15 / 05 / 2024

datça yarımadası revizyon planı

datça yarımadası revizyon planı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Datça Yarımadası’ nda büyük tartışma yaratan imar revizyonu çerçevesindeki deniz turizmi yatırımlarının, ekolojik dengeye ve toplumsal hassasiyetlere duyarlı yapıldığını öne sürdü...

Datça'da 9 milyon 67 bin TL'ye satılık arazi!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Muğla Datça'da yer alan araziyi 9 milyon 67 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Datça koyundaki arazinin vasfının değiştirilmesi TBMM'de!

Muğla'nın Datça ilçesindeki bir koyda bulunan arazinin vasfının değiştirilmesi ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yetkili kılınması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Datça Demokrasi Platformu’ndan özelleştirmeye itiraz: Bırakın cennet kalsın!

Datça Demokrasi Platformu’ndan Güngör Erçil özelleştirme ile ilgili olarak "Datça - Bozburun çevre koruma düzeni planı 144 bin hektarlık bir alanı kapsıyor ve 128 dönümlük bir parsel için plan değiştirilmek isteniyor. Planlama ilkelerine, planlamanın genellik ilkesine aykırıdır." dedi.

Ali Öztunç'tan Datça Kargı Koyu'nun özelleştirilmesine tepki!

Datça'daki Kargı Koyu Cumhurbaşkanlığı kararıyla Özelleştirme İdaresi'ne devredildi. CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, koyda incelemelerde bulundu ve bölgedeki vatandaşlarla görüştü. 

Ali Öztunç'dan Datça Kargı Koyu açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Datça Kargı Koyu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı...

Datça Kargı Koyu'nda yapılaşma tepkisi!

Datça Yarımadası Kargı Koyu’nda otel, tesis alanı ve otopark yapımının önü açıldı. Çevre örgütleri karara tepki gösteriyor.

Datça'daki Kargı Koyu'nun imara açılmasına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Datça'daki Kargı Koyu yakınlarındaki hazine arazisinde otel, tesis alanı, otopark yapılmasının önü açıldı. Karara Muğlalılar tepki gösterdi.

Datça Kargı Koyu imara açılıyor mu?

Datça'nın cennet köşesi özelleştirmeye açılıyor. Datça Kargı Koyu, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte bölge imara açılacak.

Datça'da kaçak bina sahiplerinden yıkımlar durdurulsun talebi!

Muğla'nın Datça ilçesinde, 'İmar Barışı'na aykırı yapı kayıt belgesi alındığı sebebiyle yıkımlarına başlanan bina sahipleri, belediye önünde açıklamalarda bulundu.

Marmaris ve Datça'da imara aykırı binalar yıkılıyor!

Muğla'nın Marmaris ve Datça ilçelerinde imara aykırı binaların yıkımına devam edildi

Datça'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Muğla Datça Belediyesi, ilçe içerisinde İmar Barışı'na aykırı olan 40 yapı için yıkım çalışmalarını başlattı. 

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için ihale şartnamesi hazırlandı!

Antalya Demre'de 'Kekova' olarak bilinen bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda inşa edilen denize sıfır villanın yıkımı için verilen 30 günlük yasal süre, 10 Aralık'ta doluyor. Yıkım için ihale şartnamesini hazırladı.

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa için yıkım ve para cezası kararı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı 'Kekova' olarak da adlandırılan bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda bulunan kaçak villa için, belediye tarafından yıkım ve 63 bin TL'ye yakın para cezası kararı alındı.

datça yarımadası revizyon planı Haberi

datça yarımadası revizyon planı


Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu ile ilgili planlamanın 2005 yılında başlatıldığını belirten bakanlık açıklamasında, “Revizyon planı bilimsel çalışmalar ışığında sürdürülmüştür. Ülkemizde kırsal alan planlamasına ışık tutacak model niteliğinde örnek bir planlama çalışması yapılmıştır” ifadesini kullandı.


İNTERNETTEN YAYINLADI

Bakanlık, Datça Yarımadası ile ilgili yaşanan tartışmalar üzerine Datça-Bozburun’daki revizyonla ilgili 492 sayfalık plan araştırma raporunu, onaylanan paftaları ve diğer ekleri internet sitesinden yayınladı. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, Datça-Bozburun revizyon planıyla birlikte bölgenin, “Düşük maliyetlerle ve yeni turizm anlayışıyla yüksek gelir elde edebilme olanağı sağlayan bir plana kavuştu” iddiasında bulundu. Gelen tepkilere rağmen planın bölgeye yeni avantajlar sağlayacağını öne süren bakanlık, şu görüşleri savundu: “Çevre Düzeni Planı Revizyonu için yapılan çalışmalar 10 yıllık geçmişe sahiptir. 


Revizyon planla bölgede...