04 / 05 / 2024

dask sayısı

dask sayısı

DASK tarafından yapılan açıklamaya göre Doğal Afet Sigortaları Kurumu'ndan (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, 2017 yılı sonunda 10 milyon zorunlu deprem sigortalı konuta ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

DASK’lı konut sayısı yüzde 43'ten yüzde 58'e çıktı!

2024 yılına girerken 2023 yılının ilk 10 aylık resmi verilerine göre DASK’ta sigortalılık oranında iyi bir yükselme olduğu belirtildi. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre DASK’lı konut sayısı yüzde 2022 yılında yüzde 43 iken söz konusu bu oran 2023 yılında yüzde 58'e çıktı.

DASK'lı bina sayısı artıyor! 11 milyon 670 bin konut sigortalı!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evlerini DASK yaptıranların sayısı her geçen gün  artmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 11 milyon 670 bin konutun sigortalı olduğu tespit edildi.

DASK'ın hasar ödemesi 1.1 milyar TL'yi geçti! Başvuru sayısı ise 290 bin 558 oldu!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından DASK'a gerçekleştirilen hasarlı ya da yıkılmış konutlar için başvuru sayısı 290 bin 558 olarak gerçekleşti. DASK ödenen tazminat tutarını açıkladı...

Deprem sigortasında poliçe sayısı 10 milyonu geçti!

Türkiye'de zorunlu deprem sigortasında poliçe sayısı 10 milyon 28 bine ulaştı. Ek olarak Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) toplam "deprem rezervi" Şubat ayı itibariyle 12 milyar liraya yaklaştı.

Türkiye'de Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 10 milyona yaklaştı!

DASK tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye genelindeki Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 10 milyona yaklaştı...

Deprem sigortası bulunan yapı sayısı meclis gündeminde!

DASK kapsamında deprem sigortası bulunan yapı sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

DASK'lı konut sayısı 8,5 milyona ulaştı!

Türkiye genelinde zorunlu deprem poliçelerinin sayısı 8,5 milyon olarak açıklandı. DASK Yönetim Kurulu Başkanı ve Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Murat Kayacı, “Türkiye genelinde sigortalılık oranı yüzde 48’e yükseldi” dedi.

Türkiye'de deprem teminatlı konut sayısı 8 milyonu aştı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından açıklanan güncel rakamlara göre Türkiye'de Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı 8 milyonu aşarken, ülke genelinde sigortalılık oranı ise yüzde 50'ye yaklaşma seviyesinde. 

5 senede sigortalı konut sayısı yüzde 102 arttı!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, ''Son 5 sene içerisinde sigortalı konut sayısında yüzde 102 artış gerçekleşirken, 2012 yılında yüzde 23 olan sigortalılık oranı ise bugün itibarıyla yüzde 46’ya yaklaştı'' dedi.

Antalya'da deprem sigortası yaptıran konut sayısı 260 bin!

Marmara Depremi'nin ardından kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, zorunlu deprem sigortası yaptıran konut sayısı ülke çapında 6,5 milyona ulaştı...

DASK'lı konut sayısı 6,5 milyonu aştı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'ndan (DASK) yapılan açıklamada, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki Marmara depreminin 15. yıldönümünde zorunlu deprem sigortasında yaşanan gelişmeler değerlendirildi. DASK'lı konut sayısı 6,5 milyonu aştı.

Türkiye genelinde deprem sigortası bulunan bina sayısı yüzde 35!

DASK verilerine göre Türkiye genelinde deprem sigortası bulunan bina sayısı yüzde 35. Ege'de en çok zorunlu deprem sigortası yaptıran il yüzde 44.40 ile Muğla olurken İzmir ise yüzde 35.20 ile 4. sırada yer aldı

Dask'lı bina sayısı artacak!

Onuncu Kalkınma Planı'na göre, zorunlu deprem sigortasına dahil olan konut ve işyeri sayısı 5,4 milyondan 2018'e kadar 9,5 milyona çıkarılacak...

dask sayısı Haberi

dask sayısı

Türkiye'de zorunlu deprem sigortalı konut sayısı 6,5 milyonu aştı. Hedef ise 2017'de 10 milyon deprem sigortalı konut olarak belirlendi.


Doğal Afet Sigortaları Kurumu'ndan (DASK) yapılan açıklamada, 17 Ağustos 1999'da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki Marmara depreminin 15. yıldönümünde zorunlu deprem sigortasında yaşanan gelişmeler değerlendirildi. 


Açıklamaya göre, Marmara depreminin ardından 2000 yılında uygulanmaya başlanan zorunlu deprem sigortası, 18 Ağustos 2012 tarihinde yürürlüğe giren Afet Sigortaları Kanunu'nun ardından 2,5 milyona yakın poliçe artışı yakaladı. Böylece, ülke genelinde zorunlu deprem sigortalı konut sayısı 6,5 milyonu aştı. Ulaşılan bu rakamla, Türkiye'de zorunlu deprem sigortası kapsamına giren yaklaşık 17,7 milyon konutun yüzde 37'si sigorta sistemine dahil edildi. 


DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Afet Sigortaları Kanunu sayesinde daha önce hiçbir sigorta ürününü kullanmamış kişilere ulaştıklarını...