19 / 05 / 2024

Değerli Taş Kesim Merkezi

Değerli Taş Kesim Merkezi

Mücevher İhracatçıları Birliği’nin başta işitme engelliler olmak üzere toplumdaki dezavantajlı grupların istihdam edilmesini amaçlayarak yola çıktığı “Taşların Tılsımını Duymak” projesi kapsamında kurulan “Değerli Taş Kesim Merkezi” açılıyor.

Değerli konut vergisinde son tarih 20 Şubat! Değerli konut vergisi nasıl, nereye ve kim tarafından beyan edilir?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2024 yılına ilişkin değerli konut vergisinin beyanı için son gün 20 Şubat Salı günü iken, ilk taksit ödemelerinin 29 Şubat’ta yapılacağını belirtti.

Değerli konut vergisinde yeni dönem başladı!

Emlak vergisinde yeni dönem olan 'değerli konut vergisi' uygulaması başladı. Taşınmazın değeri 5 milyon 227 bin TL'den fazla olan mülk sahipleri değerli konut vergisi ödemeye başlayacak. 

Hazine Kaş'taki 14 değerli arsayı 50 milyon TL'ye satıyor!

Maliye Bakanlığı'na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Antalya Kaş'ta bulunan 14 değerli arsayı satışa çıkarıyor. Gayrimenkullerin satışı ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Maf Değerli Taşlar Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Maf Değerli Taşlar Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Hacı Dursun İpek tarafından kuruldu.

Değerli konut vergisi tahsilatının yüzde 90.5’i İstanbul'dan!

Değeri 5 milyon 227 bin TL üzerinde olan taşınmazlar için uygulanan değerli konut vergisinde ilk ödemeler başladı. Açıklanan rakamlara göre; ülke genelinde değerli konut vergisi tahsilatının yüzde 90,5'i İstanbul'dan yapıldı.

Değerli konut vergisinden 9,6 milyon TL gelir elde edildi!

Değeri 5 milyon 227 bin TL üzerinde olan taşınmazlar için uygulanan değerli konut vergisinde ilk taksit ödemeleri başladı. Şubat ayında değerli konut vergisinden  9,6 milyon TL gelir elde edildi. 

Konutu 'değerli' olanlar daha fazla vergi verecek!

Değeri 5 milyon 227 bin TL üzerinde olan taşınmazlar 'değerli konut vergisi'ne tabi oluyor. Her yıl değişen vergi oranı taşınmazın sahibi olan malik tarafından ödenecek...

Bt Değerli Teknoloji İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bt Değerli Teknoloji İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Bekir Taşkın tarafından kuruldu.

Değerli konutta beyanname dönemi sona eriyor! Son 5 gün!

Türkiye sınırları içinde bulunan ve bina vergi değeri 2020'de 5 milyon TL'yi aşan "mesken nitelikli taşınmazlar" için verilecek değerli konut vergisinin ilk taksiti 1 Mart tarihine kadar ödenebilecek.

Değerli Konut Vergisi beyan süresi 20 Şubat’ta sona eriyor!

Değerli Konut Vergisi uygulaması 7194 sayılı Kanun ile Emlak Vergisi Kanunu'na eklendi. Değerli Konut Vergisinde beyan süresi 20 Şubat’ta sona eriyor...

Değerli konut vergisi beyanname 2021!

2020 yılında yapı vergi değeri 5.000.000 TL ve üzeri olan değerli konut vergisine tabi taşınmazı olanlar beyanname veriyor. İşte değerli konut vergisi beyanname 2021 örneği...

Değerli Konut Vergisi'nde ilk beyan dönemi başladı!

2020 yılı içerisinde yapı vergi değeri 5.000.000 TL ve üzeri olan değerli konut vergisine tabi taşınmazı olanlar 22 Şubat 2021 tarihine kadar beyanda bulunmaları gerekiyor.

Değerli Konut Vergisi: Bilinenler, Merak Edilenler toplantısı 28 Ocak'ta!

​PwC Türkiye ve GSG Hukuk iş birliğiyle 28 Ocak Perşembe günü 13.30-17.00 saatleri arasında "Değerli Konut Vergisi: Bilinenler, Merak Edilenler" konulu webcast yayını gerçekleştirilecek.

Değerli Taş Kesim Merkezi Haberi

Değerli Taş Kesim Merkezi

Mücevher İhracatçıları Birliği’nin başta işitme engelliler olmak üzere toplumdaki dezavantajlı grupların istihdam edilmesini amaçlayarak yola çıktığı “Taşların Tılsımını Duymak” projesi kapsamında kurulan “Değerli Taş Kesim Merkezi” açılıyor. 12 Ağustos 2014 tarihinde açılışı yapılacak olan merkez ile Türkiye, en modern ve en büyük taş kesim merkezine kavuşacak. Bir yandan Türkiye'nin ihracat kilogram değerini arttıracak olan merkezde bir yandan da taş kesim eğitimi verilecek olan engelli vatandaşlarımız ekonomik ve sosyal yaşama kazandırılacak.


Mücevher İhracatçıları Birliği’nin; İstanbul Kuyumcular Odası, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve İşitme Engelliler Federasyonu ile ortaklaşa hayata geçirdiği ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteklediği “Taşların Tılsımını Duymak” projesi kapsamında kurulan “Değerli Taş Kesim  Merkezi” ile başta işitme engelliler olmak üzere toplumdaki diğer dezavantajlı gruplara değerli taş kesimi öğretilecek. Böylece hem toplumdaki...