29 / 08 / 2024

değerlenen gayrimenkulden vergi alınırmı

değerlenen gayrimenkulden vergi alınırmı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, gayrimenkule yatırım yapanları ve sektör temsilcilerini yakından ilgilendiren bir tasarı üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Yılmaz’ın açıkladığı rant vergisi gayrimenkul sektöründe kafaları karıştırdı...

Bu il ve ilçelerden ev alanlar köşeyi döndü! Konut yatırımında en çok değerlenen il ve ilçeler hangileri? 

Yatırımını konut üzerinden yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken ilk nokta konutun semti, ili veya ilçesi. Peki konut yatırımında en çok değerlenen il ve ilçeler hangileri? 

SPK Başkanı Gönül açıkladı: Gayrimenkul değerlemesi ile vergi kaybı önlenecek!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, tüm tapu işlemleri için gayrimenkul değerlemesinin yapılması, gerek vergi kaybını önlemesine gerekse hem alıcının hem de satıcının değer konusunda daha sağlıklı işlem yapabilmesine imkan vereceğini açıkladı.

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 2 Milyon 994 bin TL oldu! En çok değerlenen iller tek tek açıklandı!

Endeksa’nın verilerine göre Türkiye'de Eylül itibarıyla konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 109 olurken, ortalama konut metrekare satış fiyatı 23 bin 31 TL, ortalama konut fiyatı ise 2 milyon 994 bin 30 TL oldu.

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 3 milyon TL'ye dayandı! En çok değerlenen iller Hatay, Ankara ve Elazığ!

Ağustos ayında en çok konut satışının olduğu ilk 30 il değerlendirildiğinde yıllık değer artış oranı en yüksek olan şehirler Hatay, Ankara ve Elazığ olarak belirlendi. Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 2 milyon 859 bin 610 TL'ye ulaştı. İşte o rakamlar...

Türkiye'nin en çok değerlenen 10 şehri belli oldu! Kırklareli ve Edirne zirvede! 

Şubat'ta meydana gelen deprem Türkiye’de değer artışı haritasının değişmesine neden oldu. En çok değerlenen 10 şehirlik listede deprem güvenliği dikkat çekti. Kırklareli ve Edirne ilk sıralara yerleşirken, Karadeniz bölgesinden 5 il birden listeye girdi.

Endeksa, Samsun'un en çok değerlenen ilçelerini açıkladı!

"Kent Kıymet Raporu" serisiyle şehirleri mercek altına almayı sürdüren Endeksa, son olarak Samsun'un en değerlenen ilçelerini de peş peşe açıkladı.

Bunu yaparsanız servet değerinde paranız olur! Devlet tam 12,5 milyon veriyor hem de nakit

Türkiye'nin sorunları arasında yer alanlardan belki de en önemlisi vergi kayıp ve kaçağı, Bu problemin, hem ekonomik istikrar hem de gelir dağılımı açısından büyük  bir tehdit oluşturuyor. Fakat, son senelerde atılan adımlarla vergi kaybı ve kaçağına karşı mücadelede önemli yol kat edildiği ifade ed

İşte Türkiye’de en az vergi ödeyen şehir!

Türkiye genelinde vergisini aksatmadan ödeyen şehirler belli oldu. Geçtiğimiz yıla ait verilere göre, ülkede vergi tahsilatında hangi şehirler öne çıktı, hangileri en alt sırada kaldı? İşte yanıtlar…

Kripto paralara vergi geliyor mu? Milyonlarca yatırımcıya flaş haber!

Güney Kore'de yatırımcıların korunması amacıyla kripto paralara vergi getirilmesi gündeme gelmişti. Peki Güney Kore'de kripto paralara vergi gelecek mi? Güney Kore'deki kripto para vergilendirmesinde son durum ne? 

Kur korumalı mevduat sisteminde flaş değişiklik! Vergi alınmayacak…

Kur korumalı mevduat hesapları ile ilgili yeni bir Cumhurbaşkanı Kararı, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Mirasçılar 2022'de ne kadar vergi ödeyecek?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde 2022'de mirasçıların ödeyeceği vergileri kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın 'İşte yeni yılda mirasçıların ödeyeceği vergiler' başlıklı yazısı...

Türkiye'de ev fiyatları yüzde 30 yükseldi!

Endeksa verilerine göre, Türkiye genelinde Eylül ayı sonu itibarı ile konut satış fiyatlarında yıllık 30 değerlendi. Ülke genelinde konutta en çok değerlenen şehir İstanbul oldu. 

Araç sahipleri dikkat! Büyük indirim yapılacak!

TBMM'de hazırlanan vergi borcu yapılanması araç sahiplerini de kapsıyor. Trafik cezası ve Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeyenlere büyük indirim yapılacak.

değerlenen gayrimenkulden vergi alınırmı Haberi

değerlenen gayrimenkulden vergi alınırmı


Kamuya kaynak yaratacak çalışma gayrimenkulde kafaları karıştırdı. Tasarı detaylarını bekleyen sektör yatırım iştahının azalmasından endişeli.


KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, gayrimenkule yatırım yapanları ve sektör temsilcilerini yakından ilgilendiren bir tasarı üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Yılmaz’ın açıkladığı rant vergisi gayrimenkul sektöründe kafaları karıştırdı. Hürriyet’in gündeme getirdiği çalışmaya göre kentlerde imar değişikliği veya yapılan hizmetlerden dolayı bir gayrimenkulde oluşan değer artışından kamuya pay alınacak. Arsa ya da ev sahipleri mülklerinin yüksek prim sağlaması durumunda sağladıkları karın bir kısmını kamu ile paylaşacak. Gayrimenkul sektörü temsilcileri, yapılacak çalışmanın detaylarını beklerken, gelecek ek vergi yükünün yatırım iştahını azaltabileceği konusunda endişe duyduklarını söyledi. 


MOTİVASYON DÜŞER


Rant vergisinin halk ve yatırımcı için motivasyon kaybına yol açacağını belirten KONUTDER Başkanı ve EYG İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Hükümet ve belediyelerin görevi...