26 / 07 / 2024

Defterdarlık satılan araçların otopar maliyetleri

Defterdarlık satılan araçların otopar maliyetleri

Defterdarlık/Malmüdürlüklerince, satışı yapılan araçların, otopark ve çekici ücretleri ile satış işlemleri sırasında yapılan masraflar ve varsa araca ilişkin vergi borcu satış bedelinden düşülecek.

İkinci el otomobilde en hızlı satılan marka hangisi oldu?

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, mayıs ayında geçen senenin aynı zamanına göre yüzde 7 düşüş ile 160 bin 811 adet oldu. İkinci el araçların ortalama satış hızı 48 gün olarak kaydedildi. 

ODMD açıkladı! Türkiye'de satılan her 10 otomobilden 7'si ithal...

Bu senenin ilk 5 aylık döneminde yerli üretim araçların satışlardan aldığı pay 31,11, ithal araçların payı ise yüzde 68,89 oldu. Bu satılan her 10 arabadan 7'sinin ithal olduğu anlamına geliyor.

TMSF, evim şirketlerine ait lüks araçları satışa çıkardı! Bentley, Porsche, Mercedes, Infiniti...

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, "evim şirketi" şeklinde bilinen, tasfiye halindeki 6 tasarruf finansman şirketine ait araçları satışa çıkardı. Satışa çıkarılan araçlar arasında Bentley, Porsche, Mercedes gibi lüks araçlar yer alıyor.

Opel'in ticari araçlarında kampanya! Opel Movano, Combo, Vivaro, Zafira'da indirim fırsatı...

Alman otomotiv üreticisi Opel, yeni nesil hafif ticari araçlarını Türkiye’de satışa sundu. Markanın yeni Combo, Vivaro, Zafira ve Movano modellerinden oluşan hafif ticari ürünlerini sunuyor.

Sıfır araçlar için Temmuz'a kadar vaktiniz var, sonra yükseliş başlar

Otomobil satışlarındaki düşüş Nisan ayında da devam etti. Sitelerdeki ilan sayıları artarken, satış süreleri de gittikçe uzuyor. Autorola Türkiye Genel Müdürü Aslı Göker, Temmuz ayına kadar uygun fiyatlı sıfır araçların bulunabileceğini söyledi.

ODMD açıkladı! Türkiye'de en çok satılan elektrikli otomobiller belli oldu...

Türkiye elektrikli otomobil pazarında nisanda en çok satılan araç 3 bin 3 adet ile Togg oldu. Buna göre, elektrikli otomobil pazarına model bazlı bakıldığında nisanda satışlarda Togg T10X'in ardından 739 adetle SsangYong Torres ve 361 adetle BMW X1 bulunuyor.

Türkiye'de Nisan 2024'te satılan sıfır kilometre en ucuz otomobiller...

Nisan 2024'te Türkiye'nin en uygun fiyatlı otomobilleri belirlendi. Bu kapsamda yer alan markalar, en uygun fiyatlar ile sıfır kilometre araçlarını alıcılarına sunduğunu duyurdu. Türkiye’nin en ucuz sıfır otomobili ise o marka ön planda yer alıyor.

'Şimdi gümüşe geçtik' diyen İslam Memiş en çok kazandıran yatırım araçlarını açıkladı!

31 Mart seçimlerinin ardından piyasalardaki dalgalanmalar sonucu yatırımcıların kafası karışık. Yatırımcılar en çok kazandıracak yatırım aracını merak ediyor. Peki en çok hangi yatırım aracı kazandırır, neye yatırım yapılmalı? İslam Memiş sosyal medya hesabından açıklandı...

ODMD açıkladı! Türkiye’de en çok satılan otomobil markalarının sırası değişti! 

Türkiye’de en çok satılan otomobil markalarının belli olduğu duyuruldu. Buna göre, yapılan açıklamada toplam satışlarda 13 bin 560 ile Fiat ilk sırayı almış oldu. Fiat'ı 12 bin 903 satış ile Renault, 7 bin 730 satış ile de Citroen izledi.

Volkswagen'den tam 514 bin TL'lik Mart 2024 indirimi geldi! VW ticari araçların yeni fiyatları görenleri şaşırttı!

Otomotiv devi Volkswagen'den Mart 2024'e özel olarak tam 514 bin TL'lik indirim geldi. İşte VW ticari araçların Mart ayı fiyatları...

Kiracılar dikkat! Resmen açıklandı: Oturduğu evi satılan kiracıların kira sözleşmesi sona erer mi?

Son günlerde en merak edilen konulardan biri, oturduğu evi satılan kiracının tahliye edilip edilemeyeceği oldu. Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, X sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı. İşte o açıklama ve gelen yorumlar... 

Yatırım araçlarının yeni hafta performansı belli oldu! Bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? Hemen bakın!

Yatırım araçlarının merakla beklenen yeni hafta performansı belli oldu. Peki Bu hafta hangi yatırım aracı kazandırdı? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

Arabasını satmayı düşünenler dikkat! En hızlı satılan ikinci el otomobil markası belli oldu!

Arabasını satmayı düşünenler en hızlı satılan otomobil markalarını merak ediyor.  Türkiye’de ikinci eli en hızlı satılan otomobil markası belli oldu. Peki En hızlı satılan ikinci el otomobil markası hangisi?

Defterdarlık satılan araçların otopar maliyetleri Haberi

Defterdarlık satılan araçların otopar maliyetleri

TEBLİĞ


Maliye Bakanlığından:


MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 296)’NDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 368)


MADDE 1 – 3/8/2005 tarihli ve 25895 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği (Sıra No: 296)’nin “2- Defterdarlık/Malmüdürlüklerince Yapılacak İşlemler” başlıklı bölümünün (f) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“f) Satışı yapılan araçların, otopark ve çekici ücretleri ile satış işlemleri sırasında yapılan masraflar ve varsa araca ilişkin vergi borcu satış bedelinden düşülür.

Ancak;

-Otopark ücreti olarak ödenecek bedel aracın satış bedelinin yüzde yirmibeşini,

-Çekici ücreti olarak ödenecek bedel; motosiklet, motorlu bisiklet ve benzeri araçlarda satış bedelinin yüzde yirmisini, diğer araçlarda ise satış bedelinin yüzde onunu,

-Varsa satış işlemleri sırasında yapılan diğer masraflar da aracın satış bedelinin yüzde onunu,

geçemez.

Kalan bedel saymanlıkta sahibi/sahipleri adına açılacak emanet hesabına, sahibi bilinmeyenler ise açılacak Hazine emanet...