02 / 05 / 2024

darbe yatırımları engelledi mi

darbe yatırımları engelledi mi

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Başkanı Mustafa Koca, Avrupalı bir şirketin Türkiye’de 9 milyar euroluk yatırım planladığını, Ortadoğulu bir fonun ise Türkiye için 12 milyar dolarlık bütçe ayırdığını bildirdi.

Konut yatırımları hızlandı!

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, darbe girişimi sonrasındaki inşaat sektöründeki süreci değerlendirdi. Cengiz, yatırımlarını hızlandırdıklarını söyledi.

Torbalı'da inşaat yatırımları hız kesmedi!

İzmir'de Torbalı Ticaret Odası'nın araştırması konut alım-satımında Torbalı'ya olan ilgiyi, 15 Temmuz darbe girişiminin bile etkilemediğini gösterdi. Torbalı'da inşaat sektöründe yatırımlar hız kesmedi.

Gurbetçiler emlak yatırımlarını askıya aldı!

Gurbetçiler önceki yıllarda emlak alanında ciddi bir yatırım yaparken bu yıl ülkede yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminden dolayı yatırımlarını askıya aldı.

Nef 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yatırımları hızlandırdı!

Gayrimenkul şirketi Nef, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında frene basmak yerine yatırımlarına hız vermeye karar verdi.

ABD'lilerin Türkiye yatırımları devam edecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 30'u aşkın üst düzey yöneticiyle bir araya geldiği toplantıda, Türkiye'ye olan yatırımların devam edeceği mesajı netlik kazanırken, darbe girişiminin yatırımcılardaki Türkiye algısını değiştirmediği belirtildi.

Türkiye'deki yatırımlar hız kesmiyor!

Kalkınma Bakanı Elvan, 15 Temmuz'daki darbe girişimine ve teröre rağmen Türkiye'de yatırımların durmadığını söyledi.

Yatırımları finanse edecek banka kredileri tıkandı!

Millet iradesiyle püskürtülen FETÖ darbe girişimi sonrası ülkede “birlik” ruhu güçlenip, ekonomi yara almadan işleyişini sürdürürken; yatırımlar ve büyümenin motoru konumundaki finans ayağında tıkanma baş gösterdi.

Sermaye yatırımları 10.2 milyar liraya çıktı!

Hain darbe kalkışmasına inat yerli ve yabancı sermaye yatırımlarını büyüttü. Hükümetin 10 yıl vergi muafiyeti, KDV istisnası ve sigorta prim desteğine üretimle karşılık veren firmalar, temmuz ayında yatırımlarını 4.3 milyardan 10.2 milyar liraya çıkardı.

Kibar Holding inşaat yatırımlarını erteledi!

Kibar Holding Başkanı Ali Kibar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün gerçekleştirdiği darbe girişimine karşı açıklamalarda bulundu. Kibar, ''Otel yatırımlarımızı biraz geciktirdik'' dedi.

Yabancılar Türkiye'deki yatırımlarını sıcak takibe aldı!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yatırımlarını sıcak takibe aldıkları firmaları aradıklarını belirtti.

Ege Serbest Bölgesi'ndeki yatırımlar durmadı!

Darbe girişimi, Türkiye'de yabancı yatırımcının en yoğun faaliyet gösterdiği serbest bölgelerden olan Ege Serbest Bölgesi'ndeki yatırımları durduramadı.

Azerbaycan, Türkiye'deki yatırımlarını sürdürecek!

Azerbaycan, darbe girişimine tepkisini Türkiye’deki yatırımlarını artırarak gösterecek. Azerbaycan Ekonomi Bakanı Şahin Mustafayev, ''Türkiye’ye yatırımlar sürdürülecek. Yatırımların 20 milyar dolara ulaşması bekleniyor” dedi.

Darbe Kocaeli'de yatırımları etkilemedi!

Kocaeli'nde çalışması devam eden yeni devlet hastanesi binası projesi ve tramvay projesi olmak üzere tüm yatırımlar kaldığı yerden devam ediyor. Kentte 15 Temmuz’da yaşanan darbenin hiçbir yatırımı etkilemediği belirtildi.

darbe yatırımları engelledi mi Haberi

darbe yatırımları engelledi mi

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Başkanı Mustafa Koca, Avrupalı bir şirketin Türkiye’de 9 milyar euroluk yatırım planladığını, Ortadoğulu bir fonun ise Türkiye için 12 milyar dolarlık bütçe ayırdığını bildirdi.


 Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Başkanı Mustafa Koca, Türkiye’ye yatırım planlayan yabancı grupların, halkın karşı koyarak darbeyi önlemesinin ardından harekete geçtiğini söyledi. İki grubun Türkiye’deki iş adamlarıyla temasa geçerek, yaklaşık 22 milyar dolarlık yatırıma gelmesi bekleniyor. Avrupalı bir şirket Türkiye’de 9 milyar euroluk yatırım planlarken, Ortadoğulu bir fon da 12 milyar dolarlık bütçe ayırdı. 


Darbe teşebbüsünün ardından 2023 hedefl erini hayal olarak görenlerin bile bu hedefl eri daha çok sahiplendiğini söyleyen ASKON Başkanı Mustafa Koca, son 1 haftada birçok şirketin fuarlarla ilgili bilgi almak için kendilerini aradığını söyledi. İş dünyasının...