25 / 07 / 2024

DASK fonu 2017

DASK fonu 2017

Deprem sigortası kapsamında biriken 5.2 milyar TL'lik rakamın kentsel dönüşüm projelerine yönelik kullanılması planlanıyor.

Isparta'da DASK ilgi görmedi!

DOĞAL Afet Sigortaları Kurumu (DASK), 14 Ağustos 2017 tarihi itibariyle deprem sigortası verilerini yayınladı. Verilere göre, Isparta'da DASK ilgi görmedi..

İstanbul DASK fiyatları 2017!

DASK sigortasının, konutlar için her sene yapılması gerekiyor. Sigorta bedeli, şehirden şehire değişkenlik gösterebiliyor. Peki, İstanbul DASK fiyatları 2017 ne kadar?

Türkiye Varlık Fonu, 100 milyarlarca dolar kaynak oluşturacak!

Türkiye Varlık Fonu'na ilişkin stratejik yatırım planı 2017'nin ilk aylarında tamamlanarak, kurul onayına sunulacak. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Fon'un 100 milyarlarca dolar kaynak oluşturacağını söyledi.

Varlık Fonu nedir?

Türkiye’nin dev firmaları Varlık Fonu’na devredildi.5 Şubat 2017 tarihli Mükerrer Resmî Gazete yayınlanan iki Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile önemli bazı kamu iktisadi kuruluşları Türkiye Varlık Fonuna aktarıldı.Peki varlık fonu nedir?

DASK 2017 fiyatları!

DASK sigortası, konutlar için yapılması zorunlu olan sigorta oluyor. Peki, deprem sigortası fiyatları ne kadar? DASK 2017 fiyatları açıklandı mı? DASK fiyatları değişti mi?

2017 yılı arazi ve bina matrahları arttırıldı!

2017 yılında uygulanacak maktu damga vergisi ve harç tutarları, bina ve arazi vergisi matrahları hesabındaki artış oranları ile tütün fonu tutarları Resmi Gazete'de yayınlandı...

Rusya-Türkiye Yatırım Fonu'nda ilk adım 2017'de atılacak!

Rusya ve Türkiye’nin oluşturacağı 1 milyar dolar sermayeli ortak yatırım fonunun ilk projelerini 2017’de finanse etmeye başlayabilir.

2017'ye kadar 10 milyon konut DASK'lı olacak!

1999 yılında 500 bin deprem teminatlı konut varken bu rakamın bugün 7 milyonu geçtiğini söyleyen DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, 2017 yılı sonuna kadar zorunlu deprem sigorta poliçe sayısını 10 milyona çıkartacaklarını söyledi.

DASK zorunlu ama hâlâ evlerin yüzde 63‘ü sigortasız!

Zorunlu olmasına rağmen Türkiye'de deprem sigortalı konut sayısı 6.5 milyona ulaştı. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Yazıcı, "2017 sonunda 10 milyon zorunlu deprem sigortalı konuta ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

DASK, 2017'ye kadar 10 milyon sigortalı konut hedefliyor!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Afet Sigortaları Kanunu'nun yürürlüğe girdiği 2012 yılından bu yana 2.5 milyon konutu sigortaladı. DASK'ın şimdiki hedefi ise 10 milyon evi sigortalamak.

Hedef, 2017'de 10 milyon deprem sigortalı konut!

DASK tarafından yapılan açıklamaya göre Doğal Afet Sigortaları Kurumu'ndan (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, 2017 yılı sonunda 10 milyon zorunlu deprem sigortalı konuta ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

DASK'ın hedefi 2017 sonunda 10 milyon sigortalı ev!

Hedeflerinin 2017 sonunda 10 milyon deprem sigortalı konuta ulaşmak olduğunu söyleyen İsmet Güngör, "Depremin konutlarda neden olduğu küçük, orta ya da büyük düzeydeki hasarlar için 158 milyon lira hasar ödemesi yaptık."

Hisarlar,Darby Yatırım Fonu ve Avrupa İmar Kalkınma Bankası ile ortak oldu!

Tarım, otomotiv, inşaat makinaları sektöründe faaliyet gösteren, Türkiye’ nin ilk traktör kabini ve toprak işleme makinaları imalatçısı Hisarlar, Darby Özel Yatırım Fonu ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile finansman ve öz sermaye yatırımı gerçekleştird

DASK fonu 2017 Haberi

DASK fonu 2017

Depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı olarak bilinen ve yaptırılması zorunlu olan DASK için biriken 5.2 milyar TL'lik rakamın kentsel dönüşüm projeleri kapsamında finansman olarak kullanılması hedefleniyor. 


Habertürk Gazetesi'nden Rahim Ak'ın haberine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye’de sayısı 7.5 milyonu bulan dönüştürülmesi gereken binanın yıkılıp yeniden yapılması için 5.2 milyar liralık DASK fonunun kullanılması için yepyeni bir proje geliştiriyor. 


Yürütülmesi planlanan proje ile DASK fonunda biriken para kentsel dönüşüm, bina yenileme işlemlerinde kaynak olarak kullanılacak. Bu sayede beklenen büyük İstanbul depremi öncesinde binaların dönüştürülmesi işlemi hızlanmış olacak. 


DASK fonunun kentsel dönüşüm projelerinin yıkılması ve insanların yeni evlerini yaparak oturuma geçmesine kadar olan süreçte finansman olarak kullanılması hedefleniyor. 


HER YIL 841 MİLYON LİRALIK GELİR 

DASK’tan elde edilen prim gelir her geçen gün artıyor....