19 / 05 / 2024

DASK hangi yapılarda zorunlu

DASK hangi yapılarda zorunlu

KrediPazar.com tapu dairesinden edindiği bilgilere göre, 634 sayılı Kat Mülkyet Kanunu'na göre bazı binalarda DASK yapılması zorunlu oluyor...

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

2024’te DASK’ ta yapılan değişiklikler neler?

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, 2024 başından itibaren DASK kapsamında zorunlu deprem sigortasında bir takım değişikler olduğunu belirtti. Peki 2024’te DASK’ ta ne gibi değişiklikler yapıldı? İşte ayrıntılar...

Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi!

Hager, Yıldız Teknik Üniversitesinde düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi”ne katıldı. Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi.

Gayrimenkul sektörü yapılarda dönüşüm için bir araya geldi! Depreme hazırlık öncelikli adım...

Gayrimenkul sektörü Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi” sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı! 

Depremin odağındaki 10 şehirde Zorunlu Deprem Sigortası oranı ortalama yüzde 49 seviyesinde. Peki zorunlu deprem sigortası ve DASK hangi zararları karşılar? Kalem kalem açıklandı!

ÖTV matrahı hangi araçlarda geçerli? ÖTV matrah düzenlemesi hangi araçları kapsıyor?

ÖTV matrahına dair, “ÖTV matrahı hangi araçlarda geçerli? ÖTV matrah düzenlemesi hangi araçları kapsıyor?” sorulan soruların yanıtlar!

PTT'den gençleri sevindirecek haber! KPSS şartsız, 15 bin personel alımı yapılacak! Başvurular ne zaman başlayacak?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT) 15 bin personel alımının Mayıs ayı içinde yapılacağı bekleniyor. Peki, PTT hangi branşlarda alım yapacak, başvuru şartları ne olacak? İşte detaylar...

Hangi yapının maliyeti ne kadar 2021?

2021 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri belli oldu. Hangi yapının maliyeti ne kadar 2021? 100 metrekare ev ne kadara mal oluyor? İşte tüm merak edilenler...

Bodrum Belediyesi kaçak yapıya geçit vermiyor!

Bodrum Belediyesi tarafından başlatılan kaçak yapıyla mücadele kapsamında yapılan yıkımlar hız kesmeden devam ediyor. Güvercinlik Mahallesi ve Küçükbük Mahallesi'nde kaçak olduğu tespit edilen yapılarda yıkımlar gerçekleştirildi.

DASK hangi hasarları karşılar?

Deprem Sigortası. Zorunlu Deprem Sigortası, olası bir deprem anında yaşanabilecek tsunami, yangın, evin yıkılma ya da hasar görmesi sonucu ortaya çıkabilecek maddi kayıp ve hasarlar için yapılan sigortadır. Peki, DASK nasıl yapılır, DASK poliçe sorgulama nasıl yapılır?

Yapı ruhsatı örneği 2021!

Yapı ruhsatlarının, mücavir alanlar içerisinde ruhsata tabi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için alınması gerekiyor. Peki yapı ruhsatı nasıl alınıyor? Hangi yapılar için yapı ruhsatı alınıyor? Yapı ruhsatı ücreti 2021  ne kadar? İşte yapı ruhsatı örneği 2021...

Deprem sonucu hasara uğrayan veya yıkılan yapılarda sorumluluk!

Avukat Taha Hüseyin Çebi, Emlakkulisi.com okurları için "Deprem sonucu hasara uğrayan veya yıkılan yapılarda sorumluluk" başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Murat Kurum: 153 vatandaşımıza 6,3 milyon liralık DASK ödemesi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İzmir'deki deprem sonrası Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) hasar tespitlerinin devam ettiğini, bugün itibarıyla 153 kişiye 6,3 milyon liralık DASK ödemesi yapıldığını duyurdu.

DASK hangi yapılarda zorunlu Haberi

DASK hangi yapılarda zorunlu

Zorunlu deprem sigortasına tabi taşınmazlar, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında belirtilmiştir.


KrediPazar.com'un tapu dairesinden edindiği bilgilere göre, 634 sayılı Kat Mülkyet Kanunu kapsamındaki bağımsız bölümler, tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalar, bu binaların içinde yer alan ve ticarethane, büro ve benzer amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler ile doğal afetler nedeniyle Devlet tarafından yaptırılan veya sağlanan kredi ile yapılan meskenler zorunlu deprem sgortasına tabidir.


Taşınmaz maliki veya intifa hakkı sahipleri zorunlu deprem sigortasının yükümlüsü olup, bu sigortaya tabi bağımsız bölümler ve binalarla ilgili tescil ve tapuya kayıtlı taşınmazın kayda tabi olmayan bir taşınmaza dönüşmesi hali hariç olmak üzere tüm terkin işlemleri zorunlu deprem sigortası kapsamında kalan tapu işlemleri olarak değerlendirilmektedir.


Abonelik işlemlerinde, alım-satım işlemlerinde ve intkal...