli (1) sayılı tabloda yazılı nispet veya miktarlarda alınır....