05 / 05 / 2024

Darülfünun Alt Geçidi

Darülfünun Alt Geçidi

Beyazıt Meydanı'nı yenileme çalışmaları kapsamında, Darülfünun Alt Geçidi yeniden inşa edilirken, bu sırada yıkılan 8 dükkandan kazanılan alan yayalara tahsis edildi.

Beyazıt Darülfünun Alt Geçidi yeniden inşa edildi!

Meydanı yenileme çalışmaları kapsamında, Darülfünun Alt Geçidi yeniden inşa edilirken, bu sırada yıkılan 8 dükkandan kazanılan alan yayalara tahsis edildi.

Akiş GYO'nun altıncı kupon faiz oranı yüzde 4,8049!

Akiş GYO'nun 100 milyon TL nominal değerli 728 gün vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli TRSAIGY92113 ISIN kodlu 3MTRLIBOR'a endeksli tahvilinin 10 Mart 2021'de ödenecek altıncı kupon faiz oranı yüzde 4,8049 olarak belirlendi.

Ankara-Niğde Otoyolu'nun yüzde 85'lik kısmı tamamlandı!

Ankara-Niğde Otoyolu'nun yüzde 85'lik bölümü tamamlandı. Otoyolda bugüne kadar 4 viyadük, 21 köprü, 22 üst geçit, 110 alt geçit, 593 menfez hayata geçirildi.

Korkuteli-Antalya karayolu surların altından inşa edilecek alt geçitle bağlanacak!

Büyük İskender'in geçemediği, Korkuteli-Antalya karayolu nedeniyle 1950'lerde yıkılan surlar yeniden inşa edilip, birleştirilecek. Karayolu ise surların altından inşa edilecek alt geçitle bağlanacak.

İzmir Altınyol'a taşıt altgeçidi yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınyol'a taşıt alt geçidi ve kavşaklar yapılarak ulaşım rahatlatılacak. Ulaşım Planlama Şube Müdürü Fatma Garip Dilber, yapılacak yatırımlara dair sunum gerçekleştirdi....

Pirinkayalar Geçidi'ndeki tünelde yıl sonunda ışık görünecek!

Erzurum-Artvin kara yolunda sürücülere zor anlar yaşatan Pirinkayalar Geçidi'nde yapımı süren 2 bin 246 metrelik tünelde delme işlemi yıl sonunda tamamlanacak.

Beylikdüzü D - 100 Alt Geçit Projesi imar planı askıda!

Beylikdüzü İlçesi, Beyzade Caddesi ve Esenyurt İlçesi, Adnan Kahveci Bulvarı D - 100 Alt Geçit Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 17.12.2018 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Kütahya'da alt geçidi inşaatının geç bitirilmesi gündemde!

Kütahya kent merkezinde yapılan bir alt geçidin geç bitirilmesi nedeniyle ortaya çıkan zarara ilişkin TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Çamlıca’ya seyirlik kule, Üsküdar’a yer altı otoparkı!

AK Parti’nin yeniden aday gösterdiği Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, trafik sorunu için yer altı otoparkı yapacaklarını, Çamlıca Kulesi’nin İstanbul’un yeni incisi olacağını belirtti. 

Yozgat Şebek Geçidi inşaatı TBMM gündeminde!

Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki Şebek Geçidi inşaatının ne zaman başlayacağı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sedef, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Afyonkarahisar'a meydan ve alt geçit projesi!

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapımı devam eden kent meydanı ve 3'üncü alt geçidin yapımında sona yaklaşıldı. Projelerin yakın zamanda tamamlanıp hizmete açılması planlanıyor. 

İzmir'de kent meydanı çalışmaları sürüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Karayolu Alt Geçidi üzerinde oluşturduğu ve yeşil dokusu, farklı peyzaj uygulamaları ve oyun gruplarıyla bölgeye önemli bir değer katacak meydan çalışmalarının yüzde 65’ini tamamladı.

Konak Tramvay Hattı'nda sona gelindi!

Yaklaşık 13 kilometre uzunluğundaki Konak Tramvay hattının Mithatpaşa Alt Geçidi üzerinde kalan son 50 metrelik kısmı da 1 hafta içinde tamamlanacak. Tramvay hattında deneme sürüşlerinin Şubat ayı içerisinde başlaması planlanıyor.

Güzeldere Geçidi tünel çalışmaları tam gaz devam!

Kış aylarında sürücülerin kabusu olan Güzeldere Geçidi, yapılan tünel ile rahat nefes aldıracak. Çalışmalar 2019'da tamamlanacak.

Darülfünun Alt Geçidi Haberi

Darülfünun Alt Geçidi

İstanbul'da karihi yarımadanın merkezinde, kentin ana ulaşım akslarının odağında bulunan kentin en çok turist çeken noktalarından Beyazıt Meydanındaki yenileme çalışmaları havadan görüntülendi. Bizans döneminde kentin en büyük meydanı, Osmanlı döneminde saray meydanı olan Beyazıt Meydanı, kent imgesini oluşturan temel öğelerinden biri. Çevresindeki Beyazıt Camisi'ni ve mahallesini de içine alan semtin sınırları, Divanyolu yönünde Çarşıkapı ve Kapalıçarşı, güneyde Soğanağa Mahallesi, batıda Aksaray yönünde Hasan Paşa Hanı, Seyyid Hasan Paşa Külliyesi ile İstanbul Üniversitesi (İÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi ile belirleniyor. 


TARİHİ YAPILAR ORTAYA ÇIKTI 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi. kentin bu özel alanını yenilemek için çalışmalarını sürdürüyor. Darülfünun Alt Geçidi ve bu sırada yıkılan 8 dükkandan kazanılan alanın yayalara tahsisinin, meydandaki tarihi yapıları ortaya çıkardığı ve meydana ferah bir görünüm kazandırdığı görülüyor. IÜ'niin önündeki...