10 / 05 / 2024

damlacıktaki evlerde hasar tespiti yapıldı mı

damlacıktaki evlerde hasar tespiti yapıldı mı

İzmir'in en eski ve gözde semtlerinden Damlacık'ta Konak Tüneli çalışmalarından dolayı bir çok ev kamulaştırılıp yıkıldı. Az sayıda evde az sayıda semt sakini yaşamlarını sürdürmeye çalışırken, yetkililerin kendilerini unuttuğunu öne sürdü.  

O kentteki yapıların yüzde 70'i acil dönüştürülmeli: Deprem için çok kritik bir şehir!

Tokat'ta geçtiğimiz günlerde yaşanan depremler halkı paniğe sürükledi ve evlerde hasar meydana geldi. MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Tokat'ın fay hatları için kritik bir noktada olduğunu belirtti ve acil olarak kentsel dönüşümü işaret etti. İşte Bulut'un o açıklaması...

İzmir Çiğli'de heyelan tehlikesi: Vatandaşlar hasar görmüş evlerde yaşıyor!

Heyelan felaketinden sonra 33 evin hasar gördüğü İzmir Çiğli’de yaklaşık 200 vatandaş ölümle burun buruna oturuyor. Bölgeyi ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, bakanlık ve belediyelere çağrıda bulundu, “Bu insanlar ihmalin kurbanı olmadan gerekli adımları atın” diye konuştu.

İzmir'deki deprem Yunanistan'daki evleri de yıktı!

Ege Denizi'nin Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem, Yunan adalardan Sisam'da da hissedildi. Bazı kilise ve evlerde hasar meydana geldi.

Bolu Mengen'de evlerde hasar tespit çalışmaları başladı!

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Mengen'de yaşanan su baskını ve dolu yağışından sonra yapılan hasar tespit çalışmalarını yerinde inceledi.  Ümit, Mengen'de birkaç evin hasar gördüğünü, gerekli incelemelerin yapıldığını belirtti...

Denizli'deki depremde bazı evler hasar gördü!

Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli'deki depremle ilgili açıklama yaptı. Karahan, "Bazı evlerde hasar olduğu belirtiliyor. Hasar tespit çalışmalarına başlandı" dedi...

Kütahya'da hasar gören evlerde inceleme!

AFAD ekipleri, Kütahya'nın Günlüce köyünde hasar gören evlerde inceleme yaptı. Evlerinin yıkılma korkusu yaşayan bazı köylüler yakınlarına taşındı.

Deprem hasarı uydudan tespit edilecek!

TÜBİTAK geliştirdiği analiz yazılımı sayesinde doğal afetler sonrası oluşan hasarı yüksek uydu görüntüleriyle hızlıca tespit edecek.

Terör mağdurlarına hasarın yüzde 12'si kadar ev eşyası!

Terör mağdurlarının evini yenileyen devlet, hasarın yüzde 12’si tutarındaki ev eşyasını da karşılayacak ayrıca bayram harçlığı dağıtılacak.

Antalya Kumluca'da hasar gören evler onarılacak!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kumluca ilçesinde devam eden orman yangınıyla ilgili, "Evlerde, seralarda ve bahçelerde hasar var. Şimdi tespitler yapılıyor. Bu tespitler yapıldıktan sonra bunların telafisini inşallah yapacağız" dedi

Ünlüler kaç metrekare evlerde oturuyor?

Kazandıkları paraları gayrimenkule yatıran ünlülerin, yaşadıkları evlerinin büyüklükleri duyanları hayrete düşürüyor. Peki ünlüler kaç metrekare evlerde oturuyor?

Yüksekova'daki hasar gören binaların yıkımı başladı!

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nde operasyonların ardından kısmi olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağı sonrası ağır hasar gören binaların yıkımına başlandı.

Liva Turkuaz göl manzaralı evlerde 25 bin TL indirim!

Liva Turkuaz göl manzaralı evlerde 25 bin TL indirim Ramazan kampanyası kapsamında sunuluyor. Liva Turkuaz'da 2+1'lerin fiyatları 448 bin 480 TL'den başlıyor...

Yüksekova'da 400 iş yerinde hasar tespiti yapıldı!

Yüksekova'da terör saldırıları nedeniyle zarar gören iş yerlerindeki hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bölgede şu ana kadar yaklaşık 400 iş yerinde hasar tespiti yapıldı.

damlacıktaki evlerde hasar tespiti yapıldı mı Haberi

damlacıktaki evlerde hasar tespiti yapıldı mı


İzmir'in en eski ve gözde semtlerinden Damlacık'ta Konak Tüneli çalışmalarından dolayı bir çok ev kamulaştırılıp yıkıldı. Az sayıda evde az sayıda semt sakini yaşamlarını sürdürmeye çalışırken, yetkililerin kendilerini unuttuğunu önesürdü. Semt halkı Tünelin açılmasına rağmen kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını belirtti. Tünel açılmadan önce CHP'li milletvekili ve belediye başkanları, sivil toplum örgütü ve derneklerin kendilerinden yana destek açıklamaları yaptığını belirten Damlacıklılar, "Şimdi ne arayan var ne soran" diye yakındı.  


Devlet yetkililerinin de tünelin Ocak ayında açılıp Mayıs ayında evlerinin hasar tespitinin yapılacağının söylendiğini dile getiren damlacıklılar, "Tünelin açılışı mayıs ayında gerçekleşti. Bize bu kez ağustos ayında evlerimizin hasar tespitlerinin yapılıp onarılacağı sözü verildi. Fakat bu güne kadar ne arayan ne de soran var. Sadece evlerde keşif yapılacağına dair yazı gönderdiler....