19 / 05 / 2024

Kahramanmaraş depremi sonrası DASK başvuruları arttı!

Kahramanmaraş depremi sonrası DASK başvuruları arttı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm bölgede yaralar sarılmaya çalışılırken, DASK başvurularının da arttığı belirtildi...



Hasar ihbarları e-devlet ve Alo DASK 125 üzerinden yapılabilir

Deprem bölgesindeki DASK sahibi vatandaşların, zorunlu deprem sigortasından faydalanmak için öncelikle, DASK’ a hasar ihbarında bulunmaları gerektiğini söyleyen Ünlem Sigorta’nın Genel Müdürü Gökhan Uçar, Alo DASK 125 Çağrı Merkezini arayarak, www.dask.gov.tr web sitesinden ya da e-devlet üzerinden hasar ihbarında bulunabileceklerini söyledi. Açıklamasında sigorta türlerinin tamamında olduğu gibi DASK’ta da geriye dönük olarak işlem başlatılamadığını söyleyen Ünlem Sigorta’nın Genel Müdürü Gökhan Uçar, "Yani depremden önce poliçesi olmayan ve depremde hasar gören bir konutun DASK üzerinden tazminat alması veya sisteme bu yönde bir başvuru yapılması mümkün olmuyor. Hasarlı bir binaya geriye dönük DASK yapılamaz." dedi.

Kahramanmaraş depremi sonrası DASK başvuruları arttı!

 2023 yılı DASK azami limiti 640 bin TL

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, DASK her sene inşaat maliyetlerine göre güncelleniyor ve buna bağlı olarak azami tutarda bir teminat sağlıyor. 2023 yılı zorunlu deprem sigortası teminat limitleri azami 640 bin liraya çıkmış olmasına rağmen, Türkiye’ deki konut sektörü ve fiyatları göz önünde bulundurulduğunda, zorunlu deprem sigortasının tek başına yeterli olamadığını söyleyen, Ünlem Sigorta’nın Genel Müdürü Gökhan Uçar, bu noktada ayrıca konut sigortası yaptırmanın maddi anlamda ek güvence getirdiğini söyledi. Açıklamasında konut sigortasının yalnızca binayı değil içindeki eşyaları da deprem, yangın, hırsızlık, sel, su baskını ve poliçede belirtilen diğer risklere karşı güvenceye aldığını söyleyen Ünlem Sigorta’nın Genel Müdürü Gökhan Uçar, "DASK’ın içerdiği teminatlar ise ayrı ayrı veya bir arada olacak şekilde binaların temelleri, ana duvarları, ortak duvarlar, bahçe duvarları, istinat duvarları, tavan ve tabanlar, merpenler, asansörler, sahanlıklar, koridorlar, çatılar, bacalar ve benzeri tamamlayıcı bölümler şeklinde sıralanabilir." dedi.

DASK başvurusu yapacaklar dikkat! Tazminat miktarı ne kadar olacak?

Uzman isimler peş peşe açıkladı! Deprem yasaları yeniden düzenlenmeli!

Altın fiyatlarında büyük deprem! Gram altının 5 bin TL olacağı tarih açıklandı, bu tarihi duyanın resmen nutku tutuldu!


Geri Dön