04 / 05 / 2024

dask oranı arttı mı

dask oranı arttı mı

Türkiye'de İzmir depreminden sonra internette yapılan zorunlu deprem sigortası aramaları son bir ayda yüzde 100, zorunlu deprem sigortası üretimi ise yüzde 37 arttı. Bu taleplerin yoğunluğu, yetkililerin uyarılarını da beraberinde getirdi.

Kiracı oranı arttı, konut sahibi olmak zorlaştı! Uzmanlar 'Erişilebilir konut için yeni model şart' dedi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre oturulan konuta sahip olanların oranı 0,8 puan azaldı ve 2022 yılında yüzde 56,7 oldu. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul Uzmanı Turgay Yılmaz, “Erişilebilir konut için yeni model şart” dedi.

Back To School dönemi e-ihracatçıların yüzünü güldürdü! Satışlar yüzde 20 oranında arttı!

Okulların açılmasıyla birlikte eğitim ürünleri ve kırtasiye malzemeleri satanların da yüzü güldü. Back To School olarak adlandırılan dönemin e-ihracat açısından da büyük fırsatlar doğurduğunu belirten sektör yetkilileri, satışların yüzde 20 oranında arttığını ifade ediyor.

Türkiye genelinde satılık ofis stok oranı yüzde 124 arttı!

Endeksa verileri kapsamında 2020 senesinden bugüne kadar İstanbul’da satılık ofis stok oranı yüzde 112, Türkiye genelinde ise yüzde 124 arttı. 

Türkiye'de işsizlik oranı yükseliyor! İşsizlik şubatta 0,2 puana arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına yönelik iş gücü istatistik verilerini açıkladı. Türkiye'de işsizlik oranı şubatta 0,2 arttı. İşte detaylar...

Kahramanmaraş depremi sonrası DASK başvuruları arttı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm bölgede yaralar sarılmaya çalışılırken, DASK başvurularının da arttığı belirtildi...

Ekim'de işsizlik oranı arttı! İşsiz sayısı 3 milyon 534 bin oldu! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Ekim 2022'ye ilişkin iş gücü istatistikleri resmen açıklandı. İşte Ekim ayına ilişkin işsizlik rakamları...

Tarımdaki çıkmaz büyüyor! Yüzde 135,06 oranında arttı

Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 Ağustos ayı Tarımsal girdi fiyat endeksi verilerini açıkladı. Endeks ağustos ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 1,64, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 135,06 oranında, geçen yılın aralık ayına kıyasla yüzde 86,45 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 88,48 arttı.

Merkez Bankası yeni karar aldı: Dolardan alınan komisyon oranı arttı

Merkez Bankası finansal istikrarın sağlanması ve korunması adına attığı adımlara bir yenisini daha ekledi. Bankadan son dakika açıklaması geldi. İşte döviz piyasasında dengeleri değiştirecek son adım...

Amerika'da konut fiyat endeksleri yüzde 19.2 oranında arttı!

S&P CoreLogic Case-Shiller açıkladı, Amerika'da konut fiyat endeksleri yüzde 19.2 oranında arttı!

BOTAŞ'tan tarife değişikliği: Zam oranı arttı!

İran tarafından 10 günlük gaz kesintisinden sonra BOTAŞ kısıtlamaya giderek sanayi tarifesinde ay ortasında değişiklik yaptı. Bu tarife değişikliği ile sanayide kullanılan gazda yıllık zam oranı yüzde 435'e çıktı.

Türkiye'de en yüksek DASK oranı hangi ilde?

Türkiye'de deprem meydana gelen şehirlerde deprem sigortası bilincinin daha yüksek olduğu belirlendi. Ülkedeki 17,6 milyon konuttan 10,3 milyonunun sigortalı olduğu tespit edilirken, en yüksek sigortalı şehir yüzde 97 ile Bolu oldu.

Hem yazlıkta hem konutta sigortalılık oranı arttı!

Pandemi süresinin artmasıyla beraber ev sahipleri konutlarını sigortalatmaya başladı. Öyle ki yazlıkların sigortalanmasına ilgi arttı.

Türkiye'de DASK'lılık oranı yüzde 58'e ulaştı!

17 Ağustos depremi yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulunan Doğal Afet Sigortaları Kurumu Koordinatörü Erdal Turgut Türkiye'de DASK oranının yüzde 58'e ulaştığını açıkladı. 

dask oranı arttı mı Haberi

dask oranı arttı mı

Ege Denizinde, 30 Ekim tarihinde meydana gelen ve İzmir'de yıkıma neden olan depremin ardından Türkiye genelinde vatandaşlar, zorunlu deprem sigortası yaptırmak için düğmeye bastı.

Milliyet'te yer alan habere göre, internette yapılan deprem sigortası aramaları son bir ayda yüzde 100 oranında artarken deprem sigortası üretimi ise Ege Bölgesinde yüzde 118, İzmir'de yüzde 169 ve Türkiye genelinde yüzde 37 arttı.

Taleplerdeki yoğunluğu, afet farkındalığı kapsamında olumlu değerlendiren online kredi karşılaştırma platformu Hesapkurducom Genel Müdürü Ömer Paksoy , "Ülkemizin bir deprem kuşağı üzerinde olması sebebiyle sigortalılık oranının artırılması çok önemli bir gelişme. Ancak halk, zorunlu olarak yaptırılan DASK ile ilgili yeterli bilgiye sahip değil. Çoğu kişi DASKın evlerdeki eşyaları da kapsadığını düşünüyor ama durum böyle değil" şeklinde konuştu.

DASK SADECE EVE VE BİNAYA GELECEK ZARARI...