09 / 05 / 2024

değer artış beyanı kazancı vergisi beyannamesi son günü

değer artış beyanı kazancı vergisi beyannamesi son günü

Gayrimenkullerin edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılması halinde değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Öncelikle beyanname verilecek değer artış kazancı beyannamesi için son 9 gün kaldı..

Değer artış kazancı pişmanlık beyanı 2021!

Değer artış kazancı için beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyor. Beyannamelerin zamanında verilmemesi halinde pişmanlık dilekçesi verilebiliyor. İşte değer artış kazancı pişmanlık beyanı 2016..

Değer artış vergisi beyanı için son gün bugün!

Gayrimenkullerin satılması halinde elde edilen gelirler için değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Değer artış vergisi beyanı için son gün bugün...

Değer artış kazancı vergisi 2018 beyan dönemi başladı!

Gayrimenkulünü geçtiğimiz sene satan ve gelir elde eden kimselerin mükellef olduğu değer artış kazancı vergisinde ilk taksit ve beyan dönemi başladı..

Değer artış vergisi beyanı için son gün bugün!

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergi için öncelikle beyan veriliyor. Değer artış vergisi beyanı için son gün bugün..

Değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016!

GİB tarafından yapılan süre uzatımı ile değer artış vergisi beyannamesi süresi 31 Mart oldu. Buna göre, değer artış vergisi beyanı için son gün yarın. Peki, değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

Değer artış vergisi beyanı için son gün yarın!

Mart ayının 25. günü akşamına kadar verilmesi gereken beyanname süresi GİB tarafından yapılan açıklama ile 31 Mart'a kadar uzatıldı. Buna göre, değer artış vergisi beyanı için son gün yarın..

Değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün yarın!

Değer artış vergisi senede iki eşit taksit halinde yapılıyor. 2016 yılı değer artış kazancı beyan ve ödeme dönemi 31 Mart'a kadar devam ediyor. Buna göre, değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün yarın..

Değer artış kazancı pişmanlık beyanı 2016!

Değer artış kazancı için beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyor. Beyannamelerin zamanında verilmemesi halinde pişmanlık dilekçesi verilebiliyor. İşte değer artış kazancı pişmanlık beyanı 2016..

Değer artış kazancı beyanı için son 2 hafta!

Değer artış kazancı vergisi, bir taşınmazın satın alındıktan sonra değeri artmış bir şekilde 5 sene içinde satılması halinde ödeniyor. Değer artış kazancı beyanı için son 2 hafta bulunuyor..

Değer artış kazancı beyannamesi ne zamana kadar verilir?

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı da yer alıyor. Vergi için önce beyan veriliyor. Peki, değer artış kazancı beyannamesi ne zamana kadar verilir?

Değer artış kazancının beyanı 2016!

Taşınmazını 2015 yılında satan kimseler gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi iki taksitte ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, değer artış kazancının beyanı 2016 nasıl ödenir?

Safi değer artışı 2016!

Mart ayı ile değer artış kazancı vergisinin beyan ve 1. taksit dönemi başladı. Ay sonuna kadar vergi mükelleflerinin ödemelerini yapmaları gerekiyor. Peki, bu vergiyi kim ne kadar öder?

Değer artış kazancı vergisi beyanı nasıl verilir?

Gelir Vergisi Kanununa göre iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan mallardan elde edilen gelir için vergi beyanının verilmesi gerekiyor. Peki, değer artış kazancı vergisi beyanı nasıl verilir?

değer artış beyanı kazancı vergisi beyannamesi son günü Haberi

değer artış beyanı kazancı vergisi beyannamesi son günü

Değer artış kazancı beyannamesi için son 9 gün!

Ev ve işyeri gibi gayrimenkullerin edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde  satılması halinde değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Geçtiğimiz sene taşınmaz malını satan kimseler 2016 yılında gelir vergisi mükellefi oluyor.


Değer artış kazançlarının beyan konusu edilip edilmeyeceği, elde edilen iradın istisna haddinin altında kalıp kalmadığına bağlı olarak karşımıza çıkıyor. 


İstisna haddini aşan tutarda gelir elde edilmesi halinde yıllık beyanname verilmesi gerekiyor.


Elde edilen değer artış kazancının safi miktarı, belirlenen istisna sınırını aşması durumunda, elde edilen gelir satışın yapıldığı yılı takip eden yılın Mart ayının 1 inci gününden 25 inci günü akşamına kadar Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi ile beyan edilmesi gerekiyor. 


Buna göre değer artış kazancı beyannamesi için son 9 gün bulunuyor.


Değer artış kazancı vergisi sene içerisinde...