08 / 07 / 2024

DASKın hedefi

DASKın hedefi

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Afet Sigortaları Kanunu'nun yürürlüğe girdiği 2012 yılından bu yana 2.5 milyon konutu sigortaladı. DASK'ın şimdiki hedefi ise 10 milyon evi sigortalamak.

Uzmanı uyarıyor! Konutunuzu korumak için sadece DASK yeterli değil! Mutlaka bunu da yaptırın!

Konut ve işyeri gibi yapıları depreme karşı koruyan DASK ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan  Sigorta Uzmanı Sumru Orak Güler, DASK'ın tek başına yeterli olmadığını belirtti. 

DASK 2024'te metrekareye 6 bin TL ödeyecek! Vatandaşa göre bu rakam yeterli mi? Nasıl hesaplanmalı?

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, DASK'ın 2024 yılında yapacağı ödemelere değindi ve rakamın yeterli olup olmadığını sordu. Peki bu rakam yeterli mi? Vatandaşlar ne dedi?

DASK'ın 35,9 milyar TL'lik hasar ödemesinin yüzde 96'sı 6 Şubat depremleri için!

DASK tarafından, zorunlu deprem sigortası olup depremde hasar gören konutlara bugüne kadar toplam 35 milyar 906 milyon 326 bin TL'lik hasar ödemesi gerçekleştirildi.

Deprem hasar ödemesinde son dakika: DASK deprem hasarlarını bu fiyattan ödeyecek! Tek tek açıklandı! 

DASK'ın deprem hasarlarını hangi fiyattan ödeyeceği ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte detaylar...

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine zorunlu afet sigortası ZAS geliyor.  Peki ZAS neleri kapsayacak? ZAS ne zaman uygulanmaya başlanacak?

2024 yılında DASK’ın yerine ZAS geliyor!

Başkent Sigorta Acenteleri Derneği (BASİAD) Başkanı Hacı Ali Yücel, zorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilerek adının Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) olarak değiştirileceğini, uygulamanın 2024'ün başında devreye alınacağını söyledi.

DASK, ev sahiplerine daha yüksek teminat sağlamak için azami tutarı yükseltiyor!

DASK, zorunlu deprem sigortası primlerini altı ay önce iki katına çıkarmıştı. Şimdi ise, ev sahipleri için azami teminat tutarını belirlemek için adımlar atmaya başladı. İşte, DASK'ın kararı, ev sahiplerini doğrudan etkileyecek.

DASK'ın tazminat ödeme tutarı 24 milyar liraya yaklaştı! 519 bin 851 adet hasar ihbarı yapıldı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), bugün itibarıyla DASK'a 519 bin 851 adet hasar ihbarı geldiğini ve tazminat ödeme tutarının 24 milyar liraya yaklaştığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretiminde son 11 yılın rekorunu kırdı! Hedef dünya birincisi olmak!

Zeytincilik sektörü son 20 yılda gerçekleştirdiği yatırımların meyvelerini topluyor. Sektör özellikle zeytinyağı üretiminde 2012 yılının ihracat rekorunu, bu yılın ilk yarısında kırdı. Sektörün hedefi ise zeytin üretiminde dünya birincisi, zeytinyağı üretiminde ise dünya ikincisi olmak.

DASK'ın hasar ödemesi 21 milyar lirayı geçti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Doğal Afet Sigortaları Kurumundan (DASK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bugüne kadar 21 milyar 111 milyon 86 bin 703 lira hasar ödemesi yaptı.

DASK'ın açıklaması herkesi şaşırttı! İşte depremin ekonomik hasarı 

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Kahramanmaraş merkezli zelzelelerin akabinden bugüne kadar 3 milyar 351 milyon TL hasar ödemesi gerçekleştirdi.

DASK ücreti nasıl hesaplanır? DASK kaç yılda bir yapılır? DASK en fazla ne kadar öder?

DASK, zorunlu deprem sigortası olarak bilinmektedir. DASK’ın amacı, sahibi olduğunuz binada deprem yüzünden oluşacak maddi hasarları güvence altına almaktır. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler ile birlikte DASK sorularında bir artış meydana geldi. İşte vatandaşların DASK hakkında sorduğu birta

DASK'ın hasar ödemesi 2 milyar lirayı aştı! 326 bin 895 hasar ihbarı yapıldı! 

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) bugün itibarıyla 2 milyar 51 milyon 353 bin 256 Türk Lirası hasar ödemesi yapıldığı açıklandı. İşte ayrıntılar...

DASKın hedefi Haberi

DASKın hedefi

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Afet Sigortaları Kanunu'nun yürürlüğe girdiği 2012 yılından bu yana 2.5 milyon konutu sigortaladı. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, zorunlu deprem sigortasının, Afet Sigortaları Kanunu'ndan önce sadece konut kredisi ve tapu işlemlerinde arandığını aktararak, "Zorunlu deprem sigortası, kanunun yürürlüğe girdiği 18 Ağustos 2012 tarihinden sonra evle ilgili en önemli işlemler olan su ve elektrik abonelik işlemlerinde de aranmaya başlandı. 


Bu durum sigortalılık oranlarına çok olumlu yansıdı" açıklamasını yaptı. 2012 yılında sigortalı konut sayısında yüzde 29,2013 yılında yüzde 26,2014 yılının ilk yarısında ise yüzde 15 artış görüldüğünü dile getiren Yazıcı, Kanunu'nun yürürlüğe girmesi ile birlikte sisteme yaklaşık 2.5 milyon yeni sigortalı konut girdiğini kaydetti. Yazıcı, kayıt olanların bir kısmının ilk defa bir sigorta ürünü satın aldığını...