29 / 04 / 2024

danıştay tozkoparan kentsel dönüşüm projesini durdurdu

danıştay tozkoparan kentsel dönüşüm projesini durdurdu

Güngören Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi'ni durma noktasına getiren Danıştay kararını değerlendiren TOZDER üyeleri, Bakanlar Kurulu'nun Tozkoparan Mahallesi riskli alan kararının iptal edilmesi üzerine bir açıklama yaptı...

Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde yeni gelişme!

İstanbul'da tartışmalara neden olan Güngören Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde Danıştay tarafından riskli alan kararının iptali sonrasında söz konusu bölgeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'rezerv (yeni) yapı alan' olarak değiştirildi. 

Danıştay'dan dikkat çeken Tozkoparan Mahallesi görüşü!

11 Ocak 2021'de Danıştay 6'ncı Dairesi'nde görevli bulunan savcı tarafından, Tozkoparan halkının itirazı üzerine mahallenin riskli alan ilan edilmesinin iptal edilmesi gerektiği görüşünü bildirmiş.

Ümraniye Elmalıkent Mahallesi'ndeki riskli alan kararına Danıştay'dan dur!

2020 Kasım'da Ümraniye ilçesi Elmalıkent Mahallesi’ndeki 62 dönüm büyüklüğündeki alan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile riskli alan ilan edildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Danıştay tarafından kararın hukuka aykırı bulunduğunu aktardı.

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro ihalesine Danıştay'dan iptal kararı!

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Danıştay'ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Bursa Emek-Şehir Hastanesi raylı sistem inşası için 2 şirketin kazandığı 1 milyar 600 milyon TL bedelli ihale için iptal kararı aldığını dile getirdi. 

Danıştay'dan onay geldi! Milyonlarca banka müşterisine üzücü haber!

Danıştay 10. Dairesi'nden milyonlarca banka müşterisini üzecek bir karar geldi. Daire, bankaların müşterilerinden aldığı ‘hesap işletim ücretini’ almaya devam edebileceğine hükmetti. Daire kararında ‘Söz konusu ücretin alınmasında hukuka aykırılık yok’ denildi.

Danıştay'dan 'kat karşılığı inşaat işlerinde KDV' kararı!

Danıştay, kat karşılığı inşaat işlerinde müteahhitlerin arsa sahiplerine arsanın karşılığı olarak verdikleri konut ve işyerlerinin KDV’ye tabi olduğuyla ilgili düzenlemeyi iptal etti.

Danıştay’ın gar kararı: İBB haklı, ihale iptal!

TCDD tarafından, Haydarpaşa ile Sirkeci Gar alanlarının kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak amacıyla kiraya verilmesi ihalesiyle ilgili İBB’nin temyiz başvurusu sonuçlandı. Danıştay, ihaleyi iptal etti.

Ayasofya'da ibadetin yolu açıldı: Danıştay, camiden müzeye dönüştürülmesi kararını iptal etti!

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine ilişkin 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Danıştayın gerekçesinde, Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu, cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu ifade edildi.

Reuters'e konuşan Türk yetkili: Danıştay'ın Ayasofya kararını cuma günü vermesini bekliyoruz!

Ayasofya'nın müze statüsünden çıkarılarak ibadete açılması tartışmaları hakkında Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili, "Danıştay'ın Ayasofya kararını cuma günü vermesini bekliyoruz" dedi.

Danıştay'dan Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması kararı!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Danıştay 10. Dairesi'nin Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili karar aldığını söyledi.

Danıştay'daki Ayasofya duruşması bitti: Karar sonra açıklanacak!

Ayasofya'nın ibadete açılıp açılmayacağı uzun zamandır tartışma konusu. Danıştay'da görülen soruşturma sona erdi. Kararın 15 gün içinde açıklanması bekleniyor. 

Ayasofya’nın cami olması için Danıştay’a başvuru yapıldı!

Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği, Ayasofya’nın camiye tekrar döndürülmesi için gerekli başvuruyu yaptı. Danıştay 10. Dairesi başvuru dilekçesini ele almak için 2 Temmuz 2020'de duruşma yapılacağını bildirdi. 

Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay'dan iptal kararı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla turizm tesislerinin yapı ve yapılaşma koşulları ile projelendirilmelerine ilişkin usul ve esasları belirlemek için 06 Temmuz 2019 tarihinde yayımlanan Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay tarafından iptal kararı verildi.

danıştay tozkoparan kentsel dönüşüm projesini durdurdu Haberi

danıştay tozkoparan kentsel dönüşüm projesini durdurdu

Tozkoparan ve M. Nesih Özmen Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği (TOZDER), Güngören'in Tozkoparan Mahallesi'nin riskli alan ilan eden Bakanlar Kurulu kararını Danıştay'da iptal ettirdiğini Tozkoparan'da düzenlediği bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu. 


Danıştay'ın Tozkoparan kararı için tıklayın!


İşte TOZDER'in o basın açıklaması:


"Tozkoparan, Tozkoparan Olalı Böyle İşkence Görmedi


Son 8 yıldır Kentsel Dönüşüm olacak “ Evlerinize çivi çakmayın yıkılacak” dediler. Evlerimiz bu nedenle fiziki olarak yıpranınca da, bakın bu binalarda oturulmaz dediler. Yeşilimize, ağaçlarımıza kıydılar, kendileri dikmiş gibi.

8 yıldır yollarımıza bakım yapmadılar, yapmıyorlar. Kanalizasyonlar tıkanıyor, günlerce bakılmıyor.


El altından Tozkoparan’lıların oturduğu evleri satın almaya / aldırılmaya başladılar. Okullarımızın işlevini değiştirdiler. Çocuklarımız büyük bir külfetle başka ilçelerin okullarına gidiyor. Sokak lambalarımız özellikle yakılmıyor günlerdir.

Bizleri sağlıklı evlerde yaşatacaklarını söyleyenler, Tozkoparan’da anormal koşulları oluşturarak biz Tozkoparan’lıların psikolojilerini...