15 / 05 / 2024

Darıca Kalesi yıkım

Darıca Kalesi yıkım

Darıca'da Bizans döneminde yapıldığı tahmin edilen ve zamana bağlı olarak atıl kalan Darıca Kalesi'nin gün yüzüne çıkarılması için restorasyona geçildi.

Üsküdar Salacak’taki kaçak yapıların yıkımında son dakika: Bakanlık engelledi, mahkeme İBB haklı dedi!

İBB’nin Üsküdar Salacak’taki kaçak yapılar ile ilgili yıkım kararına gelen bakanlık engeline, mahkeme tarafından dur denildi. İşte o son dakika gelişmesi...

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Üsküdar'da önlem alınmadan yapılan bina yıkımına tepki!

İstanbul Üsküdar'da herhangi bir önlem almadan yapılan bina yıkımı çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oldu.

Üsküdar sahilinde hareketli anlar! 2 büfeye yıkım kararı!

Üsküdar'da Kız Kulesi karşısında bulunan 2 büfe zabıta ekiplerinin tahliye çalışmasından sonra yıkılacak. Büfe sahipleri ve çalışanlar herhangi bir belge göstermeden yıkılacağını söyleyip yıkımı engellemek istedi.

Darıca Kalesi aslına uygun olarak restore edilecek!

Darıca'da Bizans döneminde yapıldığı tahmin edilen ve zamana bağlı olarak atıl kalan Darıca Kalesi'nin gün yüzüne çıkarılması için restorasyona geçildi.

Üsküdar'da bina yıkım çalışmasında 2 işçi yaralandı!

Üsküdar'da bir binanın yıkım çalışmasında kopan beton blok sonucunda 2 işçi yaralandı. Tedavi altına alınan işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Darıca'da uyanık müteahhit 24 daireyi 50 kişiye sattı!

Kocaeli Darıca'da müteahhit Y.D. 10 yıl önce 24 daireyi 50 kişiye satıp, aldığı 2,5 milyon TL ile ortadan kayboldu. Yarım kalan inşaat da uyuşturucu bağımlıların yeni yuvası oldu.

Rıza Sarraf’ın Kanlıca’daki yalısında yıkım ertelendi!

Şarkıcı Ebru Gündeş ve Rıza Sarraf’a ait Beykoz Kanlıca’daki kaçak yalılar hakkındaki yıkım kararının mahkeme tarafından durdurulduğu idda edildi. Yalıda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırı tadilat yapıldığı iddiasıyla açılan dava ise sürüyor.

Sivas Kalesi'nde yıkım başladı!

Sivas Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kale Projesi'nde yıkım çalışmaları başladı. Proje kapsamında 41 bin metrekare alanda kamulaştırma yapıldı.

Kirazlıtepeliler Esentepe Camisi'nin yıkımına karşı!

Çamlıca Camii’nin yakınında yer alan mahallede yıkım çalışmaları devam ediyor. Camilerinin yıkılmamasını isteyen halk nöbette...

Boğaziçi Yıkım Hafriyat Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Yıkım Hafriyat Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi  bugün 250 bin TL sermaye bedeliyle Üsküdar'da Kenan Daniş ile Bahdiyar Akay ortaklığında kuruldu. 

Üsküdar'da bina yıkım ihalesi 20 Haziran'da!

Üsküdar Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kapsamında ilçede bina yıkım işi ihalesi yapılacak. İhale 20 Haziran 2017 tarihinde saat 14:00'da gerçekleştirilecek.

Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi açıldı!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde yapımı tamamlanan Adnan Menderes Kültür Merkezi'nin açılışı yapıldı. Açılış töreninde konuşmayı Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak yaptı.

Darıca Kalesi yıkım Haberi

Darıca Kalesi yıkım

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bulunan ve Evliya Çelebi'nin 'Seyahatname’sinde 'Lebi deryada dört köşede kalesi bulunuyor. Kalenin limana hazır cihetinde bir kapısı vardır. Kalenin muhafızı ve komutanı ise yok. İçerisinde 20 civarında kiremit örtülü evler mevcuttur' satırlarıyla bahsedilen tarihi Darıca Kalesi'nin yeniden gün yüzüne çıkarılması için çalışmalarda bulunuldu. 14'üncü yüzyılda, Bizans döneminde yapıldığı tahmin edilen kalenin aslına uygun olarak restore edilmesi amaçlanıyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; bölgede bulunan tarihi yapılarınyeniden canlanacağından bahseden Darıca Belediye Başkanı Bıyık, "Darıca Kalesi bizim çocukluk yıllarımızda Darıcalı hemşehrilerimizin vakit geçirdiği hatta düğünlere, sünnetlere ve cemiyetlere ev sahipliği yapmış bir mekan. Şu an biraz atıl vaziyette. Bununla alakalı bizler de ekiplerimizle beraber teknik çalışmalarımızı yaptık, yakın zamanda restorasyon çalışmalarına başlayacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile beraber...