01 / 05 / 2024

değer artışı kazanç vergileri

değer artışı kazanç vergileri

Vergilendirilmeyecek değer artışı kazançları, Gelir Vergisi Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, Gelir Vergisi Kanunu madde 81 'e göre, hangi hallerde değer artışı kazancı hesaplanmaz ve vergilendirilmez?

Değer artış kazancı vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergilendiriliyor. Peki, değer artış kazancı vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Değer artış payı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkullerin değer artışı, normalde satıştan sonra vergilendiriliyor ve alış ile satış değeri arasındaki kazanç üzerinden gelir vergisi alınıyor. Peki arsalar için değer artışı vergisi nasıl hesaplanır?

Değer artış kazancı vergisi beyannamesi için son gün!

193 Sayılı GVK’da yer alan mal ve hakların elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak belirtiliyor. Değer artış kazancı elde edenlerin vergi ödemeleri gerekiyor. Değer artış kazancı vergisi beyannamesi için son gün..

Değer artış kazancı vergisi 2018!

Geçtiğimiz sene ev veya işyerini satarak kazanç elde eden kimseler, bu sene değer artış kazancı vergisi ödeyecek. Peki, Değer artış kazancı vergisi 2018 ne kadar?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Geçtiğimiz sene en fazla 5 senelik gayrimenkulünü satarak en az 11 bin TL kazanç elde eden kimseler vergi borcunun ilk taksitini Mart'ta ödedi. Peki, Temmuz'da 2. taksiti ödenecek değer artış kazancı vergisi ödemeleri nerede yapılır?

Değer artış kazancı vergisi rehberi 2017!

Değer artış kazancı vergisini, 2016'da taşınmazını elden çıkararak yüksek kazanç elde edenler ödüyor. Peki, bu sene vergiyi kimler ödeyecek? İşte GİB'in hazırladığı değer artış kazancı vergisi rehberi 2017..

Değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 10 gün!

Değer artış vergisi, taşınmazın iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılması halinde elde edilen kazanç için ödeniyor. 31 Mart'ta sona erecek değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 10 gün kaldı..

Değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 15 gün!

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde elde edilen kazanç için ödeniyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenen değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 15 gün kaldı..

Değer artış kazancı vergisi yarın başlıyor!

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkul satışlarında elde edilen kazanç için ödeniyor. Senede iki taksitte ödenebilen değer artış kazancı vergisi yarın başlıyor..

Değer artış vergisi ödemeleri 15 gün sonra başlayacak!

Gelir Vergisi Kanununu gereğince kanunda belirtilen mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor. 2016 yılı değer artış vergisi ödemeleri 15 gün sonra başlayacak..

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 15 gün!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken vergilerin başında yer alan değer artış kazancı, taşınmaz mal satışlarından elde edilen kazanç için ödeniyor. Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 15 gün...

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemesi 2015!

Taşınmaz mal ve hakların iktisap tarihinden itibaren 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemesi 2015 ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi nerelere yatırılır?

Taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergilendiriliyor. Peki, ikinci taksitleri devam eden değer artış kazancı vergisi nerelere yatırılır? İşte yanıtı..

değer artışı kazanç vergileri Haberi

değer artışı kazanç vergileri

Vergilendirilmeyecek değer artışı kazançları!

Değer artışı kazancı vergisine, gerçek kişilerin bir bedel karşılığı edindikleri gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar tabi tutuluyor. Peki hangi değer artışı kazançları vergilendirilmez?  


Vergilendirilmeyecek değer artışı kazançları, Gelir Vergisi Kanunu kapsamında açıklanıyor. Gelir Vergisi Kanunu madde 81'e göre, aşağıdaki yazılı hallerde değer artışı kazancı hesaplanmaz ve vergilendirilmez : 

Ferdi bir işletmenin sahibinin ölümü halinde, kanunî mirasçılar tarafından işletmenin faaliyetine devam olunması 

ve mirasçılar tarafından işletmeye dahil iktisadî kıymetlerin kayıtlı değerleriyle bilanço esasına göre defter tutuluyorsa bilançonun aktif ve pasifiyle bütün halinde aynen devir alınması. 

Kazancı bilanço esasına göre tespit edilen ferdi bir işletmenin bilançosunun bir sermaye şirketine aktif ve pasifiyle 

bütün halinde devrolunması, devir alan şirketin bilançosuna aynen geçirilmesi ve devredilen ferdi işletmenin sahip...