21 / 05 / 2024

danıştay eski binası

danıştay eski binası

Danıştay’a ait Kızılay’daki eski binanın yıkılacağı iddiasında bulunan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Yapının tescili için koruma kuruluna başvurduk” dedi.

Tarihi Altıeylül Ortaokulu’nu yıkma planı Danıştay’a takıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Edip Uğur’un döneminde imar planı değişikliğiyle tarihi Altıeylül Ortaokulu’nun yıkılmasına ve buranın ticari alan gösterilmesine karşı 6 sene önce açılan davada, Danıştay'dan iyi haber geldi. Yüksek Mahkeme, söz konusu okulun yıkılamayacağına hükmetti.

Danıştay'dan onay geldi! Milyonlarca banka müşterisine üzücü haber!

Danıştay 10. Dairesi'nden milyonlarca banka müşterisini üzecek bir karar geldi. Daire, bankaların müşterilerinden aldığı ‘hesap işletim ücretini’ almaya devam edebileceğine hükmetti. Daire kararında ‘Söz konusu ücretin alınmasında hukuka aykırılık yok’ denildi.

Danıştay'dan 'kat karşılığı inşaat işlerinde KDV' kararı!

Danıştay, kat karşılığı inşaat işlerinde müteahhitlerin arsa sahiplerine arsanın karşılığı olarak verdikleri konut ve işyerlerinin KDV’ye tabi olduğuyla ilgili düzenlemeyi iptal etti.

Danıştay’ın gar kararı: İBB haklı, ihale iptal!

TCDD tarafından, Haydarpaşa ile Sirkeci Gar alanlarının kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak amacıyla kiraya verilmesi ihalesiyle ilgili İBB’nin temyiz başvurusu sonuçlandı. Danıştay, ihaleyi iptal etti.

Ayasofya'da ibadetin yolu açıldı: Danıştay, camiden müzeye dönüştürülmesi kararını iptal etti!

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine ilişkin 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Danıştayın gerekçesinde, Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu, cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu ifade edildi.

Reuters'e konuşan Türk yetkili: Danıştay'ın Ayasofya kararını cuma günü vermesini bekliyoruz!

Ayasofya'nın müze statüsünden çıkarılarak ibadete açılması tartışmaları hakkında Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili, "Danıştay'ın Ayasofya kararını cuma günü vermesini bekliyoruz" dedi.

Danıştay'dan Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması kararı!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Danıştay 10. Dairesi'nin Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili karar aldığını söyledi.

Danıştay'daki Ayasofya duruşması bitti: Karar sonra açıklanacak!

Ayasofya'nın ibadete açılıp açılmayacağı uzun zamandır tartışma konusu. Danıştay'da görülen soruşturma sona erdi. Kararın 15 gün içinde açıklanması bekleniyor. 

Ayasofya’nın cami olması için Danıştay’a başvuru yapıldı!

Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği, Ayasofya’nın camiye tekrar döndürülmesi için gerekli başvuruyu yaptı. Danıştay 10. Dairesi başvuru dilekçesini ele almak için 2 Temmuz 2020'de duruşma yapılacağını bildirdi. 

Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay'dan iptal kararı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla turizm tesislerinin yapı ve yapılaşma koşulları ile projelendirilmelerine ilişkin usul ve esasları belirlemek için 06 Temmuz 2019 tarihinde yayımlanan Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay tarafından iptal kararı verildi.

Frankfurt Başkonsolosluğu'nun eski binasıyla ilgili 5 soru!

Yeni yerine taşınan Frankfurt Başkonsolosluğunun eski binasına ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Danıştay ÇED raporlarının süresiz ilan edilmesi gerektiğine karar verdi!

Çevre Bakanlığı’nın ÇED kararlarını gizleyen uygulaması mahkemenin 4 sene sonra aldığı kararla durduruldu. Danıştay ÇED raporlarının süresiz olarak ilan edilmesi gerektiğine karar verdi.

Danıştay'dan Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine itiraz!

Sakarya'da satışı yapılan Tank Palet Fabrikası hakkında Danıştay'dan itiraz geldi: Aylardır tartışmaların odağında olan Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesi ile ilgili Danıştay savcısı işlemin iptalini istedi.

danıştay eski binası Haberi

danıştay eski binası

Danıştay’ın  yaklaşık 3 yıl önce Eskişehir yolundaki yeni hizmet binasına taşındığına dikkat çeken Candan şöyle konuştu:


“Cumhuriyetin temsil mekanlarının dizildiği Atatürk Bulvarı aksı üzerindeki yapıların sürekli yıkımla karşılaşması, cephe kaplaması ile kimliğinin değiştirilmesine bir yenisi daha eklendi. Danıştay Binasının yıkımı gündemde. Bina, Cumhuriyetin temsil aksı üzerinde bulunuyor. Etibank binasının yıkılması, İller Bankası binasının yıkılmak istenmesi, Zafer Meydanı ve Parkı’nın bölge parkı ilan edilmesi, Güvenpark’a sürekli bir rant alanı olarak bakılmasının amacı bundandır. Cumhuriyetin temsil aksının değiştirilmesi ideolojiktir. Dönemin modernist mimari anlayışını yansıtan Danıştay binasının korunması önemlidir. Danıştay binası da kentlilerin hafıza mekanlarından biridir.Yapının tescili için koruma kuruluna başvurduk.”


Hürriyet...