17 / 05 / 2024

Davutpaşa Kışlasının tarihi

Davutpaşa Kışlasının tarihi

1998 yılında merkezi Yıldız'da olmak üzere Ayazağa ve Şişli'de öğretimine devam eden Yıldız Teknik Üniversitesi, Genelkurmay Başkanlığı'na ait 13 bin dönüm arazisi olan tarihi Davutpaşa Kışlası'na taşınacakmış.

1940'ta Emlak Bankası'nın Taksim Kışlası'na yaptıracağı inşaata belediyeden tepki! 

1940 yılında Taksim Kışlası arasına Emlak Bankası'nın inşa edeceği binalara belediye tepki gösterdi. 

Mozart’ın bestelerini yaptığı tarihi kale açık artırmayla satılacak! Rekor fiyat bekleniyor! 

Müzik tarihine damgasını vurmuş olan Avusturyalı ikonik besteci Mozart'ın evi olarak bilinen tarihi kale, açık artırmayla satılacak. İşte ayrıntılar...

12 milyonu aşkın kişi bu tarihi bekliyor! 5 bin TL'lik 29 Ekim ikramiyesi ne zaman yatırılacak? 

12 milyonu aşkın kişinin merakla beklediği 29 Ekim 2023 ikramiyesi geçtiğimiz günlerde yasalaştı. Peki 5 bin TL'lik 29 Ekim ikramiyesi ne zaman yatırılacak, kimler yararlanacak? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

4 kişilik bir ailenin açlık sınırı asgari ücreti geçti! Bisam tek tek rakamları açıkladı!

Bilgi İşlem ve İstatistik Araştırma Merkezi (BİSAM) ağustos 2023 için açık sınırını açıkladı. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı asgari ücreti geçti!

Bunu yapmayan tapu sahiplerine büyük ceza geliyor! Son tarih tek tek açıklandı! Sakın kaçırmayın!

Bunu yapmayan tapu sahiplerine büyük ceza geliyor... Emlak vergisi son tarihi tek tek açıklandı! Sakın kaçırmayın!

Dolarlarını satanlar ters köşe olacak! Ünlü ekonomist doların fırlayacağını tarihi açıkladı

Ünlü ekonomist Esfender Korkmaz, dolar borcu olanları ve dolarlarını satanların ters köşe olacaklarını açıklayarak doların fırlayacağı tarihi açıkladı.

Altın fiyatları ne olacak? Bu tarihi duyan şaşkına döndü! Altını olanlar şimdi bakın! Resmen açıklandı! 

Altın fiyatlarının ne olacağı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Altın fiyatları ne olacak? Bu tarihi duyan şaşkına döndü! Altını olanlar şimdi bakın! Resmen açıklandı! 

Gram altının 1.707 TL olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı! Bu tarihi duyanın ağzı adeta 1 karış açık kaldı! Hemen bakın!

Gram altının 1.707 TL olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı... Bu tarihi duyanın ağzı adeta 1 karış açık kaldı... Hemen bakın...

Emekli ikramiyelerinde son dakika müjdesi! Hesaplara yatacağı bu tarihi duyanın ağzı bir karış açık kaldı! Hemen bakın

Emekli ikramiyelerinde son dakika müjdesi geldi. Hesaplara yatacağı bu tarihi duyanın resmen ağzı bir karış açık kaldı... Hemen bakın...

Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir peynirin fiyatını söyledi, sunucunun ağzı açık kaldı

İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, katıldığı bir canlı yayında peynirin kilosunun 215 TL'ye yükseldiğini söyledi. Bu sırada sunucu Tunç Arslanalp da şaşkınlığını gizleyemedi.

28 Ekim bankalar saat kaça kadar açık? Yarın bankalar açık mı?

28 Ekim’e sayılı saatler kala vatandaşlar, 28 Ekim bankalar saat kaça kadar açık? Yarın bankalar açık mı? sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Selimiye Kışlası'nın mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Selimiye Kışlası'nın mülkiyetine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Malatya'daki tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi mecliste!

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yer alan tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Davutpaşa Kışlasının tarihi Haberi

Davutpaşa Kışlasının tarihi



Kışladan üniversiteye


Yıldız Teknik Üniversitesi, gelecek öğretim yılında Davutpaşa Kışlası'nda eğitim yapacak


    Kondüktör Mekteb-i Alisi adıyla 1911 yılında kurulan ve 86 yıl boyunca değişik isimler alan Yıldız Teknik Üniversitesi, tarihi bir mekanda öğretimini sürdürmeye hazırlanıyor. 

    Bugüne kadar 40 binin üzerinde mezun veren üniversite, Yıldız'daki merkez kampüsünün yanı sıra Ayazağa ve Şişli'deki kampüslerinin dışında 13 bin dönümlük bir mekana taşınıyor. Metrekareye 4 öğrencinin düştüğü bugünkü kampüste Genelkurmay Başkanlığı'na ait Davutpaşa Kışlası'na taşınacak olan Yıldız Teknik Üniversitesi, mevcut kampüslerin 10 katı büyüklükteki bir mekanda öğretime devam edecek.

    Kültür Bakanlığı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Kurulu tarafından korunması gerekli...