19 / 05 / 2024

Darüşşafaka Lisesi binası

Darüşşafaka Lisesi binası

1995 yılında mülkiyeti Ziraat Bankası'na ait olan, 22 bin 514 metrekarelik arsa üzerinde bulunan Darüşşafaka Lisesi Kompleksi, 560 milyar 220 milyon lira (143 bin 646 adet altın parası) peşin bedelle satılacakmış.

Yapımı bir yılda tamamlanan Darülaceze’ye Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü!

Yardıma muhtaç vatandaşlara yuva olacak Darülaceze’nin yeni binası inşası sona erdi. İstanbul Okmeydanı’nda 1800’lü yıllardan bugüne kadar hizmet veren Darülaceze, kocaman yaşam alanına dönüştü. O devasa alan sadece bir senede tamamlandı ve Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü aldı.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları sınavı ne zaman? Son başvuru tarihi? Sınavlar hangi illerde yapılacak? Başvuru kriterleri?

Darüşşafaka Eğitim Kurumları giriş sınavı 21 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de yapılacak. Depremden etkilenen 11 ili de kapsayan ve toplam 37 ilde gerçekleştirilecek sınavda başarılı olanlar 8 yıllık tam burslu eğitim imkanına kavuşacak.

Handan Uran Ertuğrul Darüşşafaka'ya gayrimenkulünü bağışladı!

Türk sahne sanatının önemli isimlerinden Handan Uran Ertuğrul, Darüşşafaka Cemiyeti'ne gayrimenkul bağışında bulundu.

Sarıyer Çamlıtepe ve Darüşşafaka Mahalleleri 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Çamlıtepe (Derbent) ve Darüşşafaka Mahallelerinde Bulunan 27,97 Ha’lık Riskli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nin yeni binası göz kamaştırıyor!

Türkiye’nin önde gelen okulları arasında yer alan İstanbul Atatürk Fen Lisesi, eğitim kalitesi kadar okul binasıyla da göz kamaştırıyor. 9 büyüklüğündeki bir depremde bile yıkılmayacak lise, Türkiye’nin LEED Platinum Sertifikası’nı alan ilk okul oldu.

Orhangazi Kız Meslek Lisesi'nin yıkımı başladı!

Bursa Orhangazi’de deprem kontrollerinin ardından yıkım kararı verilen 3 okuldan birisi olan Kız Meslek Lisesi binasının yıkımına başlandı. Yıkım işlemlerinin hafta sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının inşaatı başladı!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde 2 yıl önce temeli atılan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının yapımına yeniden başlanıldı.

Kuleli Askeri Lisesi binası satıldı mı?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kuleli Askeri Lisesi'nin satıldığına ilişkin sosyal medya ve basına yansıyan haberlerin tamamen asılsız olduğunu söyledi...

'Kuleli Askeri Lisesi binası Araplara satıldı' iddiası!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, kapatılan Kuleli Askeri Lisesi'nin binasının Araplara satıldığını ileri sürdü...

Müteahhit Orhan Kandemir 65 mülkünü Darüşşafaka’ya bağışladı!

81 yaşındaki müteahhit Orhan Kandemir, 4 yıl önce tüm mal varlığını vefatının ardından geçerli olmak üzere Darüşşafaka’ya bağışladı.

Antalya Lisesi'ndeki idare binasının kullanım amacı TBMM'de!

Antalya Lisesi'nin girişindeki restorasyonu tamamlanan idare binasının kullanım amacıyla bir bakanlık tarafından istenip istenmediği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Darıca Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatına ilişkin 4 soru mecliste!

Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatının yarım kalmasına ve yapılacak yeni ihale meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Tekfen, Darüşşafaka’ya 17.5 milyon lira verecek!

Tekfen Holding, Darüşşafaka Spor Kulübü’nün basketbol kolu için ana sponsoru oldu. Şirketin Darüşşafaka’ya 17.5 milyon lira vereceği açıklandı.

Darüşşafaka Lisesi binası Haberi

Darüşşafaka Lisesi binası



T.C ZİRAAT BANKASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN GAYRİMENKUL AÇIK ARTIRMA SATIŞ İLANI


Mülkiyeti Bankamıza ait tapunun, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Darüşşafaka Sokağı, 360 pafta, 1459 ada, 23-34-44 ve 45 sayılı parsellerinde kayıtlı (821.68 m2'lik nolu parselin 68/72 hissesi Bankamıza aittir.) Toplam 22.514.45 m2'lik arsa üzerinde bulunan ve 26.786 m2'lik toplam inşaat alanlı, ''Darüşşafa Kampüsü'' olarak tanınan eski Darüşşafa Lisesi Kompleksi, 560.220.000.000 lira peşin bedelle, tarihi lise binası, tarihi spor salonu ve lojman binasının fotogrametrik rölöve proje orijinalleri ile birlikte satılıktır.


1- Yukarıda tapu kaydı ve niteliği belirtilen taşınmaz, 23.06.1995 günü saat 14.30'da İstanbul Bölge Müdürlüğümüz hizmet binasında açık artırma ile satışa çıkarılacaktır....