30 / 04 / 2024

Orhangazi Kız Meslek Lisesi'nin yıkımı başladı!

Orhangazi Kız Meslek Lisesi'nin yıkımı başladı!

Bursa Orhangazi’de deprem kontrollerinin ardından yıkım kararı verilen 3 okuldan birisi olan Kız Meslek Lisesi binasının yıkımına başlandı. Yıkım işlemlerinin hafta sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.



Bursa Valiliği tarafından Ocak ayında yapılan açıklamada Bursa bölgesinde deprem testlerinin ardından riskli olduğu tespit edilen 24 okul binası için yıkım kararı verilmişti. 

Tuna Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bursa Valiliği'nce belirlenen 24 okuldan Orhangazi’de Kız Meslek Lisesi binası, Atatürk İlkokulu eski binası ile Sölöz ilkokul binalarının yıkımına karar verildi.

Yıkım başladı

Yıkım kararından sonra Bursa Valiliği ile Bursa Büyükşehir Belediyesi yıkım işlemleri gerçekleşecek yüklenici firmanın belirlenmesi amacıyla Şubat ayında bir ihaleye çıktı ve yıkım işlemleri gerçekleşecek firma açıklandı. Yüklenici firması geçtiğimiz hafta Orhangazi’de Kız Meslek Lisesi'nin pencere çerçevelerinin söküm işlemini gerçekleştirdi. Yıkım ekipleri ise dün itibarı ile Orhangazi’ye gelip Erenler Kız Meslek Lisesi binası yıkıldı. Yıkım çalışmalarının hafta sonuna kadar tamamlanacağı açıklandı. Diğer taraftan ekiplerin Kız Meslek Lisesi binasından sonra ise Atatürk ve Sölöz İlkokul binalarının da yıkımını tamamlayacağı açıklandı.


Geri Dön