17 / 05 / 2024

Danışment mera sorunu

Danışment mera sorunu

Bütünşehir Kanunu ile birlikte meraları Karacabey Belediyesi mülkiyetine geçen Danışment Mahallesi sakinleri, bölgeye jeolojik etüt için giden ekibe tepki gösterdi.

iPhone 14 Pro’da meydana gelen ekran sorunu hakkında Apple'dan ilk açıklama!

Apple, kullanıcıların yaşadığı yatay çizgi sorunu hakkında yaptığı açıklamada, hatanın güncelleme ile çözüleceğini bildirdi.

Cansel Turgut Yazıcı’dan barınma sorununa çözüm önerisi: Çatı katları daireye dönüşebilir!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut ihtiyacının çok yükseldiği şu zamanlarda EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı’dan barınma sorunu için çözüm önerisi geldi...

Merter Kentsel Dönüşüm İnşaat Yapı Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Merter Kentsel Dönüşüm İnşaat Yapı Ve Danışmanlık Limited Şirketi Bahçelievler'de Ercüment Sever ve Veysal Çelik ortaklığında kuruldu.

Konutta yatırım amacı, ihtiyacın önüne geçti!

2019'dan beri stok sorunu yaşayan konut sektörü, kamu bankalarının geçen haziranda başlattığı düşük faizli kredi paketleriyle nefes aldı. Konut talebinde yatırım amacı, ihtiyacın önüne geçti.

Meralar kentsel dönüşüme açılamaz!

Halkın Kurtuluş Partisi'nin (HKP), Mera Yönetmeliğinin iptal edilmesiyle ilgili açtığı davada karar çıktı. Danıştay, mera alanlarının kentsel dönüşüme açılamayacağını yönünde karar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sarıyer'e tapu müjdesi!

Sarıyer'in tapu sorunu ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz burada altyapı çalışmalarını yaptık ve inşallah seçimden sonra da süratle bir taraftan Binali Yıldırım Bey, bir taraftan inşallah Salih Bayraktar Bey ve Ankara'dan da biz, el ele vereceğiz ve bu sorunları da bitireceğ

Esenyurt’ta yarım asrı geride bırakan tapu sorunu çözüldü!

Kara Süleyman’ın mirasçılarına güzel haber geldi. Esenyurt’ta yarım asrı geride bırakan tapu sorunu çözüldü ve 16 mahalleyi ve en az 50 bin kişiyi ilgilendiren karar Yargıtay’dan çıktı...

Aksaray'daki mera sorunu çözülüyor!

Aksaray’ın Eskil ilçesinde mera üzerinde bulunan köy, mahalle ve yayla sorunu çözüme kavuşturuluyor. Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk özellikle küçükbaş hayvancılığın kullandığı meralarda ot olmadığını belirtti.

Karacabey Danışment'te mera krizi!

Bütünşehir Kanunu ile birlikte meraları Karacabey Belediyesi mülkiyetine geçen Danışment Mahallesi sakinleri, bölgeye jeolojik etüt için giden ekibe tepki gösterdi.

Son 6 yılda 2.1 bin hektar mera alanı kiraya verildi!

Meraları özel sektöre açan AKP, 2006'dan bu yana 2 milyon 169 bin hektar mera alanını kiraya verdi. Hükümet meralardan 27.5 milyon lira sağladı.

İstanbul DLMRC Emlak Danışmanlığı ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İstanbul DLMRC Emlak Danışmanlığı ve Ticaret Anonim Şirketi, Ercüment Alptekin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 5 Kasım'da Şişli, Merkez Mahallesi, Hasat Sokak'ta kuruldu.

Çiğli'nin en büyük sorunu otopark!

İzmir Çiğli'de özellikle esnafın en büyük sorunu otopark ve yüksek işgaliye ücretleri. Belediyenin borç yükünün esnafa yüklendiğini iddia eden işletmeciler, Başkan Hasan Arslan'dan hizmet bekliyor

Bozcaada imar sorunu Danıştay'a taşındı!

Balıkesir-Çanakkale Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı için daha önceden tepki gelmiş ve itiraz dilekçeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na taşınmıştı. Yanıt gelmeyince Danıştay'a dava açıldı!

Danışment mera sorunu Haberi

Danışment mera sorunu

Mahalle sakinleri daha sonra Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile görüşmek için belediyeye gitti. Mahalle sakinleri Özkan'dan meranın akıbetiyle ilgili bilgi aldı. Danışment sakinleri, “Mera vasfını kaybettiği söylenerek arazimizi belediyeye devrettiler. Dedelerimiz 1950 yılında bu araziyi birçok zorluğa rağmen almış. Arazi daha sonra köy halkına mera olarak kullanılmak üzere bağışlanmış. 819 bin metrekare arazi Bütünşehir Yasası'yla belediyelere devroldu. Karacabey Belediyesi bu arazide zemin etüdü yapmak istiyor. Köyümüzün merasının geri verilmesini istiyoruz. Hayvanlarımız bu merada otluyor” dediler.


Bütünşehir Yasası'yla köylerin bazı gayrimenkullerinin ilçe belediyelerine geçtiğini söyleyen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise, “Sözü geçen arazi de, bu çerçevede Karacabey Belediyesi'ne devredildi. Tapusu Karacabey Belediyesi'nin üzerinde. Burası marjinal bir tarım arazisidir. İmar uygulaması yapmayı düşünüyoruz. Yatırımcı getirmeyi düşünüyoruz. Bunların hepsini şeffaf bir...