06 / 05 / 2024

Kirazlıtepeliler Esentepe Camisi'nin yıkımına karşı!

Kirazlıtepeliler Esentepe Camisi'nin yıkımına karşı!

Çamlıca Camii’nin yakınında yer alan mahallede yıkım çalışmaları devam ediyor. Camilerinin yıkılmamasını isteyen halk nöbette...



Bir yanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın “İstanbul’un her yerinden görünsün” talimatı ile inşa ettirdiği Çamlıca Camii, bir tarafta ise molozlar arasında sıkışan Kirazlıtepe mahallesi... Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, Üsküdar Belediyesi zabıta ekipleri polis eşliğinde dün sabah erken saatlerde mahalleye gelerek Esentepe Camisi’nin elektirik ve suyunu kesmek istedi. Mahalle sakinleri ekiplere “ Cami yıkılır mı? Bu cami kimin camisi? Nerede namaz kılacağız? Yazıklar olsun” dedi. Ekiplerle yurttaşlar arasında bazı tartışmalar yaşandı. Mahalle sakinleri cami hoparlöründen “Belediye zabıta ekipleri burada. Birazdan ekipler camimizi yıkabilir. Bütün Kirazlıtepe halkını acilen Esentepe Camii önüne bekliyoruz” çağrısı yaptı.

Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm İmar ve Güzelleştirme Derneği yöneticisi Yakup Ors bu anonsun ardından sokağın tüm elektiriğin kesildiğini söyledi. Tüm gün gerginliğin devam ettiğini belirten Ors ekiplerin akşama doğru dağıldığını belirtti.


Geri Dön