11 / 05 / 2024

Dayıdan Anne Aracılığıyla Mahfuz Hisse Olur mu

Dayıdan Anne Aracılığıyla Mahfuz Hisse Olur mu

Miras hukukunun düzenlendiği Medeni Kanun gereğince, bir kimsenin vefatı halinde sahip olunan mal varlığı yasal mirasçılarına geçiyor. Peki, dayıdan miras kalır mı? Dayıdan yeğene nasıl miras kalır?

Erbi Gayrimenkul Aracılık Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erbi Gayrimenkul Aracılık Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Eren Bilen tarafından kuruldu.

Mac Realtors Emlak Danışmanlığı Aracılık Hizmetleri Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mac Realtors Emlak Danışmanlığı Aracılık Hizmetleri Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Allı Reza Sadeghı, Fereshteh Azızmohammadı ve Mac Master Group İnş. ortaklığında kuruldu.

Syg Gayrimenkul Aracılık Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Syg Gayrimenkul Aracılık Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Saygın Gayretliol tarafından kuruldu.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro'dan sonra Migros'ta asıl fırtına başladı! Note 10 Pro,  Note 11 ve 11S toz bile bırakmadı!

Türkiye'nin önde gelen marketlerinden Migros, Xiaomi'nin en son akıllı telefon modelleri Xiaomi Redmi Note 10 Pro, Xiaomi Redmi Note 11 ve 11S'yi satışa sundu. Bu cihazlar, Migros web sitesi ve mağazaları aracılığıyla müşterilere sunuluyor.

Lazoğlu Group Gayrimenkul Aracılık Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu! 

Lazoğlu Group Gayrimenkul Aracılık Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Ataşehir'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Yunus Lazoğlu tarafından kuruldu.

Işıldaksoy Gayrimenkul Aracılık Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Işıldaksoy Gayrimenkul Aracılık Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Ataşehir'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Nilay Işıldaksoy tarafından kuruldu.

Tali Group Gayrimenkul Aracılık Reklam Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Tali Group Gayrimenkul Aracılık Reklam Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Ataşehir'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Tali tarafından kuruldu.

Es Group Gayrimenkul Danışmanlığı İnşaat Ve Aracılık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Es Group Gayrimenkul Danışmanlığı İnşaat Ve Aracılık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erden Ağırbaş ve Hüseyin Arslan ortaklığında kuruldu.

Pozitif Aracılık Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pozitif Aracılık Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta Ergin Üstel ve Uğur Usta ortaklığında kuruldu.

Aziz Group Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Aracılık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aziz Group Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Aracılık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de Arzu Köknel tarafından kuruldu.

Estate For İstanbul Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Aracılık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Estate For İstanbul Gayrimenkul Danışmanlığı Ve Aracılık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de Majdolın Alchamaa tarafından kuruldu.

Uğur Danışmanlık Ve Turizm Aracılık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uğur Danışmanlık Ve Turizm Aracılık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da Ufuk Can Kalaycı tarafından kuruldu.

Çiftçilere kritik uyarı! TMO'ya buğday satarken buna dikkat edin! Paranız cebinizde kalsın! 8 Haziran 2022 fiyat listesi

Arpa ve buğday satışlarını lisanslı depolar aracılığıyla gerçekleştirilen çiftçilerden yüzde 2 stopaj kesintisi yapılmadığı açıklandı. 20 ton buğdayı 140 bin TL'ye satan çiftçiler böylece 2.800 TL'lik stopajdan muaf oluyor. 8 Haziran 2022 buğday, arpa ve mısır fiyat listesi...

Dayıdan Anne Aracılığıyla Mahfuz Hisse Olur mu Haberi

Dayıdan Anne Aracılığıyla Mahfuz Hisse Olur mu

Dayıdan miras kalır mı?

Miras hukukunun düzenlendiği Medeni Kanun gereğince, bir kimsenin vefatı halinde sahip olunan mal varlığı yasal mirasçılarına geçiyor. Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor.


Mirasbırakanun çocukları mirastan eşit olarak mirasçı oluyor. Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alıyor.


Miras, yasal mirasçılara mirasçılık sırasına göre kalıyor. Mirasçılık sırası, mirasçıların hayatta olup olmadığına göre şekilleniyor. Peki, dayıdan miras kalır mı? Dayıdan yeğene nasıl miras kalır?


Amcanın, hala, teyze veya dayının vefatı halinde, eşi varsa ve çocukları yoksa eş; önce mirasta 1/2 hak sahibi oluyor. Ayrıca anne ve babasının hayatta olmaması durumunda; kardeşler arasında kalan 1/2 miras pay ediliyor.


Ölen kardeşin miras payı kendi çocukları arasında pay ediliyor. Böylece, dayının mirası yeğene miras kalmış oluyor.


Yasal mirasçılar kimlerdir?

A....