08 / 05 / 2024

define kazı izni

define kazı izni

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 50. Maddesi ve buna bağlı olarak çıkarılan Define Arama Yönetmeliği çerçevesinde define aranmasına izin verilebiliyor. Peki, define aramak isteyenler ne yapmalı? Define kazısı nasıl yapılır?

Konak'ta yapılan define kazıları mecliste konu oldu!

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan ve kamulaştırılan bazı binalarda yapılan define kazıları meclis gündemine taşındı..

Kazı izni yönetmeliği 2017!

Tabii zeminde yapılacak kazı işlemleri için öncelikle idareden izin alınması gerekiyor. Peki, kazı izni hangi hallerde nereden alınır? İşte kazı izni yönetmeliği 2017!

Yeni İmar Yönetmeliği kazı izni maddeleri 2017!

Kazı izni ile ilgili hükümler, Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında düzenleniyor. İşte yeni İmar Yönetmeliği kazı izni maddeleri 2017..

Ankara Çukurambar'da yollar ne zaman onarılacak?

Asfalt üzerindeki açıklıkları fay hattı çatlağına benzeten mahalle sakinleri, “Büyükşehir kazı izni sırasında aldığı ücret ile yarıkları kapatmak için kullansın” dedi.

Define aramak istiyorum ne yapmalıyım?

Toprak altına saklanmış madeni para, külçe altın, gümüş ve kıymetli eşyalar, define kazıları ile bulunuyor. Peki, siz de define aramak istiyor ve "Define aramak istiyorum ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Yozgat'ta define kazısında Roma dönemine ait mozaikler bulundu!

İl Kültür ve Turizm Müdürü İbiş: "Mozaiklerle ilgili koruma kuruluna müracaat edeceğiz. Bölgenin sit alanına dahil edilmesi için elimizden gelen çalışmaları yapacağız" şeklinde konuştu.

Yedikule Bostanı Park Projesi'ndeki süs havuzu inşaatı durduruldu!

Fatih Yedikule bostanlarına yapılması planlanan park projesi içindeki süs havuzu yapımı için geçtiğimiz günlerde kepçe vuruldu. Ancak kazı izni ve müze arkelogu olmadan kazıların yapıldığı itirazları üzerine de havuz inşaatı durdu.

1961 yılında Saraçhanebaşı'nda define aramışlar!

1961 yılında Saraçhanebaşı'nda, İstanbul Belediyesi binası karşısında bulunan boş arsada Akif Paşa hazinesi aramışlar. İlgililerden gerekli izni de alan iki kişi polis gözetiminde kazı yapmışlar.

İzmir'de kış aylarında kazı yapılmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME)’nin Genel Kurul toplantısında alınan karar gereğince, acil ve zorunlu haller dışında Aralık, Ocak ve Şubat aylarında yeni kazı izni verilmeyeceği açıklandı.

Sit alanında define arama izni!

Sit alanında define aramak isteyenlere define arama izni verilir mi? Define arama izni nasıl alınır? İşte 863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında yer alan esaslar...

Define kazısı nasıl yapılır?

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 50. Maddesi ve buna bağlı olarak çıkarılan Define Arama Yönetmeliği çerçevesinde define aranmasına izin verilebiliyor. Peki, define aramak isteyenler ne yapmalı? Define kazısı nasıl yapılır?

Define arama izni nereden alınır?

Define aramak için gerekli şartları yerine getirip, gerekli yerlerden define için izin alınması gerekiyor. Peki, define izni almak için neler gerekli? Define arama izni nereden alınır? İşte yanıtı..

Rize'nin ortasında define kazısı!

Rize'nin en işlek caddelerinden Atatürk Caddesi'ni trafiğe kapatarak iş makinesiyle define arayan Orhan Eskiçırak, umduğunu bulamadı. Altın heykeller ve tablolardan oluştuğu iddia edilen define bulunamayınca, kazı sonlandırıldı.

define kazı izni Haberi

define kazı izni

Define kazısı nasıl yapılır?

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 50. Maddesi ve buna bağlı olarak çıkarılan Define Arama Yönetmeliği çerçevesinde define aranmasına izin verilebiliyor. Peki, define kazı izni nasıl alınır?


Ancak define kazısı bazı şart ve kısıtlamalar dahilinde yapılabiliyor. Define aranacak yer 100 metrekareden fazla olamıyor. Bu yer verilecek fotoğraflarla harita veya krokiler üzerinde işaretleniyor. 


Define kazısı ile ilgili sıkça sorulan sorular Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından şu şekilde yanıtlanıyor:


-   Define aramak istiyorum. Ne yapmalıyım?

Define aramak isteyenler, define arayacakları yerin bağlı olduğu mülki amire Define Arama Yönetmeliği’nin (http://teftis.kulturturizm.gov.tr/TR,14428/define-arama-yonetmeligi.html) 7. maddesinde yer alan belgelerle birlikte bir dilekçe ile müracaat ederler.

Dilekçede arama maksadı açıkça belirtilir ve define aranacak yerin il, ilçe, bucak, köy, mahalle, sokak ve ev numarası bildirilir. Ayrıca...