06 / 05 / 2024

Değerli Taş Kesim Merkezi 12 Ağustos'ta açılıyor!

Değerli Taş Kesim Merkezi 12 Ağustos'ta açılıyor!

Mücevher İhracatçıları Birliği’nin başta işitme engelliler olmak üzere toplumdaki dezavantajlı grupların istihdam edilmesini amaçlayarak yola çıktığı “Taşların Tılsımını Duymak” projesi kapsamında kurulan “Değerli Taş Kesim Merkezi” açılıyor.



Mücevher İhracatçıları Birliği’nin başta işitme engelliler olmak üzere toplumdaki dezavantajlı grupların istihdam edilmesini amaçlayarak yola çıktığı “Taşların Tılsımını Duymak” projesi kapsamında kurulan “Değerli Taş Kesim Merkezi” açılıyor. 12 Ağustos 2014 tarihinde açılışı yapılacak olan merkez ile Türkiye, en modern ve en büyük taş kesim merkezine kavuşacak. Bir yandan Türkiye'nin ihracat kilogram değerini arttıracak olan merkezde bir yandan da taş kesim eğitimi verilecek olan engelli vatandaşlarımız ekonomik ve sosyal yaşama kazandırılacak.


Mücevher İhracatçıları Birliği’nin; İstanbul Kuyumcular Odası, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve İşitme Engelliler Federasyonu ile ortaklaşa hayata geçirdiği ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteklediği “Taşların Tılsımını Duymak” projesi kapsamında kurulan “Değerli Taş Kesim  Merkezi” ile başta işitme engelliler olmak üzere toplumdaki diğer dezavantajlı gruplara değerli taş kesimi öğretilecek. Böylece hem toplumdaki engelliler için istihdam olanağı yaratılacak hem de mücevher sektörü için ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücü yetiştirilecek. Öncelikle İstanbul bölgesinde ikamet eden başta işitme engelliler olmak üzere toplumdaki diğer dezavantajlı bireyleri de kapsayan proje için başvurular devam ediyor.



Geri Dön