28 / 04 / 2024

DASK reasürans desteği

DASK reasürans desteği

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'na (DASK) zorunlu deprem sigortası için oluşturulan reasürans dilimlerinde, her bir dilimden yüzde 10 pay alacak şekilde devlet tarafından 241 milyon euro hasar fazlası desteği sağlanacak.

DASK'a 241 milyon Euro'luk 'reasürans' desteği!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'na (DASK) zorunlu deprem sigortası için oluşturulan reasürans dilimlerinde, her bir dilimden yüzde 10 pay alacak şekilde devlet tarafından 241 milyon euro hasar fazlası desteği sağlanacak.

DASK için hasar fazlası reasürans desteği sağlanmasına ilişkin karar!

DASK için hasar fazlası reasürans desteği sağlanmasına ilişkin karar, 31 Ekim 2014 tarihinde 29161 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Zorunlu Deprem Sigortası Riskleri için alınan karar..

DASK'a Zorunlu Deprem Sigortası Riskleri için devletten reasürans desteği!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu Tarafından Üstlenilen Zorunlu Deprem Sigortası Riskleri İçin Devlet Tarafından Hasar Fazlası Reasürans Desteği Sağlanmasına İlişkin Karar bugün 29161 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

DASK reasürans desteği!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu Tarafından üstlenilen Zorunlu Deprem Sigortası Riskleri İçin Devlet Tarafından Hasar Fazlası Reasürans Desteği Sağlanmasına İlişkin Karar 10 Ocak 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı...

DASK’a 3.4 milyar TL'lik devlet desteği!

DASK'a zorunlu deprem sigortası riskleri için Hazine'den 3.4 milyar Türk Lirası reasürans desteği sağlanacak.

İnşaat projelerine reasürans desteği!

VHV Reasürans Genel Müdürü Maximilian Stahl, Türkiye’de yerleşik bir reasürans şirketi olarak yatırım yaptıkları günden bugüne istikrarlı bir şekilde büyüme başarısını gösterdiklerini belirterek, “Mühendislik ve inşaat alanında çok güçlüyüz'' dedi.

Reasürans desteği maketten konut satışlarını hızlandıracak!

Yurt içi reasürans kapasitesini artırmak için Türk Reasürans Anonim Şirketi kurulması için hazırlıklar yapılıyor. Doğa Sigorta CEO’su Kırmızı, reasürans desteğinin gelmesiyle maketten konut satışlarının hızlanacağını söyledi...

DASK'ın tek deprem için ödeme gücü 18 milyar TL'ye ulaştı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, "DASK olarak tek bir depremde ödeme gücümüz, kendi kaynaklarımız ve reasürans korumasıyla birlikte 18 milyar TL’ye ulaştı." diye açıklama yaptı. 

DASK'a 215 milyon Euro'luk destek!

Doğal Afet Sigortaları Kurumuna (DASK), reasürans ve koruma programı kapsamında devlet tarafından 212,5 milyon Euro hasar fazlası desteği sağlanacak.

Ağaoğlu kampanyasında hemen teslim 200 dairede yüzde 35 faiz desteği!

Ağaoğlu İnşaat'ın düzenlediği kampanya kapsamında yüzde 35 oranında faiz desteği sağlanıyor. Faiz desteği kampanyası Andromeda Gold, My Towerland ve My Home Maslak projeleri için geçerli sayılıyor.

Ağaoğlu kampanyasında hemen teslim dairelerde yüzde 35 faiz desteği!

Ağaoğlu İnşaat'ın düzenlediği kampanya kapsamında yüzde 35 oranında faiz desteği sağlanıyor. Kampanya Andromeda Gold, My Towerland ve My Home Maslak projeleri için geçerli sayılıyor.

Kentsel dönüşümde kredi desteği nasıl alınacak?

Kentsel dönüşümde konut edinme kredisine 400, iş yeri edinme kredisine 300 baz puanlık faiz desteği verilecek. Doğal afet sonucu ev ya da iş yeri hasar gören ya da yıkılan vatandaş, kullandığı kredi için de faiz desteğinden yararlanabilecek.

Ağaoğlu İnşaat faiz desteği kampanyasında yüzde 1 peşinat imkanı!

Ağaoğlu İnşaat'ın faiz desteği kampanyası devam ediyor. My Towerland, Andromeda Gold ve My Home Maslak projelerinde geçerli olan kampanyada yüzde 1 peşinat imkanı bulunuyor.

Pega Kartal Ege Yapı'da 4 bin 125 TL finansman desteği!

40 bin metrekare arsa alanı üzerinde inşa edilen Ege Yapı Pega Kartal projesinde aylık 4.125-TL’ye varan finansman desteği sağlanıyor. Projede faiz desteği ile 380 bin TL'lik daire 247 bin TL'den satılıyor.

Ağaoğlu faiz desteği kampanyasında hemen teslim daireler! Yüzde 1 peşinatla!

Ağaoğlu İnşaat faiz desteği kampanyası Andromeda Gold, My Towerland ve My Home Maslak projelerinde devam ediyor. 13 Şubat'ta başlayan kampanyada yüzde 1 peşinatla konut sahibi olunuyor.

Ağaoğlu İnşaat faiz desteği kampanyasında yüzde 1 peşinatla!

Yüzde 1 peşinatla faiz desteği sağlanan Ağaoğlu İnşaat faiz desteği kampanyası Andromeda Gold, My Towerland ve My Home Maslak projeleri için geçerli kabul ediliyor.

Pega Kartal projesinde aylık 4 bin 125 TL finans desteği sağlanıyor!

Egeyapı Group imzasıyla hayata geçirilen Pega Kartal projesinde toplam 200 daire yer alıyor. Proje kapsamında aylık 4 bin 125 TL finans desteği sağlanıyor.

DASK reasürans desteği Haberi

DASK reasürans desteği


Doğal Afet Sigortaları Kurumu'na (DASK) zorunlu deprem sigortası için oluşturulan reasürans dilimlerinde, her bir dilimden yüzde 10 pay alacak şekilde devlet tarafından 241 milyon euro hasar fazlası desteği sağlanacak.


Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre, DASK Yönetim Kurulu tarafından zorunlu deprem sigortası için oluşturulan 1 Kasım 2014 - 31 Ekim 2015 dönemi reasürans ve koruma programı dikkate alınarak, 840 milyon euro üzerindeki hasar fazlası reasürans dilimlerinde, her bir dilimden yüzde 10 pay alacak şekilde DASK'a devlet tarafından toplam 241 milyon euro hasar fazlası reasürans desteği sağlanacak.


Sağlanan bu reasürans korumasına karşılık, pay alınan ilgili reasürans dilimlerinin piyasa fiyatı esas alınarak hesaplanan 5.8 milyon euro reasürans primi, 28 Şubat 2015 tarihine kadar DASK tarafından genel bütçeye gelir kaydedilmek...