07 / 05 / 2024

dar gelilere özel konut projeleri

dar gelilere özel konut projeleri

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu’nun düzenlediği, “Dar Gelirliler İçin Konut Politikaları” yuvarlak masa toplantısı, CRE Danışmanlık Kurucu Ortağı Gülcemal Alhanlıoğlu ve TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya sunumlarıyla ve GİSP üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

TOKİ’den dar gelirlilere özel 500 bin sosyal konut projesi! Başvuru şartları neler?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 12’nci Kalkınma Planı doğrultusunda 2024 yılından 2028 yılı sonuna kadar dar ve orta gelirli vatandaşlar için 500 bin konut yapacak.

Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

Dar gelirlilere nefes kesen son dakika müjdesi! Hemen başvuran anında 700 TL!

Dar gelirli ailelere güzel haber verildi. Bunu duyan sevinçten zil takıp oynayacak. İşte bütün ayrıntılar...

Konut seferberliği tam gaz! Özel sektör devlet arsalarında konut inşa edip kiralayacak!

Kamu dar gelirli vatandaşlar için konut seferberliği başlatmıştı. Bir adım da özel sektör tarafından atıldı. Devletin mülkiyetindeki arsalarda konut geliştirme önerisinde bulunan özel sekötr, bu konutları dar ve orta gelirlilere kiralamayı hedefliyor. İşte ayrıntılar...

Emb Özel Yurt Yatırımları İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emb Özel Yurt Yatırımları İnşaat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da Muhammed Emin Battal tarafından kuruldu.

İstanbul'un en güzel yapılarından Kuşkonmaz Camii'nde skandal!

Üsküdar'da bulunan ve Mimar Sinan'ın en güzel eserleri arasında yer alan Kuşkonmaz Camii de denilen Şemsi Paşa Camii'nde çalışmalara başlandı. Camiinin yalı cami olma özelliğini ve orijinalliğini yok edecek yol yapımı çalışması tepki çekti.

Üsküdar Erguvan Evleri kentsel dönüşüm projesinde son durum!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Güzeltepe Birlik Camii’nin hemen altında sürdürülen “Erguvan Evleri” kentsel dönüşüm projesine ilişkin, “30 yıl sonra yaptığımız imar ile çok güzel bir fırsat yakaladık" dedi...

TOKİ İstanbul 2020 projeleri hangi ilçelerde?

TOKİ'nin 100 bin sosyal konut kampanyasında en büyük pay İstanbul'a ayrıldı. İstanbul'da 2020 yılında tam 10 bin sosyal konut projesi inşa edilecek. Dar gelirlilere özel satışa çıkarılacak konutlar hangi ilçelerde yer alacak. İşte detayları...

Dar gelirliler için kira yardımı şartları nelerdir?

Dar gelirli ve SSK, SGK ve Bağkur emeklisi vatandaşlar için güzel haberler gelmeye devam ediyor. Ek ödemelerle gelirleri artan emekli vatandaşlar için kira yardımı gündeme geldi. Emekli kira yardımı nasıl alınır?

Adıgüzel Yapı Malzemeleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Adıgüzel Yapı Malzemeleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Mecit Adıgüzel ve Mehmet Adıgüzel ortaklığında kuruldu.

Üsküdar'daki arazide park ile konut alanının yeri değiştirildi!

Üsküdar Belediyesi, Boğaziçi geri görünümünde kalan 7 bin 300 metrekarelik arazide kişiye özel plan değişikliği yaptı. 

Üsküdar'da özel öğrenci yurdu yapımı karşılığında kiraya verilecek!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Pazarbaşı Mahallesi Kümbet Sokağında yer alan arsa üzerine, 23 yıl kiralama karşılığında ‘özel öğrenci yurdu’ yapılacak. 

Engelli ve dar gelirliye özel konutlar üretilecek!

"2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" kapsamında, engelli, yaşlı, öğrenci ve dar gelirlilerin konut ihtiyacı için özel çalışmalar yapılacak. 81 ilin sosyal analiz haritası çıkarılacak ve buna göre konut alanları geliştirilecek.

dar gelilere özel konut projeleri Haberi

dar gelilere özel konut projeleri

CRE Danışmanlık Kurucu Ortağı Gülcemal Alhanlıoğlu şu konuları vurguladı: “ TÜİK verilerine göre nüfusun %50’si dar gelirli kabul edilmektedir. Halkın üçte biri için ev sahibi olmak bu piyasa koşulları ile imkânsız. Gayrimenkulün hammaddesi arsa olduğu için ve arsa fiyatları çok yüksek olduğu için özel sektör, orta ve üst gelir grubuna konut üretmeye devam etmektedir. Yaşanılan satış sıkışıklığının ana sebebi de burada yatmaktadır. 


Türkiye’de konut sahipliliği oranı % 70 mertebesindedir ve bu yüksek bir orandır. Sağlıklı bir kent ekonomisinde, konutların %30’dan fazlası kiralıktır ve  %5-7’si sosyal konut olarak kiralıktır ve %1-3 aralığında dezavantajlı gruplar ve yardıma ihtiyacı olanlar için tasarlanmaktadır. 


Türkiye’nin henüz bir çok farklı kurum ve kuruluşu içeren, entegre edilmiş, farklı gelir grupları için ulusal bir konut politikası ve stratejisi bulunmamaktadır....