06 / 05 / 2024

Defne Belediyesi Meclisi

Defne Belediyesi Meclisi

Defne Belediyesi Meclisi, Mart ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Defne Belediye Meclisinin 2015 Mart ayı toplantısında değinilen konulardan bir tanesi Harbiye'deki heyelan alanı ve Şelaleler bölgesi idi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

Üsküdar Belediyesi'nin gayrimenkul satışlarına tepki!

Üsküdar Belediyesi Meclisi’nde, Kısıklı Mahallesi’nde yer alan ve imar planlarında “ilköğretim tesisleri” alanı olarak geçen, toplam büyüklüğü yaklaşık 790 metrekarelik iki parselin, belediye şirketi Üsküdar Personel A.Ş.’nin vergi borçlarına karşılık Maliye Hazinesi’ne devredilmesi kararı verildi.

Beylikdüzü Belediyesi Meclisi’nde kentsel dönüşüm çıkmazı!

Beylikdüzü'nün Gürpınar ilçesinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları Beylikdüzü Belediyesi Meclisi’nde görüşüldü. Mecliste  Gürpınar Mahallesi’ndeki riskli yapılara yönelik plan notu değişikliği teklifine AKP’li Meclis üyeleri ‘hayır’ dedi.

Pamukkale'de eğitim alanının planı ticaret alanı oldu!

Denizli Pamukkale'de eğitim alanı olarak ayrılan bölge, ticaret alanı olarak kullanıma açılıyor. Karşıyaka Mahallesi’nde 2011'de Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla imar planı değiştirilerek ‘eğitim alanı’na çevrilen bölgeye 9 yıldır kamulaştırma yapılmadı.

Elbistan'ın yeni imar planı askıya çıktı!

Elbistan'ın 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde onaylandı ve imar planları askıya çıktı.

İBB: İstanbul Otogarı'nda İSPARK davası reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin, 15 Temmuz Şehitler Otogarı otoparklarının İSPARK AŞ. tarafından işletilmesi yönündeki kararına karşı eski işletmeciler tarafından açılan dava, idare mahkemesi tarafından reddedildi. 

Antalya Duraliler'in imar planına meclisten onay!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez İlçesi Duraliler Mahallesi’nde mahkeme kararı ile plansız kalan bölgeyi mahalle sakinlerinin isteklerine göre yeniden planladı. Yeni imar planı Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nce onaylandı. 

Kanal İstanbul'un depreme etkisi var mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla kurulan araştırma komisyonu raporunu tamamladı. Prof. Dr. Recep Bozdoğan rapora dair yaptığı açıklamada, "Kanal İstanbul’un depreme etkisi yok” dedi…

İzmit Belediyesi Meclisi’nden Ekşi ailesinin arazisi için imar değişikliği!

İzmit Belediye Meclisi Toplantısı’nda Ekşi ailesinin İzmit Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki arsa için imar planı değişikliği teklifi oy birliğiyle geçti. İmar planına göre;  Ekşi ailesinin arsasında dört kat olan imar izni sekiz kata çıkmış oluyor ve çatı katı yapılmasına ise izin verilmiyor.

Ekrem İmamoğlu'nun veto ettiği yeşil alan kararı İBB Meclisi'nde kabul edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun vetosuna karşı, kendi kararında direndi, İstanbul 295 bin metrekare yeşil alan kazandı.

Erkilet Havaalanı’na yeni terminal binası müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclisi Kasım ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Erkilet Havaalanı’na yeni terminal binası inşa edilmesi de masaya yatırıldı.

Bakırköy kentsel dönüşüm planları cuma günü İBB’ye gidiyor! 

Bakırköy Belediyesi Meclisi Kasım ayı toplantısına gelen vatandaşlar kentsel dönüşümle ilgili sorularını meclis üyelerine ilettiler. Belediye Başkan Yardımcısı, İBB ve Belediye Meclis Üyesi Cavit Ganiç, planların cuma günü yapılacak toplantıda oy birliği ile İBB’ye gideceğini aktardı..

Kayseri Büyükşehir Ağustos ayı toplantısı gerçekleştirildi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclisi gündemindeki konuları görüşmek üzere toplandı.

Defne Belediyesi Meclisi Haberi

Defne Belediyesi Meclisi

Çekmece Hizmet Binasında yapılan toplantıda daha önce görüşülen imar planı değişiklikleri ile ilgili komisyon raporları sunuldu. Meclis üyelerinin görüş bildirmelerinin ardından imar planı değişikliklerine ilişkin konular oylamaya sunularak kabul edildi. Ayrıca gündeme alınan diğer imar planı konularının incelenmek üzere komisyona havale edilmesi oybirliği ile kabul edildi. 

Defne Belediye Meclisinin 2015 Mart ayı toplantısında değinilen konulardan bir tanesi de Harbiye'deki heyelan alanı ve Şelaleler bölgesi idi. 


Meclis Üyesi Selim Matkap, önemli bir kültür ve tarih mirası olan Harbiye ve Şelaleler bölgesinin yıllarca ihmal edilmiş olmasına ve artık konuyla ilgili somut çalışmaların yapılması gerektiğine dikkat çektiği konuşmasında, Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman'a bölge ile ilgili çalışmalarından ve girişimlerinden dolayı teşekkür etti. 


Özellikle son yağışlardan ciddi boyutta etkilenen Şelale havzası ve Ürgen Caddesi'nin durumunun...