19 / 07 / 2024

Danimarka Trekroner göç

Danimarka Trekroner göç

Danimarka'da taşradan büyük şehirlere göçün önüne geçilemiyor. Bir belediye ise şaşırtan kampanyaya start verdi. Taşradan büyük şehirlere göçün oranı yüzde 23'lere ulaşıyor..

İş arayanlara Avrupa’dan güzel haber! Danimarka’da 82 bin personel alınacak! Siz de Avrupa’da yaşayabilirsiniz…

Danimarka ülke genelinde bulunan personel eksiğini gidermek maksadı ile 82 Bin işçi alımı yapacak. Özel Sektör ve kamu için alımlar gerçekleşecek. İşte detaylar…

Yüksek Mimar Gürol Öngör vefat etti!

Merhume Nadire Öngör ve merhum Dr. Öngör'ün oğulları 1961 TED Ankara Koleji ve 1966 ODTÜ mezunu, meslek hayatını 1968'den bu yana Danimarka'da sürdüren Yüksek Mimar Gürol Öngör vefat etti. 

Tual Bahçekent ve Tual Adalar projeleri Danimarka’da görücüye çıktı!

Dağ Mühendislik projesi olan Tual Bahçekent ve Tual Adalar, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da gerçekleştirilen resepsiyonla tanıtıldı. 

Apple, Danimarka'da veri merkezi inşa edecek!

Danimarka Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Apple, veri merkezinin inşasının devam ettiği Danimarka'da başka bir veri merkezi daha kuracak.

Çorumlu Adıgüzel Baklan, 8 ülkede 19 fabrika kurdu!

Çorumlu Adıgüzel Baklan’ın çocuklarının Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Danimarka, Bulgaristan ve Yunanistan’da toplam 13, Türkiye’de 6 fabrikaları var.

Danimarka’da araştırmalar için camdan evler inşa edildi!

Doğal ışıkta yaşamanın sağlık açısından faydalarının araştırılması için Danimarka’da ilginç bir proje başlatıldı. Gün ışığının sağlık üzerindeki etkilerini incelemek için camdan evler inşa edildi.

Avrupa’da çevre–durum ve genel görünüm 2015 raporu tanıtımı 7 Mayıs'ta!

Ülkemizin üyesi olduğu Merkezi Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bulunan Avrupa Çevre Ajansı (AÇA) tarafından hazırlanan ‘Avrupa’da çevre–durum ve genel görünüm 2015 (SOER 2015) Raporu’nun Ülkemizdeki tanıtımı 7 Mayıs'ta yapılacak.

Danimarka'da ücretsiz ev ve araba!

Danimarka'da taşradan büyük şehirlere göçün oranı yüzde 23'lere ulaşırken, belediyeler göçün önlenmesi için hükümetten gerekli önlemleri almasını istediler.

Rüzgar Şef Danimarka mutfağını Bulvar 216'ya taşıyacak!

‘Hayatı çok sevme yeri’ sloganıyla geleneksel AVM anlayışından farklı yeme içme konsepti üzerine hizmet veren Bulvar 216’da 29 Mart Pazar günü Danimarka mutfağının lezzetleri tadılacak.

Danimarka Trekroner'a göç edenlerden ev kirası alınmıyor!

Danimarka'da taşradan büyük şehirlere göçün önüne geçilemiyor. Bir belediye ise şaşırtan kampanyaya start verdi. Taşradan büyük şehirlere göçün oranı yüzde 23'lere ulaşıyor..

Danimarka'da Trekroner'a taşınanlara ev ve araba veriliyor!

Danimarka'da taşradan büyük şehirlere göçün önüne geçmek için ilginç bir adım atıldı. Taşradan büyük şehirlere göçün oranı yüzde 23'lere ulaşırken, belediyeler göçün önlenmesi için hükümetten gerekli önlemleri almasını istediler.

Danimarka Türkiye’nin rüzgar potansiyeli için harekete geçti!

Danimarka, Türkiye ’nin rüzgar potansiyeli için harekete geçti. Enerji, sağlık ve gıda teknolojileri alanlarında işbirliğini artırmayı amaçladıklarını vurgulayan Madsen, bu sektörlerde işbirliğini teşvik edeceklerini açıkladı.

Danimarka, İsveç ve Norveç'in hızlı trenle birleştirilmesi planlanıyor!

Toplam 8 milyon kişinin yaşadığı bölgeleri birbirine bağlayacak projeye göre, Danimarka'dan başlayacak tren yolu İsveç üzerinden Norveç'e gidecek ve Kopenhag-Oslo arasını 2,5 saate indirecek.

Danimarka Trekroner göç Haberi

Danimarka Trekroner göç

Danimarka'da taşradan büyük şehirlere göçün önüne geçilemiyor. Bir belediye ise şaşırtan kampanyaya start verdi. Taşradan büyük şehirlere göçün oranı yüzde 23'lere ulaşırken, belediyeler göçün önlenmesi için hükümetten gerekli önlemleri almasını istediler.


Belediyelerin alınmasını istedikleri önlemler arasında küçük taşra şehirleri ve kasabalardaki vergilerin ya tam kaldırılması ya da düşürülmesi gibi talepler var. Jylland yarım adasının kuzeyindeki Trekroner Belediyesi ise hükümetin önlem almasını beklemeden ilginç bur uygulamaya başladı.


BELEDİYE TANITIM FUARI DÜZENLEDİ


Belediye, düzenlediği tanıtım fuarında dışarıdan çocuklu ailelerin Trekronor'e göç etmeleri durumunda ilk iki aileden 4 ay süre ile ev kirası alınmayacağını ve bir araç verileceğini açıkladı.


Şehirdeki alilerden oluşan yönetim kurulu ve belediye, şehirdeki firmaların sponsorluğu ile Trekroner'e taşınarak yaşamı denemek isteyen ilk iki aileye 4 ay süre ile 100 metre büyüklüğünde bir...