28 / 04 / 2024

DASK'lı bina sayısı artıyor! 11 milyon 670 bin konut sigortalı!

DASK'lı bina sayısı artıyor! 11 milyon 670 bin konut sigortalı!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evlerini DASK yaptıranların sayısı her geçen gün  artmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 11 milyon 670 bin konutun sigortalı olduğu tespit edildi.



Kahramanmaraş merkezli depremler, konut sigortasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Vatandaşların da bu süreçte zorunlu deprem sigortasına (DASK) ilgisi arttı. Türkiye genelinde 11 milyon 670 bin konut sigortalıyken, sigortalılık oranı ise yüzde 59'e yaklaştı.

DASK'LI BİNALARIN SAYISI ARTIYOR

Ensonhaber'de yer alan habere göre; depreme karşı sigortalama sistemi zaman zaman durgunluk yaşasa da yaşanılan her depremle birlikte DASK tekrar gündeme gelerek hız kazanıyor.  Zorunlu Deprem Sigortası, devlet tarafından sunulan bir güvence niteliğinde olup, DASK yaptıranlar depreme karşı evlerini güvence altına alıyor.

Evlerinin ve ailelerinin geleceğini güvence altına almak isteyen konut sahipleri, en yakın sigorta acentesine veya banka şubesine giderek sigortalarını yaptırabiliyor. Konut ve kimlik bilgilerini beyan eden herkes poliçe sahibi oluyor.

 DASK lı bina sayısı artıyor! 11 milyon 670 bin konut sigortalı!

4 EVDEN BİRİ SİGORTALI!

Türkiye genelinde DASK zorunlu deprem sigortalılık oranı yüzde 59 oldu. Yeni ülke genelinde 4 konuttan sadece biri DASK dışındaki ihtiyari konut sigortasına sahip.

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut, Türkiye genelinde DASK zorunlu deprem sigortalılık oranları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Korkut, deprem sigortası yaptıranların oranın yüzde 59 olduğunu söyleyerek "4 konuttan sadece biri DASK dışındaki ihtiyari konut sigortalı." dedi.

DASK'ta kapsam değişikliğinin de gündemde olduğunu hatırlatan Korkut, özellikle fon havuzunun daha da genişleyerek olası doğal afetlerde reasürans kapasitesinin genişletilmesinin DASK'ın ödeme gücünü çok daha üst seviyelere taşıyacağını söyledi.

Deprem hasar ödemesinde son dakika: DASK deprem hasarlarını bu fiyattan ödeyecek! Tek tek açıklandı! 

DASK fonlarında mevduat düzenlemesi! Tüm bankaların hesaplarında değerlendirilebilecek!


 


Geri Dön