21 / 05 / 2024

dask neden kurulmuştur

dask neden kurulmuştur

Yıllık olarak yapılan ve her yıl yenilenmesi gereken dask niçin kurulmuştur? Detayları haberimizde...

DASK nasıl yapılır ve ücreti nereye ödenir?

Doğal Afet Sigortaları Kurumu olarak bilinen DASK, deprem teminat sistemini düzenleyen ve her ev sahibinin Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmayı zorunlu kılan bir kamu kurumudur. Zorunlu Deprem Sigortası, yaşadığınız binada depremin neden olduğu maddi zararları karşılar.

Oyun canavarlarına PS Plus'tan müjde! 880 TL’lik oyunlar ücretsiz

PlayStation Plus, PlayStation kullanıcılarına daha kapsamlı bir oyun deneyimi sunmak amacıyla kurulmuştur. PlayStation Plus kataloğuna Nisan 2023'te ilave edilecek oyunlar neler? 3 popüler yapım, Nisan'da PS Plus'a eklenecek.

Ev sahipleri ve kiracılara son dakika uyarısı! DASK ve konut sigortası poliçelerinde bunlara dikkat!

Türkiye'de 11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından  DASK ve konut sigortası detayları sık sık araştırılıyor. Uzmanlar iki sigorta türü arasındaki farkları ile ilgili bilgileri paylaştı ve uyarılarda bulundu.

Yapı Kredi Bankası'ndan rekor promosyon! Tüm emekliler zil takıp oynayacak

Yapı Kredi, Türkiye merkezli bir bankadır. Türkiye'nin en büyük bankalarından biri olarak faaliyet gösteren Yapı Kredi, 1944 yılında kurulmuştur. Bankanın merkezi İstanbul'da yer almaktadır ve Türkiye'deki pek çok şehirde şubesi bulunmaktadır.

DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır?

DASK, evinizi depremin neden olabileceği maddi hasarlara karşı güvence altına alan ve teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından verilen yaptırılması zorunlu bir sigortadır. Peki, DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır? İşte tüm detaylar..

DASK neden yaptırılmalı?

Düzce depreminin ardından DASK yeniden gündeme geldi. DASK çerçevesinde teminat bedellerine ve primlere zam yapıldı. Peki DASK neden yaptırılmalı?

Deprem uzmanlarından DASK açıklaması!

DASK tarafından yayınlanan son reklam filmi, sosyal medyada tepkilere neden oldu. Deprem uzmanları reklamı yorumladı...

İşte 9 adımda DASK!

Türkiye deprem bölgesinde yer alıyor. En son İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremdeki yıkımla deprem gerçeği tekrar gündeme geldi. Deprem sonrası evlerini güvence altına almak isteyen vatandaşlar DASK'a başvurdu. Peki deprem sigortası neden yapılmalı? Avantajları neler?

DASK neden gerekli?

Türkiye'nin deprem bölgesi olması, depreme ilişkin her türlü tedbirin alınmasını gerektiğini ortaya koyuyor. İzmir depreminin ardından deprem gerçeği ve Zorunlu Deprem Sigortası yeniden gündeme geldi. Peki deprem sigortası neden gerekli? Nasıl yaptırılır? Sigorta tutarı ne kadar? İşte tüm detaylar..

Yeni kat irtifakı eski vekaletnamelerle mümkün mü?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kat karşılığı inşaat yapılacak arsa için tasdikli proje zamanında tapuya sunulmuş ve kat irtifakı kurulmuştur. Bu işlem 2009’da yapılmıştır. Yeni kat irtifakı kurulması isteniliyor. Eski vekaletnameler ile bu mümkün mü?' sorusunu yanıtladı...

GD Danışmanlık şirketi kuruldu!

GD Danışmanlık şirketi 15 mart 2017 de Funda Özergüven tarafından kurulmuştur.

Adana'nın imar problemi artıyor!

Kentte uzun zamandır yaşanan imar problemlerinin eksilmeden devam ettiğini açıklayan Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, “Son yıllarda çıkarılan imar yönetmeliklerindeki karmaşa, sektörde yeni bir problemin oluşmasına neden olmuştur” dedi.

Sevgi Molva: Tarihi yapıları korumak yerine gökdeleni seçtik!

İzmir Serbest Mimarlar Derneği (İSMD) 12-13 yıl önce faaliyete geçti. Derneğimizin Ankara'daki kuruluşu çok eski, derneğimiz Ankara’dan sonra İstanbul’da kurulmuştur.

dask neden kurulmuştur Haberi

dask neden kurulmuştur

Dask niçin kurulmuştur?

Dask, depremin meydana getirdiği yangın, yer kayması, tsunami ve infilak gibi zararların nakit olarak karşılanması için kurulmuştur. Olası bir depremden sonra ortaya çıkan zararların karşılanması ve hayatın devam etmesini amaçlayan Dask, devlet tarafından zorunlu bir hale getirilmiştir.


Teminat kapsamına giren bina bölümleri..

Temeller, ana duvarlar, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, bahçe duvarları, istinat duvarları, tavan ve tabanlar, merpenler, asansörler, sahanlıklar, koridorlar, çatılar, bacalar gibi yapının tamamlayıcı bölümleri.


Teminat kapsamına girmeyen durumlar..

Kar kaybı, iş durması, manevi tazminat talepleri, kira mahrumiyeti, enkaz kaldırma masrafları, alternatif ikametgah ve işyeri masrafları, tüm bedeni zararlar ve vefat, depremden bağımsız olarak, binanın kendi kusurlu yapısı nedeniyle zamanla oluşmuş zararlar.


Dask niçin kurulmuştur sorusunun yanıtını özetlemek gerekirse; dask yalnız deprem ve depremden meydana gelen doğal afetler sonucunda ortaya...