03 / 05 / 2024

dask yaptırılmazsa ne olur

dask yaptırılmazsa ne olur

DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. Konutlar için zorunlu olan bu sigorta işyerleri için de yapılabiliyor. Peki, deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

Konut kredisinde Dask zorunlu mudur?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak istediğinizi düşünelim. Bu noktada karşınıza yapılması zorunlu masraflar çıkacaktır. Peki konut kredisinde Dask zorunlu mudur, işte yanıtı...

Dask yaptırmazsam ne olur?

Yaptırılması zorunlu olan sigortalardan Dask, yıllık olarak ödeniyor. Peki Dask yaptırmazsam ne olur, diye merak ediyorsanız yanıtı haberimizde...

Gelir vergisi beyanında bulunmayanlara idari yaptırım geliyor!

Yurt dışından elde edilen menkul sermaye gelirleri Gelir İdaresi'nin radarına girdi. 5 Nisan Cuma gününe kadar beyanda bulunmayanlara idari yaptırım uygulanacağı kaydedildi. 

Uzman isim uyardı! Depreme karşı sadece DASK değil, tüm varlıklara sigorta yaptırılması gerekir!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen depreme karşı vatandaşların, DASK yaptırmasının yanı sıra tüm varlıklarını sigorta kapsamına almasının önemini vurguladı.

Hangi taşınmazlarda DASK aranır? 

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinir ve bir sigorta türüdür. Bu sigorta türün için bazı yapıları kapsar, bazılarını ise kapsamaz. DASK sıklıkla duyulan bir terim olup bazı binalar için yaptırılması zorunludur. Peki DASK nedir ve hangi binalar için zorunludur?

Prefabrik ev nasıl yaptırılır? 55 metrekare 2+1 prefabrik ev fiyatları ne kadardır?

Prefabrik ev yaptırmak isteyen, ancak nasıl yaptırılacağına dair herhangi bir fikri olmayan kişiler bu konuda araştırmalar yapmaktadır. İşte prefabrik ev yaptırmaya dair merak edilen o detaylar!

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi

Batı yaptırımları Rus milyarderlerin önüne geçemedi! Milyarderlerin sayısı da serveti de arttı!

Rusya- Ukrayna savaşının ardından Batı ülkeleri Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uygulasa da Rus milyarderlerin önüne geçemedi, milyarderlerin sayısı da toplam serveti de arttı.

DASK’a olan talep patladı! Peki, DASK nedir, teminat tutarı ne kadar? Hangi riskleri kapsıyor?

6 Şubat’ta yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli deprem felaketleri ülkemizi yeniden deprem gerçeği ile yüz yüze getirdi. Her yaşanan deprem felaketinin ardından olduğu gibi Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) ürününe de ilgi arttı. İşte DASK ile ilgili merak edilen konular…

İstanbul Tuzla'da bina inşaatı yaptırılacak! 10 milyon TL'ye! 

Mülkiyeti Vakıflar Umum Müdürlüğüne ait olan İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Merkez Mahallesi, Manastır Mevkiinde yer alan tarlada bina inşaatı yaptırılacak. İşte detaylar...

DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır?

DASK, evinizi depremin neden olabileceği maddi hasarlara karşı güvence altına alan ve teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından verilen yaptırılması zorunlu bir sigortadır. Peki, DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır? İşte tüm detaylar..

DASK neden yaptırılmalı?

Düzce depreminin ardından DASK yeniden gündeme geldi. DASK çerçevesinde teminat bedellerine ve primlere zam yapıldı. Peki DASK neden yaptırılmalı?

AB mahkemesinden Rusya yaptırımlarına onay!

Avrupa Adalet Divanı, Rus enerji sektörüne yönelik ekonomik yaptırımların hukuka uygun olduğuna karar verdi.

ABD, İran'a inşaat sektöründe de yaptırım uygulayacak!

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran'ın inşaat sektörüne dair yeni yaptırımlar uygulanacağını açıkladı. Bakanlık sözcüsü, yaptırım kararının İran Özgürlük ve Silahsızlanma Yasası'na uygun olarak alındığı belirtildi...

Rusya-Türkiye arasında sanayi ve inşaat malzemesi yatırımları öne çıkıyor!

Rusya Merkez Federal Bölge Yatırım Konseyi Başkanı Artur Niyazmetov yaptığı açıklamada “Yatırımda öne çıkan sektörler sanayi, inşaat malzemesi ve tarım alanında olarak görülüyor. Bu hedefe sadece yatırımlarla ulaşabiliriz. Amacımız yatırımların önünü açmak” diye konuştu.

dask yaptırılmazsa ne olur Haberi

dask yaptırılmazsa ne olur

DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. Konutlar için zorunlu olan bu sigorta işyerleri için de yapılabiliyor.


Bu sigorta, yetkili birimler tarafından yapılabiliyor. Gerekli belgelerin temin edilmesi ve poliçe ücretinin ödenmesi halinde sigorta düzenlenebiliyor.


Peki, deprem sigortası yaptırmama cezası nedir? Deprem sigortası yapılmazsa ne olur?


Zorunlu deprem sigortasını yaptırmama cezası bulunmuyor. Ancak DASK sigortası olmadan taşınmaz mal hakkında herhangi bir alım satım ya da kiralama gibi tasarruf işlemleri yapılamıyor.


Bu sigortanın yapılması halinde kiralama ve alım satım işlemleri gerçekleşebiliyor.



Zorunlu deprem sigortası fiyatları 2016!



Işıl Seren...