27 / 04 / 2024

Damlacık'taki evlerde hasar tespiti yapılmalı!

Damlacık'taki evlerde hasar tespiti yapılmalı!

İzmir'in en eski ve gözde semtlerinden Damlacık'ta Konak Tüneli çalışmalarından dolayı bir çok ev kamulaştırılıp yıkıldı. Az sayıda evde az sayıda semt sakini yaşamlarını sürdürmeye çalışırken, yetkililerin kendilerini unuttuğunu öne sürdü.  




İzmir'in en eski ve gözde semtlerinden Damlacık'ta Konak Tüneli çalışmalarından dolayı bir çok ev kamulaştırılıp yıkıldı. Az sayıda evde az sayıda semt sakini yaşamlarını sürdürmeye çalışırken, yetkililerin kendilerini unuttuğunu önesürdü. Semt halkı Tünelin açılmasına rağmen kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını belirtti. Tünel açılmadan önce CHP'li milletvekili ve belediye başkanları, sivil toplum örgütü ve derneklerin kendilerinden yana destek açıklamaları yaptığını belirten Damlacıklılar, "Şimdi ne arayan var ne soran" diye yakındı.  


Devlet yetkililerinin de tünelin Ocak ayında açılıp Mayıs ayında evlerinin hasar tespitinin yapılacağının söylendiğini dile getiren damlacıklılar, "Tünelin açılışı mayıs ayında gerçekleşti. Bize bu kez ağustos ayında evlerimizin hasar tespitlerinin yapılıp onarılacağı sözü verildi. Fakat bu güne kadar ne arayan ne de soran var. Sadece evlerde keşif yapılacağına dair yazı gönderdiler. Keşif tarihi de belli değil. Hepimiz mağduruz" dedi. Geride kalan Damlacıklıklar bu işten en karlı çıkanların evleri boşaltılan ve Karayolları'ndan ayda 650 TL kira alan ev sahiplerini olduğunu belirterek, "Kira süreleri bir yıldan 18 aya uzatıldı. Fakat biz bırakın para almayı belirsizlik içindeyiz. Bir an önce evlerimizde hasar tespiti yapılmalı" dedi.  


Yeni Asır




Geri Dön