18 / 05 / 2024

DAPtan sulama projelerine destek

DAPtan sulama projelerine destek

DAP Başkanı Adnan Demir, " 2013 yılında 167, 2014 yılında 98 sulama projesi desteklendi. 83,6 milyon lira para aktarıldı " dedi.

Moskova'da inşaat projelerine devam kararı!

Rusya'da hükümet inşaat projelerine devam edilip edilmemesiyle ilgili nihai kararı yerel yönetimlere bıraktı. Moskova'da belediye devam kararı aldı.

AB'den altyapı projelerine 1,4 milyar avroluk yatırım!

AB Komisyonu'nun yaptığı açıklamaya göre, Hırvatistan, Çekya, Macaristan, Polonya, Portekiz, Romanya ve İspanya'daki çeşitli altyapı projelerine uyum fonlarıyla yatırım yapılacağı belirtildi.

Kanal İstanbul metro projelerine engel oluyor mu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündemle ilgili soruları yanıtladı. İmamoğlu'na gelen sorulardan biri de Kanal İstanbul, bu metro projelerine bu arada engel oluyor mu? sorusuydu. İşte yanıtı...

YHT projelerine 2020'de 4,9 milyar liralık yatırım yapılacak!

2020 Yılı Yatırım Programı kapsamında, yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine bu yıl yaklaşık 4,9 milyar liralık yatırım yapılacak.

Anadolu Yakası projelerine yabancı yatırımcı ilgisi artıyor!

Reagroups Yönetim Kurulu Üyesi Soner Keleş, İstanbul’da yabancı yatırımcı ilgisinin son dönemde Anadolu Yakası konut projelerine doğru yöneldiğini söyledi...

Ajanslardan kalkınma projelerine 663 milyon liralık destek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyet gösteren kalkınma ajanslarının kalkınma projelerine desteği yoğun bir şekilde devam ediyor.

Bursa Büyükşehir'in Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm projelerine hibe desteği!

Birleşik Krallık Refah Fonu, “Geleceğin Şehirleri” programıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Akıllı Şehir ve Kentsel Dönüşüm temalı projelerine 3,2 milyon Pound hibe desteği verdi.

TOKİ projelerine kimler başvurabilir?

Dar gelirli vatandaşlar için konut üretmeye devam eden TOKİ, 5 yılda 280 bin sosyal konut inşa edecek. Peki TOKİ projelerine kimler başvurabilir?

Yüksek hızlı tren projelerine 2,2 milyar liralık yatırım!

TCDD'nin 2019 Yılı Yatırım Programı'nda bulunan ödeneklerinin yüzde 56'sı yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine yapılacak.

Bisiklet ve yürüyüş yolu projelerine finansal destek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bisiklet ve Yürüyüş Yolu, Çevre Dostu Sokak ve Gürültü Bariyeri Projelerine finansal destek verilecek..

Bekir Bozdağ’dan Yozgat'taki yıkım projelerine destek!

Yozgat Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın yürüttüğü yıkım projelerine destek verdiğini açıkladı. Bozdağ, çalışmalarla tarihi güzelliklerin ortaya çıkarılacağını söyledi.

TOKİ'nin kentsel dönüşüm projelerine nasıl başvurulur?

Türkiye'nin konut üreticisi TOKİ kentsel dönüşüm projelerine ara vermeden devam ediyor. Peki, binlerce konut inşa eden TOKİ'nin kentsel dönüşüm projelerinden nasıl ev sahibi olunur? İşte başvuru şartları...

İnşaat projelerine başlamayan Sulhi Aksüt'e haciz şoku!

İşadamı Sulhi Aksüt'ün, Beykoz Alibahadır Köyü'nde başlaması gereken inşaat projelerine hala başlamaması mahkemeyi harekete geçirdi. 60 bin lira borcu olan Aksüt'ün taşınmazlarına el konuldu.

DAPtan sulama projelerine destek Haberi

DAPtan sulama projelerine destek

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, "2013 yılında 167, 2014 yılında 98 sulama projesi desteklendi. 83,6 milyon lira para aktarıldı" dedi. 


Demir, düzenlediği basın toplantısında, DAP'ın 1990'lı yıllarda gündeme gelen bir proje olduğunu, DAP ana planı hazırlanarak DAP'ın 2011 yılında kurulduğunu anımsattı. 


DAP'ın 14 ili kapsadığını dile getiren Demir, "5,9 milyonluk bir nüfusla Türkiye nüfusunun yüzde 7,63'ünü oluşturan bir bölge. Gelişmişlik sıralamasına göre son 15'in içinde olan iller DAP bölgesindedir. DAP bölgesinin temel sorunlarından biri sermaye yetersizliği ve göçtür" ifadelerini kullandı. 


Demir, DAP'ın kamunun yapmakla yükümlü olduğu işlerin bölgesel düzeyde koordinasyonu görevini yürüttüğünü anlatarak, DAP'ın kalkınma ajansları gibi KOBİ ve sivil toplum kuruluşlarına para aktarmadığını söyledi. 


Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli geçim kaynaklarından birinin hayvancılık olduğunu vurgulayan Demir, "Hayvancılıktan geçimini...