06 / 05 / 2024

Kahramanmaraş depremi sonrası DASK başvuruları arttı!

Kahramanmaraş depremi sonrası DASK başvuruları arttı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm bölgede yaralar sarılmaya çalışılırken, DASK başvurularının da arttığı belirtildi...



Kahramanmaraş merkezli depremlerden tüm bölgede yaralar sarılmaya çalışılırken depremzedelerin hayata yeniden tutunabilmeleri amacıyla sigorta şirketlerinden alacakları tazminatlar büyük önem taşıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bölgede DASK’lı konutların oranları şehirlere göre değişirken, Türkiye’nin her yerinden DASK ve konut sigortası poliçesi başvurularında da artış gözleniyor. Deprem bölgesindeki şehirlerde ve Türkiye’nin farklı noktalarında faaliyet gösteren Ünlem Sigorta’nın Genel Müdürü Gökhan Uçar, Türkiye’ deki konut sektörü ve fiyatları göz önünde bulundurulduğunda, zorunlu deprem sigortasının tek başına yeterli olmadığını, zorunlu deprem sigortaları ile belirterek mutlaka konut sigortası yaptırılmasını gerektiğini dile getirdi.

Kahramanmaraş depremi sonrası DASK başvuruları arttı!

DASK poliçenizi yaptırmayı sakın ihmal etmeyin

Aktarılan detaylara göre, DASK zorunlu bir sigorta türü olmasına rağmen gayrimenkul alımı ya da elektrik su, doğalgaz bağlanması gibi resmi işlemler esnasında gereklilik arz etmesi sebebiyle biten poliçeler yenilenmeyebiliyordu. Depremden sonra ise DASK’a yönelik depremin vurduğu kentler başta olmak üzere tüm Türkiye’den büyük bir ilgi var. Sigorta, risk gerçekleşmeden önce alınması gereken bir tedbir olarak belirtiliyor. Ünlem Sigorta’nın Genel Müdürü Gökhan Uçar açıklamasında şu anda hiçbir kurum ve acente depremde zarar gören binalara sigorta yapmayacağını ama bölgede hasarsız olan ya da farklı bölgelerdeki konut ya da işyeri sahiplerinin mutlaka DASK poliçelerini ihmal etmemeleri gerektiğini ve hatta imkanları elveriyorsa mutlaka konut sigortası da yaptırmalarını söyledi. Gökhan Uçar, böylesi afet dönemlerinde yaraların sarılmasında sigortaların önemi ortaya çıktığını da söyledi.


DASK, 1999 Gölcük Depremi sonrası hayata geçti

Aktarılan detaylara göre, ,17 Ağustos 1999 Gölcük depremi sonrası kurulan Doğal Afet Sigortalar Kurumu (DASK) o tarihten bu yana Türkiye’nin herhangi bir yerinde ev ya da iş yeri sahibi olan herkes için DASK sigortasını zorunlu kılıyor. Söz konusu bu sistemin amacı yaşanan binada depremin meydana getirdiği maddi zararları karşılamaya yönelik bir teminat oluşturmak.  DASK sayesinde deprem ya da deprem sonucu oluşan yangın, patlama, tsunami ve benzeri unsurların doğrudan neden olacağı maddi hasarlar da poliçede belirtilen limitler kapsamında nakdi şekilde karşılanıyor.

 


Geri Dön