03 / 05 / 2024

Simav 'da deprem sonrası 70 ekiple hasar tespiti yapılıyor!

Simav 'da deprem sonrası 70 ekiple hasar tespiti yapılıyor!

5.9 'luk depremin vurduğu Kütahya 'nın Simav ilçesinde kesin hasar tespiti için 140 uzman görevlendirildi. 19 Mayıs 'taki 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından kesin hasar tespit çalışmalarına başlandı...  



 MEHMETM YENEN, MEHMET ALTINTAşž Kütahya DHA

Kütahya 'nın Simav ilçesinde 2 kişinin ölümü, 96 vatandaşın yaralanması ve çok sayıda binada hasara yol açan 19 Mayıs 'taki 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından kesin hasar tespit çalışmalarına başlandı. Gediz ilçesinde de bazı binalar önlem amacıyla boşaltıldı.
çeşitli illerden Simav 'a gelen 140 teknik personelden dün sabah 70 ayrı ekip oluşturuldu ve 16 mahallede hasar gören evler, muhtarlarla birlikte tek tek incelenmeye başlandı. Belediyeden yapılan anonslarda vatandaşlardan evlerinin önünde beklemeleri ve kapılarını gelen görevlilere açmaları istendi. çalışmaların bir iki gün içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Gediz 'de de hasar var
Simav 'ın komşusu Gediz ilçesinde de depremden hasar gören Toplum Sağlığı Merkezi tedbir amacıyla boşaltıldı. Gediz Kaymakamı İsmail çorumluoğlu, Toplum Sağlığı Merkezi ve üzerindeki lojmanda yapılan incelemelerde hasar olduğunu tespit edildiğini, kendilerin de önlem amacıyla merkezin boşaltılmasına karar verdiklerini söyledi.
İlçeye bağlı Kayaköy beldesi ile Yumrutaş, Saruhanlar, Kıranköy ile Köpenez köylerinden de hasar başvurusu yapıldığını ve buralara uzmanlar gönderildiğini belirten çorumluoğlu, “İncelemeler sonunda toplam 8 binanın hasarlı oturulamaz, 20 binanın da hasarlı oturulur olduğu tespit edilmiştir ” dedi.

 

KUşžBAKIşžI SİMAV
19 Mayıs 'ta depremle sarsılan Simav 'ı havadan görüntülendik. İlçede olağandışılığı ele veren tek şey,
yana sıralı çadırlar. çadırlar olmasa, iki can alan ve çok sayıda binada hasara yol açan depremin izi sayılacak fazla bir şey görünmüyor.

Star

 


Geri Dön